dijous, 29 de juliol del 2010

Guies de conversa: una eina de suport per a llengües estrangeres

El Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona (http://www.ub.edu/sl/ca/sl.htm), ubicats a la planta baixa del mateix edifici on és la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, ofereix una bona colla de productes i serveis relacionats amb la llengua catalana a tota la comunitat universitària: tant als estudiants del país com als vinguts de fora, al professorat i al personal d’administració i serveis.

Avui volem referir-nos a un d’ells que pot resultar d’interès als destinataris d’aquest bloc: les guies de conversa universitària.

Es tracta d’una col·lecció de vocabularis senzills, pensats per als estudiants que fan estades temporals a la UB i que provenen d’una àrea lingüística que no és la catalana. Però també són útils per als estudiants de parla catalana que han de viatjar fora. Són eminentment pràctics, dissenyats per trobar l’equivalència d’aquelles paraules i frases que més habitualment els estudiants es troben en la seva vida quotidiana.

De moment hi ha publicades guies de conversa en les llengües següents:

Alemany-català
Amazic-català
Anglès-català
Àrab-català
Castellà-català
Català-castellano-aranés-euskara-galego
Francès-català
Italià-català
Japonès-català
Neerlandès-català
Polonès-català
Portuguès-català
Rus-català
Xinès-català

Totes elles estan disponibles gratuïtament en línia; podeu veure-les a partir d’aquí: http://www.ub.edu/enllaca/marcs/marc_cataleg.html (en la versió en línia, a més, es poden sentir arxius de so amb la pronúncia de les paraules).

I si les voleu comprar en format paper, tenen un preu de 9 euros cadascuna.

Cada any els Serveis Lingüístics de la UB obsequia amb una guia d’aquestes a tots els nostres estudiants que marxen a l’estiu a fer pràctiques a l’estranger, la qual cosa mereix ser reconeguda i agraïda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada