dimecres, 26 de març del 2014

Come2England



A diferència de les entrades habituals, destinades a informar-vos de convocatòries de beques d'entitats públiques, avui us presentem els serveis d'una empresa privada que us pot semblar interessant.


Come2England és una empresa privada que es dedicada a posar en contacte a joves interessats en realitzar pràctiques professionals al Regne Unit amb empreses de tot tipus d'àmbit professional. L'empresa treballa principalment amb joves del sud d'Europa (Espanya, Portugal, Itàlia i França) que busquen una oportunitat laboral a l'estranger o simplement practicar el seu anglès.

Per obtenir més informació sobre preus o altres serveis que ofereixen, feu clic aquí.

dimarts, 25 de març del 2014

Erasmus a Niça


Vaig arribar el setembre de 2013 per iniciar el meu tercer any del grau en Comunicació Audiovisual a la ciutat francesa de Niça. El temps ha passat volant d'ençà d'aquell primer dia i per tant puc dir que estic gaudint d'una experiència única i inoblidable. No només he tingut l’oportunitat de cursar els meus estudis en una altra llengua, en un altre país i en una altra cultura. També he conegut gent extraordinària, provinents d'altres indrets del món, amb els que he intercanviant noves maneres d'entendre les coses, nous punts de vista i per suposat, riures, festes i una excusa per posar en pràctica la gramàtica anglesa i francesa que durant tant de temps he après
a l'escola.

Archivo: Niza - Le port Lympia.jpg

Niça és la capital dels Alps-Maritimes i pertany a la Côte d'Azur, molt propera al Principat de Mònaco i Cannes. El temps, típicament mediterrani, ens permet estrenar la màniga curta a principis de març i, pels més agosarats, és quan es comença a prendre el primer bany en un mar de dos colors ben diferenciats: blau molt clar a la part més propera a les pedres, que adopta un to molt més fosc a la part més allunyada.
Anys enrere, la ciutat havia format part d'Itàlia, i aquest detall històric queda palès en l'arquitectura d'alguns dels seus edificis, especialment a la Vielle ville (ciutat vella), que destaca pel colorit i els finestrals dels pisos, els carrers estrets i els bars nocturns.

Els francesos consideren Niça la ciutat d'estiueig dels parisencs adinerats. És per això que allà els preus són tant alts. Pels que volen viure a França una temporada, cal que sàpiguen que poden gaudir d'una beca d'habitatge (CAF) que els proporcionarà una suma d'aproximadament uns cent euros al mes. Específicament per aquells que viuen a Niça, poden optar també a una ajuda de 150€ a l'any. Això sí, et semblarà que la burocràcia no s'acaba mai.

Escrit per Olga Diaz (odiaz_92@hotmail.com).

dilluns, 24 de març del 2014

Beques "Culturex"


El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte convoca les beques "Culturex", destinades a joves espanyols menors de 35 anys. Són beques de formació pràctica en gestió cultural a l'exterior: institucions culturals, oficines comercials i ambaixades i consolats espanyols.

Página de inicio del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.


Fins el 3 d'abril teniu temps per presentar la sol·licitud i optar a una de les 16 beques convocades. Entre alguns dels requisits, es demana estar en possessió d'una titulació de Grau o Llicenciatura i de Postgrau.

dissabte, 22 de març del 2014

Convocatòria d'oposicions per a la Unió Europea





L'Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO) organitza una oposició general amb l'objectiu de crear un llistat de reserva destinat a cobrir les vacants de funcionaris a les institucions de la Unió Europea.

Tota la informació la trobareu a la convocatòria: requisits, terminis, característiques de la prova, etc.

divendres, 21 de març del 2014

Treball i pràctiques a l'estranger: Cooperació i Voluntariat


Com cada dilluns, i en el marc del cicle dedicat a la mobilitat internacional, el Servei d'Atenció a l'Estudiant organitza un monogràfic destinat a l'alumnat de la UB amb l'objectiu de donar a conèixer les oportunitats de desenvolupar un projecte de mobilitat, a través d’experiències en camps de treball, en voluntariats i en projectes de cooperació internacional.

Monogràfic del Club de Feina: «Buscar feina i fer pràctiques a l’estranger»Data: 24 de març, de 13 a 14h
Lloc: edifici Florensa, aula 4


Aquest monogràfic, sumat a altres activitats organitzades en el Club de Feina, es podrà reconèixer acadèmicament. Per a més informació feu clic aquí

dissabte, 15 de març del 2014

Beca Segimon Serrallonga


Beca Segimon SerrallongaVols ampliar els teus estudis a l'estranger? L'ajuntament de Torelló convoca la Beca Segimon Serrallonga, adreçada a titulats i a estudiants del darrer any d’una titulació de les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació. Teniu fins l'11 d'abril per optar a una beca que ofereix una dotació de 8000 €. 

Per a conèixer les bases de la convocatòria o la documentació a presentar, consulteu els següents links:

dijous, 13 de març del 2014

Treball i pràctiques a l’estranger: Xarxa Eures


El Servei d'Atenció a l'Estudiant organitza un monogràfic destinat a l'alumnat de la UB amb l'objectiu de donar a conèixer el funcionament del portal europeu “Eures”, un espai web que ofereix oportunitats de feina i d’aprenentatge per Europa.

Data: 17 de març de 13h a 14h (accés lliure i sense inscripció prèvia)

Lloc: aula 4 - Edifici Florensa (Adolf Florensa, 8 bxs. - Barcelona)

Per a obtenir més informació respecte el cicle dedicat a la mobilitat internacional que organitza el SAE, consulteu el següent link. 

dimecres, 12 de març del 2014

Erasmus a Trondheim


En aquesta entrada del blog m’agradaria comentar-vos l’experiència que estic vivint fent les pràctiques del màster Biblioteques i Col·leccions Patrimonials al Statsarkivet de Trondheim.

L’any passat vaig decidir fer les pràctiques a Noruega per enriquir el meu anglès i aprendre un idioma i una cultura desconeguda per mi. Vaig contemplar diferents vies com el programa Leonardo da Vinci o Eurodisée, però al final em vaig decantar pel programa Erasmus pràctiques.

Aquest programa ofereix fer pràctiques d’entre 3 i 12 mesos a l’estranger amb una ajuda de 300 euros mensuals. A diferència dels altres programes, aquí no es troba una borsa d’empreses disposades a acollir-te, sinó que un mateix ha de buscar una empresa o institució i fer els corresponents tràmits per dur a terme l’estada.


El Statsarkivet de Trondheim
La institució que vaig triar i que va acceptar acollir-me durant 10 mesos és el Statsarkivet de Trondheim, que en català significa Arxiu Estatal de Trondheim.

Noruega té una sèrie d’arxius nacionals repartits per diferents ubicacions del territori. Així per exemple, es pot trobar l’arxiu estatal de Stavanger, l’arxiu estatal de Tromsø o l’arxiu estatal de Trondheim. No obstant, n’hi ha un més important que els altres i que, com us podeu imaginar, és l’arxiu nacional d’Oslo.


L’arxiu estatal de Trondheim es va establir l’any 1850 com la primera institució arxivística regional de la península escandinàvica, i s’encarrega d’una sèrie de regions que té al voltant: Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nør-Trøndelag i Nordland.

La seu de la institució ha anat canviant durant els anys però, des del 2007, es troba en un búnquer per submarins construït pels alemanys durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta particular ubicació la comparteix amb altres institucions culturals, com l’arxiu de la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia (NTNU) o l’Arxiu de la Ciutat (Byarkiv).

Les tasques que realitzo a l’arxiu són molt diverses; des del tractament de material acabat d’arribar a la institució fins a l’escaneig de mapes del segle XVIII. Durant aquests darrers mesos també tractaré temes de conservació.


Sobre Trondheim
La ciutat de Trondheim és la tercera ciutat de Noruega més important. Va ser fundada al segle X pel rei víking Olav Tryggvason (Olav I) amb el nom de Nidaros, segurament per influència del riu que travessa la ciutat, el Nidelva. També va ser durant un curt període de l’Edat Mitjana la capital de Noruega i és on està enterrat sant Olav (Olav II), el rei noruec que es va convertir al cristianisme durant el seu regnat i que, per tant, expandí aquesta religió pel territori. Sant Olav l’enterraren a la Catedral de Nidaros que és, juntament amb l’illa del Monjo (Munkholmen) i la fortalesa de Kristiansen, de les principals atraccions de la ciutat. Trondheim també compta amb diversos museus.

Panoràmica de Trondheim

A Trondheim parlen un dialecte del noruec anomenat Trøndelsk. Aquest tema és una mica enrevessat perquè a Noruega hi ha diferents idiomes, a més dels dialectes. Aquests idiomes són el Nynorsk, el Bokmål i el Sami. El Sami és parlat pels samis, que viuen a la part nord de la península, el Bokmål és el més utilitzat i es basa en el danès antic. Finalment, el Nynorsk és com una mena d’Esperanto del Romanticisme: durant aquesta època un senyor es va dedicar a escriure com parlaven les diferents regions de Noruega i fer-ne una barreja. El Nynorsk, que literalment significa “nou noruec”, és parlat en algunes zones de Noruega i n’és obligatòria l’ensenyança a l’escola.

En el meu cas vaig a classes que organitza l’ajuntament per aprendre noruec i la veritat és que, estant a Trondheim, és una mica desmotivador: a l’escola ens ensenyen Bokmål però la gent al carrer parla el dialecte, així que és molt difícil entendre’ls.

La ciutat es comunica amb autobusos i dos tramvies. Hi ha abonaments mensuals i per a estudiants, però els preus són força cars: un bitllet senzill costa 50 corones, que serien uns 6 euros.

A prop de la ciutat hi ha un aeroport, però, per arribar a Barcelona, normalment s’ha d’anar fins a Oslo i allà agafar un altre avió fins a Barcelona.

Viure aquí en general és car. Alguns productes, com la informàtica o la roba, tenen preus molt similars als de Barcelona, però el lloguer o el menjar és força car. La meva recomanació en aquest aspecte és haver estalviat abans de venir perquè amb 300 euros al mes no és suficient ni per pagar el lloguer.


El clima
Segurament també us preguntareu sobre el clima aquí a dalt. Doncs bé, he de dir que no és ni de bon tros tan terrible com sembla que hauria de ser. També he de dir aquest any no està fent massa fred. Per posar-vos un exemple, durant Nadal vaig estar a Manresa dues setmanes i vaig passar més fred que a Trondheim. Fins i tot em vaig refredar!

Les hores de llum també és un tema interessant. Quan vaig arribar a l’agost a les cinc del matí ja havia sortit el sol, i a les onze de la nit encara hi havia una mica de llum. En canvi, durant l’hivern, el sol sortia a les deu del matí i es ponia a dos quarts de tres de la tarda. La gent normalment es pren complexos vitamínics durant l’hivern per no perdre l’energia. Realment és bastant trist entrar i sortir de la feina i que sigui fosc en els dos casos. Avui ha sortit el sol a tres quarts de set i es pondrà a les sis i deu.

Bé, espero que aquesta entrada us hagi servit per decidir-vos a fer un Erasmus pràctiques o per visitar Trondheim.

Si teniu algun dubte us podeu posar en contacte amb mi a través del meu correu electrònic: marinafreixanet@gmail.com.


Marina Freixanet


dilluns, 3 de març del 2014

UNESCO Internship programme




La UNESCO busca estudiants que vulguin complementar els seus coneixements acadèmics amb una experiència professional. L'organització ofereix programes de pràctiques d'entre 2 a 6 mesos per a estudiants de grau i postgrau d'estudis relacionats amb les competències de la UNESCO amb l'objectiu d'implicar en major mesura la comunitat estudiantil amb els propòsits de l'organització.



Els requisits i el procediment per realitzar la sol·licitud ho trobareu en aquest link. Cal tenir present que l'organització no es fa càrrec de ningun tipus de despesa econòmica.