dimarts, 21 de setembre del 2021

Pràctiques remunerades per treballar un any a Florència


Si penses acabar el grau d'ID o de GIDD aquest curs o l’has acabat fa pocs mesos, has de llegir atentament aquesta entrada, perquè pot canviar-te la vida.

Un centre de recerca en Humanitats i Ciències Socials que depèn de la Unió Europea i que està ubicat a Florència (Itàlia) ofereix cada any un programa de pràctiques per a graduats recents en la nostra àrea, per treballar a la seva biblioteca durant 12 mesos. Es tracta de l’Istituto Universitario Europeo, que acull centenars d'estudiants de doctorat de tot Europa per fer la seva tesi d’història, dret, economia...

L’ajut econòmic és de 1.365 euros mensuals. Les places són limitades. Cal tenir un domini bo de l’anglès, ja que aquesta és la llengua de treball (com dic, els usuaris són joves investigadors del conjunt d’Europa).

Ara és oberta la convocatòria per acceptar candidats. El termini per fer la sol·licitud acaba el 31 d’octubre de 2021, però la incorporació a la biblioteca té lloc l’1 de febrer de 2022 o bé l’1 de novembre de 2022. Com s’ha dit, les pràctiques tenen una durada de 12 mesos.

Aquest programa de pràctiques fa molts anys que s’ofereix, i de la nostra Facultat hi han anat força exestudiants. Pots veure el seu testimoni en aquest mateix blog.

Per optar-hi cal enviar el currículum, una carta de motivació i dues cartes de recomanació. Els preseleccionats seran entrevistats telefònicament.

Per a més detalls, visita: https://www.eui.eu/Research/Library/AboutTheLibrary/Job-opportunities/Traineeships/Traineeships.

A la biblioteca hi treballen una vintena de bibliotecaris, i compten normalment amb cinc joves graduats en pràctiques. I, si vols saber una cosa curiosa, et diré que el cap de la biblioteca és «nostre»: Pep Torn.

Anima’t!!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada