dissabte, 26 de febrer del 2022

Exalumnes que treballen a l'estranger (Colegio de España, París)



Recentment (24 de febrer de 2022), Anna Maria Pedrerol i Marta Vila, diplomades en Biblioteconomia i Documentació pel nostre centre (quan es deia Escola Universitària de Biblioteconomia i Documentació) han estat entrevistades durant 30 minuts per "BiblioTeConecta", un projecte impulsat des de Cadis pels bibliotecaris José A. Teodoro i Yolanda Vallejo, amb la col·laboració d'altres professionals de la resta de l'Estat. "BiblioTeConecta" compta ja amb tres anys de vida i disposa d'un canal de YouTube a més de publicar podcasts i intervenir a la ràdio local.   

En l'entrevista de què parlem, l'Anna Maria i la Marta presenten el lloc on treballen: la biblioteca del Colegio de España, a París. Aquest centre depèn actualment del Ministeri d'Universitats espanyol, i dona servei fonamentalment als investigadors que fan una estada en aquesta residència. El Colegio de España té una llarga història, ja que va ser inaugurat l'any 1935. El 1968 va tancar les portes fins que el 1987 va reobrir, fins ara, a ple rendiment. El seu director actual és Justo Zambrana Pineda.

Les dues bibliotecàries "nostres" hi treballen des de fa una colla d'anys. Es dona la circumstància que, durant uns anys, havien acollit estudiants del nostre centre en pràctiques, dins del programa de Pràctiques d'Estiu a l'Estranger. Un d'ells, en Xavier Lluís, va deixar el seu testimoni en aquest blog.

L'exemple d'Anna Maria Pedrerol i Marta Vila no és pas excepcional, hi ha molts altres titulats de la Facultat que estan establerts a l'estranger desenvolupant la seva professió. Us animem a descobrir-los i, potser, a imitar-los...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada