dissabte, 9 d’agost del 2014

Stage al Colegio de España en París


Hola a tots!

Aprofito un espai lliure en aquest calorós agost per explicar-vos la meva fantàstica i recomanable experiència com a stagiaire al Colegio de España en París. Stagiaire vindria a ser en francès un becari o un noi de pràctiques. Aquestes pràctiques s’inclouen dins del Programa de Pràctiques d'Estiu a l'Estranger, de la Facultat.

Què és el Colegio de España?
El Colegio de España en París és una casa i residència d’estudiants, representant d’Espanya a la Cité Internationale Universitaire de Paris. La Cité és un punt de trobada de residències universitàries, on estudiants de tots els països del món poden allotjar-se i fer vida per continuar els seus estudis i aprendre cultura i visions del món diferents. En el cas del Colegio de España, dóna suport a doctorands, investigadors i artistes que necessitin viure a París i alhora és un punt de referència hispànic a la capital a la francesa.


La Biblioteca i arxiu del Colegio
El Colegio disposa d’una biblioteca que conté en tota mena de suports documents amb temàtica espanyola i la seva història. Des d’enciclopèdies en castellà, a narrativa espanyola clàssica i actual, cine i documentals espanyols, i també d’aspectes actuals, com diaris i revistes. Ve a ser un pont entre la cultura espanyola i París ciutat.

El dia a dia d’una residència d’estudiants on s’organitzen activitats culturals i hi ha moviment diari dóna també molt de si, i a més, la història del Colegio com a institució, doncs ha donat molt de si en la creació d’un arxiu propi.

El meu dia a dia i les tasques que he realitzat
Treballava 5 hores al dia, alguns dies de tarda i els altres dies torn partit i de dilluns a divendres (moltes biblioteques de París només tanquen els dimarts). Les meves tasques han estat les que una biblioteca especialitzada, com aquesta, demana. Des de fer un control de les publicacions periòdiques, passant per tot el procés de tria, selecció, adquisició, catalogació i posar a disposició nous documents. Realitzar la llista de noves adquisicions, donant-li una estètica agradable. Fer una mica de formació a l’usuari creant uns mapes. També cosetes d’arxiu, com l’ajut a la descripció amb normes internacionals, digitalitzar uns documents DIN A3 i fins i tot DIN A2, i bé, tot el que suposa el dia a dia en una unitat com aquesta. Ah, i important, somriure a l’usuari!



Aspectes pràctics
El propi Colegio em proporcionà una habitació, les dietes i el trasllat de Barcelona a París. Això t’estalvia molt de temps, només dic en antelació que buscar allotjament a París és una inversió altíssima de temps ja que la demanda és molta i l’oferta poca. El tema del francès és important, sí; però tot l’equip del Colegio és espanyol o fins i tot, les meves companyes, eren catalanes. Les nocions bàsiques per atendre l’usuari, saber què demanar al restaurant, etc.


París no se acaba nunca
A part de ser el títol d’un llibre, és la realitat tangible de la capital francesa. Us puc ben assegurar que, tot i ser a Cité, que no és el nucli de la ciutat, un mes a París dóna per viure la ciutat com un resident i no com un turista. Les tardes lliures i els caps de setmana els tenia ocupats amb la quantitat infinita de museus i parcs i llocs per visitar. A peu o en RER o en metro, París és espectacular. Recordo ara mateix, el meu penúltim dia que vaig fer l’última volta pel Sena, tot em sonava ja familiar, no era un turista, senzillament, m’acomiadava del meu dia a dia durant un mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada