dijous, 9 de febrer del 2023

Un programa de pràctiques a l’estranger: Eurodissea

 

Has acabat la carrera i tens ganes de fer una estada d’uns quants mesos a l’estranger per treballar en el camp dels teus estudis i conèixer món? El programa Eurodissea t’ho facilita.

A tot el món? No. Eurodissea és un programa de l'Assemblea de les Regions d'Europa (ARE). Això vol dir que has de pensar en destinacions dins d’unes regions concretes com, per exemple: Trento, Vall d’Aosta (Itàlia), Brussel·les (Bèlgica), Açores, Madeira (Portugal), i altres.

Segons la pàgina web d’informació sobre el programa, de la Generalitat de Catalunya, aquest programa «són pràctiques professionals dotades amb una beca mensual (segons els països, uns 750 euros) que permet atendre les despeses de manutenció, allotjament i transport local, i gaudir d'una formació lingüística i d’activitats culturals a càrrec de la regió d'acollida».

Cal tenir menys de 35 anys per sol·licitar-ne una. I el termini per fer-ho és molt ampli: fins al 15 de setembre de 2023.

Però... on aniré a fer pràctiques? Cal triar les opcions que s’adiguin a la teva formació a partir de l’oferta de cada any. Actualment, són aquestes: https://eurodyssey.aer.eu/traineeships/?lang=es Alguns perfils que m’han semblat interessants:

  • Web editor assistant
  • Business analyst
  • Social content and brand manager

Fa molts anys (el curs 2004-2005), una estudiant de la Facultat va aconseguir una d’aquestes beques: Laura Sahún. Ho va explicar en aquest mateix blog.

Per a més informació: https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/soc/ocupacio-juvenil/mobilitat-internacional/eurodissea/index.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada