dimecres, 16 de setembre del 2015

Biblioteques públiques d’EUA & Library of Congress



Hola a tothom!

Em dic Eli i volia aprofitar aquest blog per compartir algunes de les biblioteques que he vist aquest estiu (ara que ja s'ha acabat ¬¬). La més important de totes elles, la Library of Congress. De fet, potser ho hauria de dir en majúscules LIBRARY OF CONGRESS, perquè després de tants anys donant-nos la tabarra amb aquesta biblioteca, crec que és d’obligada visita si es va a la capital dels Estats Units.

Però anem a pams, perquè abans de posar-hi els peus, vaig poder trepitjar-ne algunes altres. Potser sona molt friki això de viatjar i aprofitar per veure biblioteques, però som molts els que ho fem (i des d’aquí saludo la Rosa Molina, la incansable visitadora viatgera de Libraries of the world)… i a part, resulten molt pràctiques quan necessites wi-fi o anar al lavabo i no tens ganes de consumir enlloc perquè ja tot és prou car.

I és que a Estats Units hi ha moltes biblioteques. Però moltes, eh. Jo no sé si serà veritat allò de “En Estados Unidos hay más bibliotecas que McDonald’s” però en fa tota la pinta.

Una de les més xules és la New York Public Library. De fet és el nom de la xarxa de biblioteques, que actualment n’hi ha 89 (dades viquipèdia) i 77 són “sucursals de barri”. A fora de la biblio hi ha dos lleons: un es diu Fortalesa i l’altre, Paciència. La biblioteca, a més, ha sortit en moltes pel·lícules i sèrie, com els Cazafantasmas. Heu vist aquesta posada en escena? ;-)




Algunes més:
Biblioteca a Brooklyn (quina porta més alta, per cert). 




Biblioteca a Harlem (més de barri)


El viatge va continuar fent ruta. Una de les biblioteques que també em va agradar molt va ser la de Boston. Està separada com en dues parts: la part vella i clàssica i la part nova i moderna, on hi ha una interessant secció “teen”. Algunes fotos:




Com a curiositat, dir que ens van fer fora de la biblioteca perquè havien de preparar-la per fer un rodatge. Vés a saber què devia ser! Igual era alguna peli súper exitosa i estaven a punt de venir actors famosos... o igual era un anunci de compreses, vés a saber. Segurament mai ho sabrem.

Hi ha bastantes biblioteques en aquesta ciutat, tampoc cal omplir això de fotos, però sí que posaré aquesta:


El més curiós de tot és que, tal i com ho indica en una placa a l’entrada, aquest edifici està en honor de Harry Elkins, un jove graduat de Harvard que va morir a la mar MENTRE VIATJAVA AMB EL TITANIC.

I bé i ja per últim toca el torn a la LIBRARY OF CONGRESS… que com que tothom ja sap que és, no m’entretindré gaire a explicar-la ni a lloar-la. Em va agradar molt. A més, fan tours gratuïts cada hora i t’expliquen una mica tot plegat: la història, els objectius…crec que fan una molt bona feina. Ah! I bueno, la botiga de souvenirs! Jajaja. Molt friki. Molt bonic tot. Entre la botiga de la LoC i la botiga de la NY Public Library, t’hi pots deixar part de sou. #ConsumirAmbModeració


PD. Per acabar, que això s’està fent massa llarg, dues mostres de màrqueting bibliotecari en espais urbans:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada