dilluns, 12 de setembre del 2011

Pràctiques d'estiu a la Biblioteca de la Faculdade de Letras do Porto

Olá mòbils!!!

Som l’Aida, la Clara i la Míriam i us volem explicar la nostra experiència a la Biblioteca de la Facultat de Lletres de la Universitat d’Oporto on durant un mes hem compartit estada, anècdotes i pràctiques que hem pogut gaudir gràcies a l’oportunitat que ofereix la Facultat de Biblioteconomia i Documentació.

Abans de començar, voldríem agraïr a tot el personal de biblioteca la seva predisposició i la seva amable atenció, en especial al Dr. João Emanuel Cabral i la Dra. Isabel Pereira Leite, responsables de les nostres pràctiques al centre.

La Biblioteca de la FLUP és un dels serveis de la Direcção de Serviços de Documentação e de Sistemas de Informação. Aquest servei es dedica al disseny, planificació, gestió, processament, difusió i control de la informació i documentació, així com la gestió de la plataforma tecnològica per recolzar les activitats de la facultat. Aquest servei inclou:



  • Biblioteca central (on vam realitzar les pràctiques

  • Biblioteques departamentals

  • Servei de gestió de la informació i la legitimació activa

  • Servei d’informàtica

  • Servei de recolzament a l’estudiant amb necessitats educatives especials




Vista de la Facultat de Lletres de la Facultat d'Oporto



Durant tot el mes de la nostra estada vam estar veient el funcionament de cada un dels serveis de la biblioteca central: atenció al servei de referència, préstec, préstec interbibliotecari, catalogació, adquisicions, publicacions en sèrie, servei a l’estudiant amb necessitats educatives especials, biblioteca digital i l’arxiu de la FLUP.


Paral·lelament a les explicacions de cada un dels serveis teníem una tasca assignada, que era la catalogació d’una donació arribada a la biblioteca que s’havia d’integrar al fons Ferreira
de Almeida. Aquesta tasca va durar tot el mes.


Quant a la ciutat de Porto, és una destinació totalment recomanable, tant pel clima, molt més temperat que el de Barcelona, com per la gastronomia local, de molta qualitat i a molt bon preu. La ciutat té una ritme tranquil, amb racons molt especials i un aire decadent i encantador difícil d’explicar: el barri antic de la Ribeira, les esglésies enrajolades i barroques, el museu Serralves i el seus jardins, el Palacio de Cristal, els ponts sobre el riu Douro, les caves de Vilanova de Gaia i també la platja, ben a prop.



Vistes nocturnes d'Oporto



Pel que fa a l’allotjament, totes tres vam estar a la residència universitària Alberto Amaral, just al costat de la Biblioteca de la Facultat de Lletres, molt assequible, còmoda i ben comunicada. Com que la residència no tenia cuina, per dinar havíem d’anar a la cantina de la Facultat, que també estava molt bé, ja que per 2,5 € podies escollir entre 4 menús (carn, peix, vegetarià i dieta) i les quantitats eren més que raonables.

En definitiva, l’experiéncia viscuda val la pena, ja que, a banda de poder aplicar els coneixements adquirits durant la carrera i aprendre coses noves, vam poder fer turisme per la ciutat i els voltants, així com descansar i recuperar forces.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada