diumenge, 11 de febrer del 2024

Premi d’investigació en Gestió d’Informació i Documentació per a estudiants: 500 euros

Des de 1950, i amb 70 volums publicats, la revista Libri: international journal of libraries and information studies és una de les principals revistes acadèmiques especialitzades en el camp de la Gestió d’Informació i Documentació. 


Anualment, aquesta revista convoca un premi per distingir el millor treball fet per un estudiant (de grau, màster o doctorat) o per un titulat que faci menys de dos anys que hagi acabat els estudis: «Best Student Research Paper of 2024». El tema és lliure (dins del nostre camp d’especialització).

Autoria: individual.
Extensió: entre 5.000 i 7.000 paraules.
Idioma: anglès.
Termini de presentació: 30 de juny de 2024.
Per a més informació: https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/libri-2023-0107/html


dilluns, 5 de febrer del 2024

Participació al Bobcatsss 2024

 Bon dia!


Soc en Bernat Montaña i juntament amb en Kevin Veliz, Núria Pujol, Tina Levillain i Abril Porcar hem participat al congrés Bobcatsss 2024, que ha tingut lloc a Coïmbra, Portugal. Ens hi ha acompanyat el professor Juan-José Boté.


L'edició d'aquest any del congrés es centrava en la temàtica de les professions relatives a la informació i el desenvolupament sostenible, i el paper que el nostre àmbit hi juga.


Participants de la FIMA al Bobcatsss 2024


Tot i que el congrés tenia lloc del 23 al 25 a la Facultade de Letras de Coimbra, vam sortir el dilluns 22 i vam tornar divendres 26 per tenir temps de fer els viatges de Barcelona - Porto amb avió i després en bus fins a la ciutat medieval de Coïmbra.


És una ciutat preciosa plena d'història, i la universitat, que havia format part del palau reial anteriorment, es situa a dalt d'un turó dominant la panoràmica de la resta de la ciutat. Molts dels edificis que la componen estan catalogats com a patrimoni per la seva bellesa.


Arcs i pati interior d'una de les facultats de la Universidade de Coimbra



En total hem presentat quatre treballs de temàtiques diverses, des d'estudis de perspectiva de gènere com de sostenibilitat a la recerca. Les presentacions, d'uns 10-12 minuts, condensaven el treball previ d'uns quants mesos d'investigació i redacció. Més enllà dels nervis inicials, les presentacions van estar molt bé, així com les preguntes del públic i els debats que es van generar.

 

A més a més, durant la cerimònia de tancament, ens van atorgar el premi de Best paper award al Juan-José i a mi, que va ser una grata sorpresa.


Presentant els treballs a un amfiteatre



Recollint el premi de Best paper award


A part de presentar els treballs i assistir a ponències i presentacions d'altres alumnes, vam tenir temps de realitzar algunes de les visites guiades que oferien dins el programa, així com realitzar turisme pel nostre compte, tant a Coïmbra com a Porto.



Palau de la borsa a Porto


El que més destaco i valoro per sobre de tot és la coneixença de gent dins del sector, de caires i àmbits diferents (estudiants, investigadors, professionals, professors, etc.) d'arreu del món, i d'aquesta manera es fomenta el creixement d'una xarxa de contactes molt útil i de gran valor, especialment per la projecció internacional que això et brinda. És una experiència molt enriquidora i que et permet conèixer molta gent interessant, alhora que et treu una mica de la zona de confort, però sempre en un ambient distès i molt amigable. Us animo a tots a participar-hi!



Fent turisme a Porto amb amics de Finlàndia, Noruega, Portugal i Alemanya