dilluns, 19 de juliol del 2010

Visita a les institucions europees

Els passats dies 13, 14 i 15 de juliol vam assistir a un viatge organitzat per al grup de guanyadors del concurs Blogs Espacio Europa, organitzat per la representació a Espanya de la Comissió Europea, i en el qual Mòbils BiD va obtenir un premi en la categoria a blocs sobre Erasmus, com ja vam informar en el seu moment.

En la foto següent podeu veure la vintena de guanyadors (en diferents categories) que vam gaudir del premi:

L'objectiu del viatge era conèixer algunes de les principals institucions europees: el Parlament i la Comissió. Al Parlament rebérem una explicació sobre el Servei de Premsa i sobre el desenvolupament del web. Cal destacar que aquesta institució s'ha incorporat a la web 2.0: disposa d'un compte a Twitter, un altre a Flickr, un canal de Youtube i un perfil a Facebook. Fins i tot l'equip de responsables del web té un bloc propi: Writing for (y)EU.

L'altra institució que visitàrem fou la Comissió Europea, on ens explicaren els principals canvis del tractat de Lisboa i visitàrem els seus serveis audiovisuals, amb l'estudi de televisió. També rebérem una interessant xerrada sobre l'Agenda Digital Europea, un pla d'acció desenvolupat des de la Direcció General X que pretén estendre els beneficis de les tecnologies de la informació a tots els nivells i aprofundir en la societat de la informació.

En el transcurs d'aquestes jornades ens entregaren un diploma acreditatiu del premi aconseguit:

L'anècdota del viatge fou la trobada amb un diplomat de la Facultat que està treballant actualment a la biblioteca general de la Comissió. Es tracta de Jordi Gasull, a qui ja vam entrevistar anteriorment en aquest bloc:


Ja que estem parlant d'institucions europees, convé recordar que existeix la possibilitat de portar a terme estades de pràctiques en les diferents unitats. Fa poquet vam dedicar una entrada de recordatori sobre aquest tema.

Per altra banda, i aprofitant la nostra estada a Brussel·les, vam visitar l'Instituto Cervantes d'aquesta ciutat, on actualment hi ha una de les estudiants de la Facultat que està gaudint del programa de pràctiques d'estiu a l'estranger: Clara Artigas. Aviat podrem llegir les seves impressions en aquest mateix bloc.

La directora de la biblioteca, Carmen Delibes, ens atengué molt amablement, i ens mostrà les dependències de la biblioteca i de l'Instituto, ubicat en un edifici molt bonic.

Aquí podeu veure la Clara en plena feina:

I la Carmen Delibes amb A. Pons:


Vegeu una altra crònica d'aquest viatge a: URL.
http://objetivobruselas.blogspot.com/2010/07/mobils-bid-barcelona-mejor-blog-erasmus.html.


2 comentaris:

  1. Muy interesante tu crónica, yo publicaré la mia cuando consiga las fotos de la entrega de premios.

    Encarna también escribió la suya:

    http://encarnahernandez.wordpress.com/2010/07/16/viaje-a-la-capital-de-europa/

    ResponElimina
  2. Lo olvidaba, enhorabuena por el premio.

    Saludos,

    Jorge Juan

    ResponElimina