divendres, 22 de setembre del 2023

Experiència de pràctiques a l'Institut Cervantes de Tolosa

Bonjour a tothom! Em dic Tina Levillain i aquest estiu vaig tenir l'oportunitat de realitzar unes pràctiques a l'Institut Cervantes de Tolosa, França. Com a estudiant de Gestió d'Informació i Documentació Digital, aquesta ha sigut una experiència que m’ha permès aprendre i aplicar el coneixement teòric, de les classes, a la realitat.

Destinació: Tolosa, "Ciutat Rosa"

Tolosa, també coneguda com la "Ciutat Rosa" per les seves característiques rajoles, és una ciutat situada al sud-est de França amb uns 470.000 habitants. La ciutat es destaca per la seva rica oferta cultural, amb molts museus i centres culturals gratuïts o amb tarifes reduïdes per als estudiants. Els seus carrers estrets i l'ambient universitari, encara que a l’estiu molts marxen cap a casa seva, creen un lloc encantador per viure i treballar.

Per trobar acomodament vaig usar la pàgina "La Carte des Colocs" (https://www.lacartedescolocs.fr/). Aquesta plataforma em va permetre trobar un lloc còmode i assequible per allotjar-me durant la meva estada a Tolosa, la qual cosa va fer que l'experiència fos encara més agradable.

Les meves tasques a la biblioteca

L'Institut Cervantes de Tolosa, creat el 1991, és una institució cultural pública que promou l'ensenyament de la llengua espanyola i la difusió de la cultura d'Espanya i Hispanoamèrica. La seva biblioteca, anomenada Biblioteca Manuel Azaña, té una col·lecció especialitzada en l'exili i la immigració espanyola, així com materials per a l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera. 

Les meves pràctiques van ser una experiència enriquidora i diversa. Les meves responsabilitats van incloure la catalogació de materials utilitzant el programa Absysnet. Vaig estar catalogant llibres sobre l’exili que havien rebut d’una donació.

A més de la catalogació, vaig dur a terme altres tasques com l’atenció als usuaris, que es basava bàsicament a fer préstecs i devolucions, ordenament de llibres i preparació d'etiquetes amb els números de la Classificació Decimal Universal (CDU). També vaig gestionar els carnets de la biblioteca per als usuaris i vaig comptabilitzar els rebuts.

No cal preocupar-se pel coneixement del francès: certament, et dona un avantatge quan tractes amb els usuaris, però per la resta de tasques no ho requereix.

Aprendre i créixer

Aquesta experiència a l'Institut Cervantes de Tolosa em va donar l'oportunitat de veure de primera mà com funciona una biblioteca en un entorn real. Vaig poder interactuar amb usuaris, aplicar els coneixements adquirits a la universitat i créixer com a professional. Tot això va ser enriquit per les postes de sol al riu Garona, les magnífiques places i monuments de Tolosa i les tranquil·les passejades pels seus carrers.

Si teniu l'oportunitat de fer una experiència com aquesta, us animo a no dubtar-ho. Com dic sempre, les oportunitats d'aprenentatge i creixement valen molt la pena.

A continuació, comparteixo algunes fotos de la ciutat de Tolosa i de la Biblioteca Manuel Azaña. Si teniu alguna pregunta o voleu saber més sobre la meva experiència, no dubteu a deixar un comentari. Fins aviat!😄

Biblioteca Manuel Azaña

Jardin Japonais Pierre Baudis

La Garona

Pont-Neuf il·luminat a la nit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada