dijous, 29 de març del 2007

Pràctiques d'estiu a l'estranger

Com en anys anteriors, la Facultat ofereix als seus estudiants la possibilitat de portar a terme unes pràctiques professionals durant l'estiu, en diverses ciutats d'arreu del món. Aquestes pràctiques es porten a terme en el marc dels convenis de cooperació educativa, i per elles es pot aconseguir un crèdit de lliure elecció.

L'oferta d'enguany inclou una bona colla de destinacions atractives: Aberystwyth, Buenos Aires, Frankfurt, Istanbul, Lisboa, Londres, Moscou, Munic, Nàpols, Nova York, París, Perpinyà, Porto, Roma, Santiago de Xile, Stuttgart, Tànger, Tolosa, Trento, Tunis i Utrecht.

La majoria de biblioteques que acullen els estudiants pertanyen a l'Instituto Cervantes, però també n'hi ha d'altres d'entitats tan interessants com la FAO, la Biblioteca Catalana de Frankfurt o el Centre Georges Pompidou de París, per posar uns exemples. Malauradament, en molts casos les biblioteques no retribueixen els estudiants per aquestes pràctiques, tot i que en alguns casos sí que hi ha una remuneració, es cedeix l'allotjament o es reintegra el bitllet d'avió. Cal veure en cada cas quines condicions es donen i quins requisits es demanen de caire lingüístic o acadèmic. A la pàgina d'informació d'aquestes pràctiques es pot veure, també, les activitats previstes per a cada lloc: http://www.ub.edu/biblio/serveis/programes-d%27intercanvi-i-mobilitat/practiques-d%27estiu.html.

Per ajudar els estudiants en aquests desplaçaments enguany comptem amb el suport econòmic de dues empreses prou ben conegudes del nostre sector: El Profesional de la Información i DOC6. Cadascuna d'elles aporta una beca de 300 euros.

No cal dir com agraïm des de la Facultat la generosa col·laboració d'aquestes empreses, que esperem que continuï en el futur!





Escollits els becaris Erasmus del curs que ve

Nou estudiants de la Facultat han resultat seleccionats per portar a terme una estada d'estudis a l'estranger en el marc del Programa Erasmus el curs que ve. Aquests són els seus noms i destins: Bàrbara Badell Sánchez, a Parma; Graciel·la Coris Saura, a Roma; Maria Farràs Drago, a Brussel·les (Université Libre de Bruxelles); Marta Forn Oliva, a Brussel·les (Haute École Paul-Henri Spaak); Dàrius Ill Estévez, a Groningen; Núria Mampel Ilzarbe, a Aberystwyth; Laia Pubill Lliteres, a Roma; Rosa Salvador Altava, a Parma, i Idoia Sobrino López, a Tessalònica.

Felicitats a tots!

dimecres, 14 de març del 2007

BOBCATSSS 2008



Entre el 28 i el 30 de gener del 2008 es celebra a Zadar (Croàcia) la 16a edició del seminari BOBCATSSS: un simposi anual organitzat per estudiants de Biblioteconomia i Documentació d’universitats europees. Enguany, el tema de l’edició és “Providing access to information for everyone”.

Els ponents de les conferències són estudiants del camp de la biblioteconomia i la documentació. Si voleu participar-hi (individualment o en grup), heu de deixar a la bústia del SIAA o enviar per correu electrònic a
siaafbd@ub.edu un resum en català de 500 paraules de la conferència que us agradaria fer abans del 15 d’abril. Podeu aprofitar treballs acadèmics de les assignatures de la carrera que ja tingueu fets sobre els aspectes tècnics, polítics, socials i econòmics de l’accés a la informació.

Entre les propostes rebudes, la Facultat escollirà les dues que consideri millors, ajudarà els alumnes a traduir la presentació a l’anglès i contribuirà a pagar les despeses del viatge i l’estada a Zadar!!

Per a ampliar la informació podeu llegir l’epígraf de la web de la facultat BOBCATSSS 2008 (http://www.ub.edu/biblio/index.php?option=com_content&task=view&id=325&Itemid=8) o visitar la pàgina web oficial del congrés: http://www.bobcatsss2008.org
ANIMEU-VOS!

dilluns, 12 de març del 2007

Com trobar feina a l'estranger?

Algunes vegades ens arriben consultes de l'estil «Voldria trobar feina a l'estranger, i no sé com».

Per donar resposta a aquesta mena d'inquietuds es va elaborar una recopilació de serveis d'ofertes de feina a l'estranger en el nostre àmbit professional.

Aquest recull es troba al web de la Facultat: http://www.ub.edu/biblio/serveis/informacio-per-a-la-insercio-laboral/com-trobar-feina.html. En l'apartat «A l'estranger» es dóna accés a vuit recursos diferents:

-dos d'àmbit internacional (Eures, Libjobs);
-una d'àmbit francès (Emploi);
-cinc d'àmbit anglo-saxó (ExULT, KM jobs, Library job postings on the Internet, Lisjobnet, Oxford University Graduate Library trainees).

Precisament de la llista Lisjobnet (mantinguda per CILIP, la principal associació professional del Regne Unit) podem destacar un parell d'anuncis que ens ha fet arribar Javiera Atenas:

http://www.lisjobnet.com/LisJobNet/Jobs/A0706-04.htm
http://www.lisjobnet.com/LisJobNet/Jobs/A0706-23.htm

Les oportunitats de treballar a l'estranger existeixen. Només cal conèixer les fonts d'informació adequades, anar-les revisant periòdicament, i no defallir davant dels primers fracassos.

Si algú té experiències en aquest sentit (positives o negatives) i les vol comunicar en aquest bloc, estarem encantats d'escoltar-lo!

Fins ara,