Aquesta és una convocatòria que es va repetint en els darrers anys per part del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya. Es tracta d’una oportunitat per a joves universitaris, per completar la seva formació a l’estranger.
L’objecte d’aquest programa és formar professionals millor preparats en temes com investigació de mercats, gestió empresarial, cooperació internacional, innovació i internacionalització.
La durada de les beques és de dotze mesos: des del juny de 2010, amb una remuneració d’entre 20.000 i 33.000 euros anuals bruts, i es porten a terme principalment a la xarxa d'oficines d'ACC1Ó a l'estranger. Vegeu aquesta xarxa a: http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/internacionalitzacio/xarxa-exterior/index.jsp.
Per a més detalls sobre les beques, consulteu: http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/ajuts-financament/ajuts-2010/beca/.
El termini per fer arribar les sol·licituds acaba el 8 de gener de 2010.
dilluns, 30 de novembre del 2009
Beques a la xarxa exterior d’ACC1Ó de formació en internacionalització empresarial 2010-2011
divendres, 27 de novembre del 2009
Materials multimèdia gratuïts per aprendre anglès
Com a continuació del missatge publicat ahir, ens plau informar-vos d'un altre recurs en línia i gratuït per avançar en el domini de la llengua anglesa.
El Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística de la UB posa a l’abast de tota la comunitat universitària (alumnat, professorat i PAS) els materials de l’Escola Virtual d’Idiomes per a Universitaris (EVIU) que el Consell Interuniversitari de Catalunya ha cedit a les universitats catalanes.
Els Materials d’anglès multimèdia permeten estudiar aquesta llengua sense horaris fixos, al ritme de cadascú i des de qualsevol lloc que disposi de connexió a Internet.
Aquests materials consten de més de 3.000 exercicis variats i atractius, des del nivell A1 fins al B2 del marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR: http://www10.gencat.net/agaur_web/generados/catala/home/recurs/doc/mobint08_equivalencies.pdf) mitjançant els quals es pot practicar l’idioma, activar els coneixements, preparar-se per a futures acreditacions, i ampliar, aprofundir i millorar les destreses i habilitats lingüístiques en general.
Els Materials d’anglès multimèdia estan dissenyats especialment per a l’autoaprenentatge, és a dir, sense la participació de professorat. No obstant això, si es volen fer servir amb el suport d’un professor, l’Escola d’Idiomes Moderns (http://www.eim.ub.es/) ofereix cursos semipresencials amb aquests materials.
Estan disponibles al campus virtual de la Universitat de Barcelona. Per utilitzar-los, s’hi pot accedir mitjançant l’enllaç següent: http://campusvirtual.ub.edu/course/view.php?id=12468.
Una vegada dintre, cal escriure el nom d’usuari i la contrasenya. La primera vegada que s’utilitza el curs Materials d’anglès multimèdia, es demana si un s’hi vol inscriure. Si la resposta és afirmativa, aquest curs apareixerà a la llista de cursos personal, que és la que apareix cada vegada que accedim al campus (http://campusvirtual.ub.edu). En qualsevol moment ens podem donar de baixa del curs fent clic a «Cancel·la la meva inscripció» (del menú d’Administració) i ja no apareixerà a la llista de cursos.
A l’inici es troba tota la informació sobre els continguts, les equivalències, els requisits tècnics i les instruccions per fer una prova de nivell orientativa. També hi ha un fòrum obert a la participació dels estudiants.
Esperem que aquesta iniciativa serveixi per estimular i facilitar l’estudi de la llengua anglesa a tot l’alumnat, al personal d’administració i serveis i al personal docent i investigador que estigui motivat però que no pugui assistir regularment a un curs presencial.
dijous, 26 de novembre del 2009
Aprendre anglès amb "vitamines"
Aquesta empresa es dedica a l'ensenyament de l'anglès (especialment enfocat a empreses i profesionals), i ens ofereix gratuïtament un recurs que pot aprofitar tothom que ho vulgui i ho necessiti.
Resumint: ens cal l'anglès, sí o sí.
TO PULL THE WOOL OVER SOMEONE'S EYES
A vegades, com és el cas de l'exemple copiat, són respostes a dubtes que proposa la gent.
dimecres, 25 de novembre del 2009
Oferta de feina per a la FAO, a Roma
L’agència de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació, que té la seu a la capital italiana, està buscant un bibliotecari-documentalista per al seu departament de Knowledge Exchange and Capacity Building Division.
La feina té una durada de tres anys, amb una remuneració més que raonable.
Aquí trobareu informació sobre el lloc de treball: http://www.fao.org/kce/home/it/.
I aquí, els detalls de l’oferta de feina: http://www.fao.org/VA/PROF/2270KCE_en.pdf.
El termini per fer arribar les sol·licituds acaba el 6 de gener de 2010.
dilluns, 23 de novembre del 2009
Xarxa Eures: el portal europeu de la mobilitat internacional
Es tracta d'un recurs creat per la Unió Europea que té l'objectiu de facilitar la trobada d'un lloc de treball. Per això ofereix diferents serveis i informacions:
–Una base de dades d'anuncis d'ofertes i demandes de feina;
–Informació sociolaboral de cadascun dels països europeus;
–Possibilitat d'enviar el currículum vitae, perquè sigui vist per empreses;
–Rebre per correu electrònic ofertes de feina que s'adeqüin a un perfil.
El total d'ofertes de feina actualment vigents són més de 700.000. El programa de cerca ha millorat bastant amb el temps. Per localitzar feines relacionades amb els nostres àmbits professionals es poden fer servir aquests codis:
«2432: Bibliotecarios, documentalistas y afines» Actualment hi ha 100 ofertes. I si cerquem per «4141: Empleados de bibliotecas y archivos» hi ha més de 9.000 ofertes.
Aquí trobareu Eures: http://ec.europa.eu/eures/
I aquí, informació de la Generalitat de Catalunya sobre aquest portal: http://www.oficinatreball.net/socweb/export/sites/default/socweb_ca/ciutadans/orientacio_feina/extranger/treball_relacio_laboral/xarxa_eures.html
divendres, 20 de novembre del 2009
Ever Team col·labora amb les pràctiques d’estiu
Ever Team Spain, companyia ubicada a Alcobendas (Madrid) i dedicada a solucions integrades de gestió de contingut d’empreses, ha signat un acord de col·laboració pel qual dóna 150 euros al programa de pràctiques d’estiu a l’estranger. La UB és usuària de la plataforma Flora-Archiv, d’aquesta empresa, per a la gestió integral informatitzada de fons arxivístics. Agraïm el gest a Ever i us suggerim una visita al seu lloc web: http://www.ever-team.com/es/.
dijous, 19 de novembre del 2009
Treballar i fer pràctiques a l’estranger
Les pròximes convocatòries són les següents:
Dilluns, 23 de novembre de 2009, de 18.30 a 20.00 h:
«Estic a l’atur i vull treballar a l’estranger».
Lloc: CRJ Mas Fonollar (Marina, 63, Santa Coloma de Gramenet).
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a http://www.barcelonesjove.net/agenda.php?sit=12&d1=1258412400&ev=2858.
Dimecres, 25 de novembre de 2009, de 17.30 a 20.30 h:
«Recursos per treballar i fer pràctiques a Europa».
Lloc: Porta 22, Espai de Noves Ocupacions (Llacuna 162-164, Barcelona).
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a http://www.porta22.com/porta22/cat/edit.do?codiIdioma=1&id=444596&id_activitat_mestre=444596&dia=25&mes=11&any=2009.
Dilluns, 30 de novembre de 2009, de 13 a 14 h:
«Treballar i fer pràctiques a Europa».
Lloc: Feina UB, Universitat de Barcelona (Adolf Florensa, 8 baixos, aula 12, Barcelona).
Taller gratuït per a estudiants de la UB; no cal inscripció prèvia. http://www.ub.edu/feinaub/Estudiants_ClubFeina.htm
dimecres, 18 de novembre del 2009
El Club de Feina (servei de la UB)
El Club de Feina és un servei que la Universitat de Barcelona ofereix gratuïtament als alumnes i titulats per tal d’ajudar-los en la seva inserció laboral.
Es troba ubicat dins del Servei d’Atenció a l’Estudiant (SAE), al carrer d’Adolf Florensa, 8 (08028 Barcelona), davant dels menjadors universitaris, al campus de Diagonal.
El seu horari de funcionament és els dilluns al matí. Cada dilluns, a les 9 h, es fa una xerrada informativa sobre els objectius i activitats que es porten a terme. Al Club de Feina hi ha documentació per consultar, i periòdicament organitzen activitats pràctiques per adquirir o augmentar competències d’inserció laboral.
Com és natural, una de les seves àrees d’actuació té a veure amb la feina a l’estranger. Al Club de Feina hi trobareu publicacions molt pràctiques dedicades concretament a aquesta línia: http://www.ub.edu/sae/info/index.html#265.4
La inscripció al Club de Feina és gratuïta, i s’ha de fer in situ, qualsevol dilluns.
Per a més detalls: http://www.ub.edu/feinaub/Estudiants_ClubFeina.htm.
dimarts, 17 de novembre del 2009
Pràctiques en una empresa d’art a Nova York
La Bridgeman Art Library (http://www.bridgemanart.com), fundada el 1972, treballa amb museus, galeries d’art i artistes per aconseguir reproduccions d’art de la millor qualitat. A Europa compta amb seus a Londres, París i Berlín.
Ara desitja incorporar una persona en pràctiques a Nova York, per portar a terme aquestes tasques:
- Cerca d'imatges
- Tractament d’imatges digitals
- Gestió de drets d’autor
- Logística del museu
- Atenció als usuaris
- Màrqueting i publicitat
- Desenvolupament de nous negocis.
La durada de les pràctiques és de tres o més mesos, amb incorporació immediata.
La remuneració consisteix en un vol d'anada i tornada a Nova York, 200 $ mensuals i una targeta de metro.
Requisits:
- Ser estudiant universitari o haver acabat els estudis fa menys d'un any
- Preferiblement amb estudis en Història de l'Art
- Interès per l'Art
- No es requereix experiència professional
- Imprescindible nivell avançat d'anglès.
Els interessats han d’enviar un correu electrònic a info@travelingua.es amb les dades següents:
1. Nom
2. Cognoms (el nom i els cognoms, tal com apareguin al DNI o passaport)
3. Sexe (dona/home)
4. Població de naixement
5. País de naixement
6. Nacionalitat
7. Data de naixement
8. Ensenyaments universitaris cursats i universitat on s’han fet. Data d’acabament dels estudis, si és el cas.
9. Adreça de correu electrònic i telèfon de contacte.
Una vegada enviades aquestes dades, Travelingua es posarà en contacte amb els candidats.
Per a més informació: info@travelingua.es, tel. 691 313 410, http://www.travelingua.es.
dijous, 12 de novembre del 2009
Beques per a estades a les delegacions del Govern a l'exterior 2009-2010
El Patronat Catalunya Món convoca cinc beques per realitzar estades a les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'exterior per fomentar la professionalització i la inserció laboral en l'àmbit de les relacions internacionals, com també per promoure el coneixement sobre la realitat política, econòmica, social i cultural dels països on la Generalitat té establertes delegacions. Aquestes beques es convoquen amb la col·laboració del Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació de la Generalitat de Catalunya.
Els llocs de realització de les estades són: Alemanya (Berlín), Argentina (Buenos Aires), Estats Units (Nova York), França (París) i Regne Unit (Londres). La durada és per un període d’un any, des del gener de 2010.
El termini de presentació és el dijous 19 de novembre.
Per a més informació sobre el procediment, requisits i criteris de selecció consulteu: http://www.patronatcatalunyamon.cat/beques/EstadesDelegacionsGovern.htm.
dilluns, 9 de novembre del 2009
Convocatòria de beques per l'Instituto Cervantes
- Quatre beques pel Centro Virtual Cervantes e Informática.
- Quatre beques per l'Área Académica.
- Dues beques per l'Área de Recursos Humanos.
- Tres beques per l'Área de Administración.
- Quatre beques per l'Área de Cultura.
- Una beca per l'Área de Planificación y Control de Gestión.
- Una beca pel Gabinete de Dirección.
- Dues beques per l'Área de Gestión Comercial y Desarrollo de Producto.
- Una beca per la Dirección de Patrocinio y Proyectos.
Annex: http://intranet.cervantes.es/convocatorias/20091117/RESOLUCI%C3%93N%20BECAS%2009.pdf.
dissabte, 7 de novembre del 2009
Mobi-Blog, un bloc europeu sobre mobilitat d'estudiants
Les experiències de mobilitat internacional solen deixar, en la majoria dels participants que les gaudeixen, unes vivències personals molt frapants i positives. Una bona part dels beneficiaris d'una beca Erasmus, quan acaba la seva experiència a l'estranger, desitja apuntar-se de seguida a una altra oportunitat per marxar.
Aquest entusiasme dels que tornen contrasta amb els dubtes, inseguretats i prevencions que aquests mateixos participants tenien abans de marxar. Les informacions objectives, factuals, de les quals els candidats disposen, segurament no poden transmetre aquests sentiments. Aquestes vivències tan satisfactòries, com passa amb totes les sensacions, són difícils de comunicar «des de fora».
Per tal d'intentar suplir aquest dèficit, l'abril de 2005 va néixer aquest blog, Mòbils BiD, que principalment vol recollir els relats personals dels protagonistes de la nostra Facultat que viuen les experiències de mobilitat. Estem a punt d'arribar als 300 missatges publicats.
Amb el mateix objectiu va néixer, el març del 2008, Mobi-Blog, un blog d'unes intencions molt semblants al nostre, si bé d'un abast molt més gran: tot Europa. Aquí el podreu veure: http://mobi-blog.eu/.
En l'àmbit de la Universitat de Barcelona existeix també un blog dedicat als estudiants en mobilitat, elaborat des de l'Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals. Va començar el desembre de 2006 i el podeu fullejar aquí: http://uri-ub.blogspot.com/.
Com més serem, més riurem!