divendres, 11 d’octubre del 2024

Experiència de traineeship a l’European University Institute (Florència)

Hola a tots i totes,

Em dic Núria Raga i ara fa dos anys em vaig graduar a la FIMA, amb l’última promoció del grau en Informació i Documentació. Ara fa gairebé un any, el novembre de 2023, vaig començar la meva beca a l’European University Institute (EUI) a Florència.

Cada any, l’EUI ofereix una sèrie de beques remunerades per treballar a la biblioteca. L’últim any es van oferir 3 beques per a bibliotecaris, 1 per a perfil multimèdia i 1 per a un refugiat de l’associació Maison Shalom.

Les convocatòries per a les places de 2025 estan ara mateix obertes, amb data límit per sol·licitar-les a 31 d’octubre de 2024:

És possible que si llegiu alguna entrada anterior del blog veieu que les condicions han canviat un mica. Les condicions generals per a les beques a l’EUI es van actualitzar l’any passat i podeu trobar-les aquí: President’sdecision no. 16/2023.

 

Tasques a la biblioteca

Depenent del perfil i experiència prèvia del trainee, el personal de la biblioteca li assigna una sèrie de tasques diferents. Aquestes tasques estan relacionades amb diferents àrees i serveis de la biblioteca: recursos electrònics, préstec interbibliotecari, ciència oberta, adquisicions, revistes, sistema integrat de gestió bibliotecària... Als trainees se’ls assigna una tasca principal, que desenvolupen durant els matins, i altres de secundàries que es fan durant les tardes.

En el meu cas, la meva tasca principal va ser a l’oficina de Ciència Oberta, com a Open Science trainee. Mentre que a la tarda em dedicava a rebre revistes i gestionar processos a Alma, l’ILS (programa de gestió) utilitzat a la biblioteca.

Una vegada a la setmana, els trainees també fan torns a la recepció, per donar suport als usuaris de la biblioteca i per processar les sol·licituds de préstec.

A través d’aquest programa, els trainees tenen la possibilitat de treballar en diferents àrees de la biblioteca, donant una visió global de totes les funcions que un bibliotecari pot desenvolupar en un entorn de biblioteca acadèmica. Per tant, és una oportunitat única per poder veure totes les tasques que es desenvolupen en aquest entorn.

 

Allotjament

No cal dir que Florència és un lloc únic per viure. La biblioteca es troba a la Badia Fiesolana, als afores de Florència. Per experiència, recomanaria buscar allotjament al barri de Le Cure o Campo di Marte, ja que es troben molt a prop de la biblioteca. Viure en un d’aquests barris et pot permetre anar a treballar a peu o amb bicicleta fàcilment, i poder anar al centre amb autobús (línies 1, 7, 3 i 21).

Trobar allotjament pot ser una mica complicat, i el millor és buscar-ne com més aviat millor. La manera més fiable i segura de trobar allotjament és a través de l’EUI: EUI4U Housing Service. Hi ha dues possibilitats:

-          EUI Flats: són pisos de la universitat que es troben molt a prop de Badia.

-          EUI Housing on Private Market: l’EUI fa d’intermediari entre propietaris de pisos i membres de l’EUI per trobar allotjament. Tenen una base de dades amb tota la informació relativa a aquests pisos.

 

Comunitat

Com a membre de l’EUI formes part d’una gran comunitat. La universitat organitza moltíssimes activitats, de manera que és molt fàcil conèixer gent nova. D’entre les activitats esportives hi ha: futbol, bàsquet, ioga, zumba, tennis, tennis taula, running, escalada... També pots formar part de clubs, com el Chess club,  Rowing club, Book club, EUI board games Society...

Com a trainee, també es té l’oportunitat d’assistir a classes d’italià gratuïtament. A la universitat es treballa en anglès, però és molt important tenir un nivell bàsic d’italià per al dia a dia.

Per acabar, us adjunto algunes fotos fetes durant la meva estada a Florència:

Jardí de la biblioteca


Vistes de Florència des de Badia Fiesolana


L’equip de futbol de la biblioteca


Calçotada organitzada pels catalans de l’EUI


dimarts, 1 d’octubre del 2024

Programa de pràctiques al Parlament Europeu

 

Els lectors d'aquest blog han de conèixer el programa de pràctiques que ofereix permanentment el Parlament Europeu (Schuman Traineeships in the European Parliament): https://ep-stages.gestmax.eu/website/homepage

Aquest Parlament, com moltes de les institucions internacionals, té establert un programa de pràctiques que, actualment, ofereix 457 llocs disponibles. En aquest cas, els beneficiaris han d'haver acabat ja una carrera universitària. Les pràctiques tenen lloc durant cinc mesos, en dos períodes de l'any: d'octubre a febrer i de març a juliol. La compensació econòmica són prop de 1.500 euros al mes.

Per grans matèries de les pràctiques a realitzar, la comunicació és la més abundant, amb 122 ofertes. En l'àmbit de la gestió d'informació, però, també n'hi ha: amb la paraula "documentation" apareixen 60 respostes, i amb "library" es troben 9 ofertes.

Les ciutats on s'han de desenvolupar aquestes pràctiques són, majoritàriament, Brussel·les (279) i Luxemburg (121), les seus oficials del Parlament. Però també n'hi ha de disponibles en altres llocs.

Ara a l'octubre, és el moment de fer la sol·licitud de cara al període que va de març a juliol. Aquí veureu més informació: https://ep-stages.gestmax.eu/website/application-informations

Ànims!

dimecres, 11 de setembre del 2024

Erasmus a Gant, Bèlgica

Hola! Soc Ariadna Bonnin, estudiant del doble grau de Gestió d'Informació i Documentació Digital i Comunicació Audiovisual, i el passat febrer vaig finalitzar la meva mobilitat internacional a la Universitat de Gant, a Bèlgica.

Des que vaig començar la carrera, sempre havia tingut clar que volia viure l'experiència d'estudiar a l'estranger. Vaig escollir Gant per l'Erasmus perquè és molt diferent del que estic acostumada amb relació al clima, menjar, estil de vida i idioma. A més, és una ciutat plena de vida estudiantil i cultura... i em feia molta il·lusió poder anar en bici a tot arreu! Em va semblar l'opció perfecta.

El centre de Gant: carrers medievals i canals pintorescos
El centre de Gant: carrers medievals i canals pintorescos


Gant es troba a la regió de Flandes, Bèlgica, i és coneguda pels seus canals, la seva arquitectura medieval i la seva vibrant comunitat universitària. La vida estudiantil domina la ciutat, amb molts esdeveniments, festes i un ambient sempre animat. Com que Bèlgica és un país relativament petit, és molt fàcil visitar totes les ciutats importants: Brussel·les, Bruges, Dinant... Jo vaig tenir la sort de formar part d'un grup d'amics tan aventurers com jo, i vam viatjar molt durant l'estada. Tot i que ja estava avisada, el clima belga pot ser una mica exasperant, ja que quasi mai surt el sol i plou pràcticament cada dia.

Turisme nacional belga: Dinant, Bruges, Brussel·les i Leuven
Turisme nacional belga: Dinant, Bruges, Brussel·les i Leuven

El meu intercanvi va ser en la carrera de Comunicació Audiovisual, encara que allà té un enfocament més sociològic. Vaig cursar assignatures com Media Psychology and Media Sociology, Historical Perspectives on Media and Communication, Cultural Media Studies i Political Ethnography. Les classes tenien un format molt diferent del que estava acostumada: eren majoritàriament 'lectures', i abans de cada sessió havíem de llegir articles específics per després comentar-los. A més, cada assignatura només tenia una classe a la setmana, però aquestes sessions duraven 3 hores. El sistema d'avaluació era força dràstic, ja que en molts casos el 100% de la nota depenia de l'examen final. Tot i estudiar moltes hores, era difícil aconseguir notes excel·lents, perquè el nivell acadèmic és molt exigent.

El campus de la Universitat de Gant és molt variat, amb edificis que semblen esglésies gòtiques i altres que destaquen pel seu aspecte modern. La combinació d'arquitectures antigues i modernes crea un entorn fascinant per estudiar. Un altre aspecte curiós van ser els horaris de les classes, que solien ser en franges poc habituals per a mi, moltes eren de 13 a 16 h.

UGent: facultat i biblioteca universitària
UGent: facultat i biblioteca universitària

Pel que fa a la gastronomia belga, destacaria els gofres (sempre amb xocolata!), tot i que els meus preferits, que eren els de l'estació de tren, estan tancats temporalment. Les patates fregides també són típiques i les millors són les de Philipe. Gant també és coneguda pels seus bars, molts dels quals tenen nits de jazz gratuïtes (amb la possibilitat de donar la voluntat). És impressionant la varietat de cerveses que ofereixen: alguns locals poden tenir fins a 200 tipus diferents. En Nadal, el centre es transforma en un preciós mercat nadalenc molt lluminós, amb atraccions i paradetes, tot envoltat d'un dolç olor de gofre i xocolata.

Vida cuotidiana a Gant: gofres, jazz i mercats
Vida cuotidiana a Gant: gofres, jazz i mercats


Durant la meva estada, vaig aprofitar per viatjar a diversos països propers, ja que en autobús els bitllets a vegades sortien molt econòmics. Vàrem visitar destinacions a Europa com Paris, Budapest i Praga. També aprofitarem per fer rutes, sigui en cotxe o tren, per Països Baixos i Itàlia. Tot i que dormir en autobusos nocturns no és el més còmode, t'estalvies una nit d'allotjament i aprofites més el temps!

Viatje a Budapest, Praga i Amsterdam
Viajtes a Budapest, Praga i Amsterdam

Viatjes a París, Roma, Pisa i Bolonia
Viatjes a París, Roma, Pisa i Bolonia

El meu Erasmus a la Universitat de Gant ha estat una experiència increïble, sento que vaig aprofitar cada dia al màxim. Les classes, la ciutat i la vida social han superat les meves expectatives, he fet records preciosos per tota la vida i he conegut persones que sé que seràn amics durant molts d'anys. Estic molt agraïda d'haver pogut viure aquesta experiència, la repetiria mil vegades <3





dijous, 27 de juny del 2024

Erasmus a Nicòsia, Xipre

    

Hola! Soc la Sònia Vázquez, estudiant del doble grau Gestió d'Informació i Documentació Digital i Comunicació Audiovisual. El meu 4t any de carrera (2022-23), vaig cursar-lo a la University of Nicosia (UNIC), a la capital de Xipre, una illa que em va robar el cor des del primer moment.

Sempre m’ha agradat viatjar i viure noves experiències. Així doncs, després d’una bona temporada realitzant intensius d’anglès en una acadèmia, vaig tenir l’oportunitat de viure en un país on el bon temps, el sol, la platja i el menjar mediterrani hi regnaven. A més, en tractar-se d’una illa al sud de Turquia, vaig poder fer viatges realment econòmics a països ben diferents dels que estem acostumats, com Jordània, Israel, Turquia, Egipte, entre altres.


Imatges d'alguns viatges durant l'Erasmus

Imatges d'alguns viatges durant l'Erasmus

A la UNIC, vaig poder realitzar vuit assignatures de Comunicació Audiovisual, les quals eren molt pràctiques i interessants. Realitzàvem molts projectes, tant individuals com en grups, i sovint la universitat organitzava activitats i esdeveniments per a tots els estudiants. Aquestes activitats eren ideals per conèixer companys d’altres graus, la majoria d’ells també internacionals com jo. A Xipre, tot i que majoritàriament es parla grec o turc (oficial únicament en la part turca del país), també és oficial l’anglès. Per tant, a tot arreu on anava m’entenien perfectament.

Part grega de Xipre
Part grega de Xipre

Nicòsia és l'única capital del món dividida. Tot i que els conflictes entre turcs i grecs eren més que evidents, per als estudiants internacionals i els turistes, era un xoc cultural d’allò més curiós que no ens afectava gens ni mica. Al contrari, podíem travessar la frontera i visitar tota l’illa sense restriccions, i fins i tot adquirir menjar i diferents objectes més econòmics a la part turca del país. A més a més, els habitants locals d’ambdues parts eren realment hospitalaris, simpàtics i amables. Sens dubte, la millor experiència viscuda fins ara, i tant de bo poder tornar-hi aviat.

Part turca de Xipre
Part turca de Xipre


dimecres, 26 de juny del 2024

Mobilitat a la City University of Hong Kong

Hola! Soc l'Eva Martínez, estudiant de tercer any de Comunicació Audiovisual i he finalitzat la meva mobilitat internacional a la City University of Hong Kong.

Des que era petita, sempre he tingut clar que volia viure l'experiència universitària a l'estranger. Quan tenia catorze anys, la meva passió pel cinema es va veure maximitzada pel cinema asiàtic, i, després de fer molt bons amics hongkonguesos, vaig decidir realitzar el meu intercanvi a la City University of Hong Kong.

Hong Kong Island: focs artificials pel nou any lunar


Primer de tot, situem Hong Kong al mapa, i és que sovint la gent el confon amb el Japó. Hong Kong és una regió administrativa especial de la Xina. Envoltada de mar al sud, ja que és una península, i al nord limítrof amb Shenzhen, Xina. Es tracta d'una antiga colònia britànica, la qual cosa fa que sigui una ciutat multicultural, i n'és un clar exemple la City University of Hong Kong. I és que aquest 2024, CityU ha estat classificada com la Universitat més Internacional del Món.

El meu intercanvi es va desenvolupar entre gener i juny de 2024. Com a estudiant de Comunicació Audiovisual, a CityU he estat estudiant d'intercanvi a la School of Creative Media. Les assignatures que he cursat han estat Music Production, Studio Photography i Documentary Photography, que corresponen al grau de Creative Media, Audience Analytics & Media Strategies i Strategic Media Planning, equivalents al grau en Comunicació.

Aquestes cinc assignatures es cursen al mateix edifici, per sort, ja que el campus és prou gran. (Us deixo una foto a continuació perquè es mereix ser apreciat. Les vistes des de l'interior són precioses!)

School of creative media: estudi de fotografia, planta 5 i estudi de so en directe
 

Les classes s'imparteixen en anglès, perquè és l'idioma vehicular a la universitat. Com he comentat, Hong Kong és antiga colònia britànica, per la qual cosa les llengües oficials són el cantonès i l'anglès, encara que aquesta última també depèn del nivell educatiu de cada persona. Pel que fa a l'horari, cada classe s'imparteix un cop per setmana i té una durada de 3 hores. En el meu cas, tenia classe de dilluns a dimecres. Depèn de les assignatures que triïs, la classe més d'hora és a les 9 del matí i l'última fins a les 10 de la nit. Hi ha carreres fins i tot que tenen classe els dissabtes, però aquest no és el cas de les assignatures de la nostra carrera.

L'edifici de Creative Media és una petita mostra del campus, que compta amb una biblioteca amb un jardí intern i amb exemplars fantàstics, set cafeteries amb diferents gastronomies (fins i tot un restaurant de kebab!), botigues dins del campus, un passadís que connecta la universitat amb un centre comercial i el metro, i fins i tot gelats propis! Una meravella! Així que si algun cop has somiat amb la vida universitària com a les pel·lícules, CityU és per a tu.

Una de les activitats a la residència: cuinar postres tradicionals

A continuació us deixo més raons per les quals realitzar un intercanvi a Hong Kong i uns quants consells:

Primer de tot: Hong Kong és petita i compta amb una varietat de paisatges increïble: tant si t'agraden els gratacels, com si prefereixes pobles de costa, aquí trobaràs de tot, i el millor és que els podràs recórrer durant la teva estada, ja que la ciutat és petita i està ben connectada per transport públic. 

Kowloon Park: una zona d'acampada, cafès i vistes a HK Island (l'altra part de la ciutat)

Precisament, com que és petita, el metre quadrat de Hong Kong és un dels més cars del món, per la qual cosa els lloguers són molt elevats. Aquí va el meu consell: sol·licitar allotjament a la residència de la universitat. A més de ser barat, es troba al campus, per la qual cosa estalviaràs temps, especialment si et quedes a l'edifici 10 o 11 com jo, ja que tens davant la Facultat de Creative Media. També coneixeràs més gent, perquè la majoria d'estudiants d'intercanvi s'allotgen a la residència i s'organitzen activitats setmanals per fer comunitat. I per si no n'hi hagués prou, també té gimnàs i cuina comuna.

Rodatge al carrer, vistes des d'un gratacel, espai de coworking


Parlant de fer comunitat, la segona raó per la qual recomano anar a Hong Kong és pel networking. Durant la meva estada vaig conèixer moltes persones del sector audiovisual en esdeveniments o per amistats. Així, em van oferir una passantia.

Finalment, us recomano aprofitar el geoposicionament de Hong Kong per viatjar molt. Durant aquests cinc mesos, he viatjat a la Xina, Vietnam, Macau, Taiwan, Tailàndia i Indonèsia. La major part dels meus viatges els he fet sola, però si preferiu viatjar en companyia, sempre hi ha estudiants disposats, així que aprofiteu i digueu que sí a totes les oportunitats.

Xina, Vietnam, Macau

Taiwan, Tailàndia, Bali (Indonèsia)

El meu intercanvi a la City University of Hong Kong ha estat meravellós. He gaudit de les classes, la ciutat, la gastronomia, els viatges... però, sobretot, de les amistats que he creat durant la meva estada, que conservaré per sempre. Us animo a tots a realitzar un intercanvi a Hong Kong, ho gaudireu segur!




dilluns, 22 d’abril del 2024

DiscoverEU: viatjar de franc en tren per tot Europa durant 30 dies


Si has nascut entre l’1 de juliol de 2005 i el 30 de juny de 2006, pots optar a tenir un dels 35.500 abonaments de viatge que la Comissió Europea ofereix als joves europeus mitjançant el programa DiscoverEU.

Es tracta d’un abonament de tren gratuït per viatjar per Europa durant un màxim de 30 dies, entre l'1 de juliol del 2024 i el 30 de setembre del 2025.

El termini per sol·licitar aquest abonament acaba el 30 d’abril de 2024. Cal contestar cinc preguntes i una altra d’addicional sobre el Portal Europeu de la Joventut. En aquest enllaç hi ha més informació i l’accés al qüestionari: https://youth.europa.eu/discovereu_en.

 

dimarts, 9 d’abril del 2024

Experiència com Au Pair a Roma!

Ciao a tutti!! Come state?


Soc l'Eulàlia Català i em vaig graduar en el doble grau en Informació i Documentació i Comunicació Audiovisual el juny passat. Des que vaig començar la carrera, tenia molt clar que en algun moment voldria marxar fora per conèixer una nova cultura, llengua i experimentar nous espais per créixer personalment. Els primers anys de carrera em vaig plantejar anar d'Erasmus, però amb la pandèmia tot es va complicar una mica i vaig acabar decidint que marxaria un cop finalitzats els estudis, ja que també els combinava amb unes pràctiques extracurriculars a l'Arxiu EtsaB · Càtedra Gaudí a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i altres estudis de doblatge.

Així doncs, un cop graduada, ja em vaig plantejar on marxar i què hi aniria a fer, a fora. És cert que després de tants anys estudiant i treballant, tenia ganes de desconnectar per saber què fer un cop tornés. Vaig pensar a marxar de voluntariat, però tenia poc temps per buscar un lloc que m'interessés i al final vaig decidir en fer d'Au Pair, ja que és una feina que et permet tenir bastant de temps lliure i d'adquirir moltes competències que per mi eren molt interessants.

Amb tot, vaig triar un país bastant semblant al nostre, Itàlia, i a mi m'importava anar a una ciutat amb un caire internacional, com és Roma. Com ja sabeu, Roma és una ciutat molt bonica, que "té un encant i llum especial", comentem sempre amb els amics. Per mi, encara que sigui una ciutat força caòtica, m'agrada la bellesa artística que té, hi ha tantes coses a fer i veure que no te'n canses mai! Així doncs, vaig crear-me un perfil a AuPairWorld, on vaig conèixer la família on "treballaria", i a finals de setembre vaig marxar. Per mi, ser Au Pair és una cosa que m'està anant molt bé personalment i professionalment, és una feina molt agradable si ets una persona inquieta i que t'adaptes ràpidament als canvis. Jo estic en una família de tres adolescents i la meva feina és molt variada, però sobretot es basa a ajudar a la família amb les tasques domèstiques. M'hi sento molt a gust i come un altro membro della famiglia!

Per altra banda, ho estic combinant amb estudis, ja que ser Au Pair em permet tenir molta llibertat per formar-me professionalment. Per una part, estic fent un curs en línia de Coordinació de Producció online a FastForward by ESCAC i ho combino amb un Diploma d'Expert a la UOC en Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació. Sempre he tingut molt d'interès en la nutrició, i aquest curs m'ha permès trobar relació entre els àmbits que tant m'agraden: la informació, la comunicació i l'alimentació. Alguns dels temes que estic aprenent en aquests estudis de la UOC és a seleccionar les eines més adequades per comunicar de manera efectiva en l'àmbit de la nutrició, a desmentir mites i creences gràcies a fonts fiables d'informació i saber com aplicar les TIC en l'àmbit professional de la salut. Per acabar, com no podia ser d'una altra manera, estic aprenent italià per sentirmi come a casa, i emportar-me una cosa més a la maleta de tornada!

No tinc molt clar què fer un cop acabi aquest curs 2023-2024, segurament torni a Catalunya, per continuar amb els meus estudis i buscar una feina més estable. De moment, aprofitaré aquests últims mesos aquí, gaudint de Roma, la Città Eterna.

A tots aquells que dubteu a marxar, feu-ho, de debò! És una experiència magnífica, que et permet conèixer molt gent variada amb interessos diferents dels teus, sortir de la zona de confort, trobar allò que t'agrada fer i allò que no t'agrada tant, a aprendre una nova llengua i, en el meu cas aquí a Roma, a empapar-me d'art i història tot el dia, fet que em fa molt feliç. En resum, a obrir horitzons i a trobar-te en situacions que abans no t'havies plantejat. És normal sentir que quan acabes la universitat no tens les coses clares, hi ha gent que sí, però no va ser el meu cas. És normal que us agradin moltes coses i alhora no us n'agradi cap, i per això recomano reflexionar i desconnectar per trobar allò que realment us agradi i us faci feliços! Us animo a tots a fer-ho!

Grazie a tutti! Vi mando un grande abbraccio dall'Italia!!



Vistes a una secció del Foro Romano 



Piazza Spagna, amb la Chiesa della Trinità dei Monti



A l'interior del Colosseo Romano



Gelato al pistacchio e alla nocciola della gelateria Fiocco di Nieve, 
una delle migliori di Roma, un indispensable si sou a Roma




divendres, 8 de març del 2024

Escola d’estiu a Àustria (en anglès) sobre Informació i Documentació

 

 

Si ets estudiant dels darrers cursos del grau en Gestió d’Informació i Documentació Digital, aquesta notícia t’interessa. A la nostra Facultat s’ha publicat una convocatòria per concedir cinc ajuts econòmics a cinc alumnes per assistir amb bona part de les despeses pagades a una escola d’estiu a Villach (Àustria).


Aquesta activitat es portarà a terme del 26 al 30 d’agost de 2024, amb classes de matí i tarda (i també temps lliure per descobrir l’entorn). Les temàtiques que es tractaran a les sessions tindran a veure amb els estudis d’usuaris, recuperació de la informació, gestió de continguts digitals i al-tres. Hi participaran també estudiants d’Àustria, Croàcia i Alemanya.

El termini per presentar les sol·licituds acaba el 31 de març. Per a més detalls sobre l’Escola d’Estiu, com el programa de classes, els criteris de concessió dels ajuts, etc., consulteu la pàgina: https://www.ub.edu/portal/web/informacio-mitjans-audiovisuals/convocatoria-beques

Una bona oportunitat per adquirir coneixements, millorar l’anglès, conèixer una regió austríaca i conviure amb col·legues de diversos països europeus.

Apunta-t’hi!

divendres, 1 de març del 2024

Oferta de feina per a vuit biblioteques de l’Instituto Cervantes

Des d’aquest blog potenciem les experiències internacionals dels nostres estudiants i titulats. És per aquest motiu que en aquesta entrada volem fer-nos ressò d’una convocatòria de feina per a bibliotecaris per a l’Instituto Cervantes, a l’estranger.

Concretament, s’ofereixen vuit places per treballar a les biblioteques de diferents seus d’aquesta institució espanyola: Bremen, Dakar, Dublín, Hamburg, Milà, Nova Delhi, Varsòvia i Viena.

Molts estudiants de la Facultat que han gaudit de les pràctiques d’estiu a l’estranger han estat en biblioteques de l’Instituto Cervantes. Podeu llegir les seves cròniques en aquest blog.

Però l’oferta actual és per treballar amb contracte, no en pràctiques, en aquestes biblioteques. El termini per presentar les sol·licituds acaba el 7 de març de 2024. En la pàgina web següent podreu veure més informació al respecte (el salari ofert, els requisits demanats, els mèrits considerats i altres detalls):
https://cervantes.sede.gob.es/procedimientos/portada/ida/2816/idp/1776

És una molt bona oportunitat per gaudir d'uns quants anys donant voltes pel món!

 

diumenge, 11 de febrer del 2024

Premi d’investigació en Gestió d’Informació i Documentació per a estudiants: 500 euros

Des de 1950, i amb 70 volums publicats, la revista Libri: international journal of libraries and information studies és una de les principals revistes acadèmiques especialitzades en el camp de la Gestió d’Informació i Documentació. 


Anualment, aquesta revista convoca un premi per distingir el millor treball fet per un estudiant (de grau, màster o doctorat) o per un titulat que faci menys de dos anys que hagi acabat els estudis: «Best Student Research Paper of 2024». El tema és lliure (dins del nostre camp d’especialització).

Autoria: individual.
Extensió: entre 5.000 i 7.000 paraules.
Idioma: anglès.
Termini de presentació: 30 de juny de 2024.
Per a més informació: https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/libri-2023-0107/html


dilluns, 5 de febrer del 2024

Participació al Bobcatsss 2024

 Bon dia!


Soc en Bernat Montaña i juntament amb en Kevin Veliz, Núria Pujol, Tina Levillain i Abril Porcar hem participat al congrés Bobcatsss 2024, que ha tingut lloc a Coïmbra, Portugal. Ens hi ha acompanyat el professor Juan-José Boté.


L'edició d'aquest any del congrés es centrava en la temàtica de les professions relatives a la informació i el desenvolupament sostenible, i el paper que el nostre àmbit hi juga.


Participants de la FIMA al Bobcatsss 2024


Tot i que el congrés tenia lloc del 23 al 25 a la Facultade de Letras de Coimbra, vam sortir el dilluns 22 i vam tornar divendres 26 per tenir temps de fer els viatges de Barcelona - Porto amb avió i després en bus fins a la ciutat medieval de Coïmbra.


És una ciutat preciosa plena d'història, i la universitat, que havia format part del palau reial anteriorment, es situa a dalt d'un turó dominant la panoràmica de la resta de la ciutat. Molts dels edificis que la componen estan catalogats com a patrimoni per la seva bellesa.


Arcs i pati interior d'una de les facultats de la Universidade de Coimbra



En total hem presentat quatre treballs de temàtiques diverses, des d'estudis de perspectiva de gènere com de sostenibilitat a la recerca. Les presentacions, d'uns 10-12 minuts, condensaven el treball previ d'uns quants mesos d'investigació i redacció. Més enllà dels nervis inicials, les presentacions van estar molt bé, així com les preguntes del públic i els debats que es van generar.

 

A més a més, durant la cerimònia de tancament, ens van atorgar el premi de Best paper award al Juan-José i a mi, que va ser una grata sorpresa.


Presentant els treballs a un amfiteatre



Recollint el premi de Best paper award


A part de presentar els treballs i assistir a ponències i presentacions d'altres alumnes, vam tenir temps de realitzar algunes de les visites guiades que oferien dins el programa, així com realitzar turisme pel nostre compte, tant a Coïmbra com a Porto.



Palau de la borsa a Porto


El que més destaco i valoro per sobre de tot és la coneixença de gent dins del sector, de caires i àmbits diferents (estudiants, investigadors, professionals, professors, etc.) d'arreu del món, i d'aquesta manera es fomenta el creixement d'una xarxa de contactes molt útil i de gran valor, especialment per la projecció internacional que això et brinda. És una experiència molt enriquidora i que et permet conèixer molta gent interessant, alhora que et treu una mica de la zona de confort, però sempre en un ambient distès i molt amigable. Us animo a tots a participar-hi!



Fent turisme a Porto amb amics de Finlàndia, Noruega, Portugal i Alemanya