Durant aquest mes de juliol he realitzat les pràctiques a la biblioteca Hugh Owen de la Universitat d’Aberystwyth, en ple cor de Gal·les.
La població, comunament anomenada Aber, sorprèn com un poble petit prop de 12.000 habitants acull un volum de 10.000 estudiants. El poble, molt tranquil, ofereix la possibilitat de familiaritzar-se ràpidament amb l’entorn a diferència d’una gran ciutat. Ben lluny queda el brunzit de les grans ciutats, com ara un París o un Londres.
Aberystwyth és un destí ideal per a una persona jove i inexperta que busca una primera experiència a l’estranger, en un entorn molt favorable i acollidor. De seguida aconsegueixes fer-te’l teu. Destaca la bellesa bucòlica dels seus paisatges, turons verds on silenciosament pasturen milers d’ovelles i el mar en primer pla, sempre la presència constant del mar, matisat per la llum que incideix a través dels núvols grisosos que amenacen pluja.
Donat que Aberystwyth no deixa de ser un poble força aïllat, ja que un ciutat més gran com Liverpool, Cardiff o Birmingham es troba ja a 3 hores en tren o en bus, recomanaria passar unes bones estones gaudint de l’entorn natural que ofereix. Amb unes bones botes de muntanya, es pot anar travessant i descobrint camins a través del “coast path“, llarg camí que voreja tota la costa i travessa infinitat de pobles. Pots trobar pel camí ovelles, vaques, dies ventosos, dies assolellats i en especial, aquella gran massa de núvols que es mouen i dibuixen i desdibuixen un nou paisatge en cada moment.
A banda del bucòlic paisatge, m’ha sorprès el cost de la vida, més barat que a Barcelona. A nivell de supermercats, hi ha una gran assortiment amb ofertes prou interessants. Les residències d’estudiants es troben ben equipades i tenen un preu més que raonable.
L’experiència de la biblioteca ha estat molt positiva. El personal de la biblioteca ha estat molt amable i l’ambient de la biblioteca ha estat força tranquil considerant que durant el mes de juliol ens trobàvem en ple període estival pels estudiants. Considero com a factor clau, la primera setmana organitzada per fer visites a altres biblioteques de la universitat i els seus corresponents departaments, com ara servei de préstec, departament de compres, indexació de revistes, recursos electrònics, repositoris de projectes de recerca digitals... M’ha permès familiaritzar-me ràpidament amb l’entorn i poder conèixer el funcionament dels diferents departaments i preguntar qualsevol dubte que sorgís al llarg de la conversa. En definitiva aconseguir una visió global de la gestió de la biblioteca.
No us perdeu la visita de la Biblioteca Nacional de Gal·les, sorprèn les seves propostes, els diversos projectes digitals que ha portat a terme darrerament. www.llgc.org.uk/
Com ara el projecte Family History, recursos digitalitzats per conèixer la genealogia de les famílies gal·leses, un estudi dels avantpassats basat en la digitalització dels arxius parroquials de més de 500 poblets de la regió de Gal·les.
Pel que fa al temps, doncs fresquet, fresquet... com deia una companya del treball... “this summer we have not use the barbacue yet...”
Tìoraidh! (bye en gaèl·lic )
Wales es genial! I Cardiff tambe... res a veure. Ni millor ni pitjor, diferent
ResponElimina