dilluns, 28 de febrer del 2022

Tornen les pràctiques d’estiu a l’estranger!

 

 


A la nostra Facultat comptem amb un programa de mobilitat singular que val la pena conèixer i aprofitar: les Pràctiques d’Estiu a l’Estranger. A l’empara del marc legal dels convenis de cooperació educativa, els estudiants que hagin arribat al 50 % dels crèdits de la seva titulació poden aspirar a realitzar unes pràctiques als mesos de juliol o agost, en biblioteques i altres centres ubicats a l’estranger. 

En els dos darrers anys (2020 i 2021), aquest programa havia quedat suspès a causa de la situació pandèmica, que impedia els trasllats amb seguretat. Ara, de cara a l’estiu del 2022 i ja superada aquella crisi, es reobra aquesta possibilitat. Els interessats tenen temps per apuntar-s’hi fins a l’1 d’abril, mitjançant l’aplicació del GIPE (gestió integral de pràctiques externes). Els detalls de la convocatòria, els podreu veure en aquesta pàgina web. El professor responsable d’aquest programa és en Miquel Centelles, a qui podeu adreçar els dubtes que us puguin quedar. 

Us animem a llegir els testimonis d’antics alumnes que van aprofitar aquest programa, en les seves aportacions a aquest blog: https://mobilsbid.blogspot.com/search/label/pr%C3%A0ctiques%20estiu%202019 

Ànims!

dissabte, 26 de febrer del 2022

Exalumnes que treballen a l'estranger (Colegio de España, París)



Recentment (24 de febrer de 2022), Anna Maria Pedrerol i Marta Vila, diplomades en Biblioteconomia i Documentació pel nostre centre (quan es deia Escola Universitària de Biblioteconomia i Documentació) han estat entrevistades durant 30 minuts per "BiblioTeConecta", un projecte impulsat des de Cadis pels bibliotecaris José A. Teodoro i Yolanda Vallejo, amb la col·laboració d'altres professionals de la resta de l'Estat. "BiblioTeConecta" compta ja amb tres anys de vida i disposa d'un canal de YouTube a més de publicar podcasts i intervenir a la ràdio local.   

En l'entrevista de què parlem, l'Anna Maria i la Marta presenten el lloc on treballen: la biblioteca del Colegio de España, a París. Aquest centre depèn actualment del Ministeri d'Universitats espanyol, i dona servei fonamentalment als investigadors que fan una estada en aquesta residència. El Colegio de España té una llarga història, ja que va ser inaugurat l'any 1935. El 1968 va tancar les portes fins que el 1987 va reobrir, fins ara, a ple rendiment. El seu director actual és Justo Zambrana Pineda.

Les dues bibliotecàries "nostres" hi treballen des de fa una colla d'anys. Es dona la circumstància que, durant uns anys, havien acollit estudiants del nostre centre en pràctiques, dins del programa de Pràctiques d'Estiu a l'Estranger. Un d'ells, en Xavier Lluís, va deixar el seu testimoni en aquest blog.

L'exemple d'Anna Maria Pedrerol i Marta Vila no és pas excepcional, hi ha molts altres titulats de la Facultat que estan establerts a l'estranger desenvolupant la seva professió. Us animem a descobrir-los i, potser, a imitar-los...


divendres, 11 de febrer del 2022

Ofertes de feina per treballar a l’estranger en l’àmbit financer


Recentment, s’han publicat, casualment, diverses ofertes de feina per treballar en organismes internacionals relacionats amb la banca.

Per un cantó, una beca per a la Divisió d’«Information Governance» del Banc Central Europeu, a Frankfurt. Les condicions d’aquesta beca són bastant interessants: remuneració de 1.070 euros mensuals i facilitats per a l’allotjament, per una durada d’entre 6 i 12 mesos. Els interessats poden presentar la seva sol·licitud fins al dia 25 de febrer de 2022. La informació sobre les tasques a dur a terme i els mèrits que es tenen en compte per ser escollit la trobareu en aquest enllaç

Resulta que, casualment, en aquest banc hi està fent feina, des de no fa gaire temps, un titulat de la Facultat, en Xavier Lluís. Seria bonic comptar amb dos exalumnes del nostre centre treballant per la principal entitat financera europea. Passaria com a l’Istituto Universitario Europeo, a Florència, on el cap de la biblioteca és en Pep Torn, titulat nostre, i on ara mateix hi ha un becari també exalumne de la Facultat: Aaron Tallón Haddad, que ha estat seleccionat en la darrera convocatòria (que vam divulgar en aquest blog). Cal dir que fins fa ben poc hi havia de becària Laia Darbra (que va explicar la seva experiència en aquest blog).

Una altra oferta de feina és per a un contracte de tres anys al Banc Mundial, a Washington, en el lloc de treball de préstec interbibliotecari i obtenció de documents. Les condicions laborals, en aquest cas, són millors: un salari al voltant de 72.100 dòlars anuals més diversos beneficis de caràcter social. Els interessats poden enviar la seva sol·licitud fins al dia 25 de febrer de 2022. Trobaran més informació en aquest enllaç.

Encara, una tercera oportunitat laboral en l’àmbit de les finances internacionals és la que ha publicat el Fons Monetari Internacional, ubicat també a Washington. El lloc de treball és per a un auxiliar d’arxiu, per una durada d’un any (renovable fins a quatre). Malauradament, només s’acceptaran candidats que estiguin residint actualment a l’àrea metropolitana de Washington. Per a més detalls, vegeu aquest enllaç

No cal dir que aquestes ofertes són aprofitables per persones que ja hagin acabat el grau. Els que encara estigueu estudiant podeu entendre que ofertes com aquestes no són excepcionals (tampoc contínues), i que la possibilitat de treballar a l’estranger és real i ben atractiva.

dimecres, 9 de febrer del 2022

Oferta de feina per a l’Instituto Cervantes


La xarxa de biblioteques de l’Instituto Cervantes està formada per una seixantena de centres, escampats per tot el món. Com és prou sabut, l’Instituto Cervantes és una entitat que depèn del Govern central de l’Estat i que promou el coneixement de l’espanyol (i les altres llengües peninsulars) arreu. Les seves biblioteques, doncs, donen suport a aquesta funció principal i també ajuden els investigadors locals en les seves recerques sobre la cultura hispànica.

De tant en tant, apareix una oferta per cobrir algunes places vacants, com és el cas actual. Concretament, l’anunci és per cobrir els llocs de treball a les biblioteques de Frankfurt, Manchester i Xangai.

El termini per presentar la sol·licitud acaba el 16 de febrer de 2022. Si esteu oberts a tenir una experiència professional enriquidora (i ben pagada) a l’estranger, aquesta és la vostra ocasió! No ho dubteu pas. A l’enllaç següent tindreu tota la informació: https://cervantes.sede.gob.es/procedimientos/portada/idp/1172

Per cert, diversos titulats de la Facultat estan treballant actualment en alguna de les biblioteques del Cervantes: a Berlín, Brussel·les, Fes, Manila, Tolosa de Llenguadoc i Varsòvia.

Animeu-vos!