dilluns, 6 de febrer del 2023

Experiència de pràctiques a l'European University Institute (EUI) a Florència

Ciao a tutti!

Soc l'Aarón, graduat l'any passat del grau en Informació i Documentació, i actualment em trobo com a becari a la Biblioteca de l'European University Institute (EUI) a Florència.

Com que ja existeixen diverses entrades d'altres companys amb tota la informació bàsica molt detallada, em centraré a explicar coses que no s'hagin comentat encara.

L'oferta de beca es renova cada any i se seleccionen 6 trainees, 4 bibliotecaris, 1 de multimèdia i 1 refugiat de l'associació Maison Shalom. Com a novetat, i en exclusiva ;), a partir de la pròxima convocatòria arribaran 3 trainees al febrer i 3 més al novembre. Aquest any, a mi m'ha tocat compartir l'experiència amb gent de Grècia, Irlanda, Canadà, Burundi, Madrid i Granada.

Depenent del teu perfil i experiència, el personal de la biblioteca t'assigna un rol. Hi ha els següents rols:

Acquisitions trainee: S'encarrega de gestionar les comandes dels llibres que demanen els investigadors de la biblioteca o els que són seleccionats pels information specialists, bibliotecaris experts en un tema determinat que s'encarreguen de desenvolupar la col·lecció d'aquell àmbit concret.

Interlibrary loan trainee: S'encarrega de gestionar els préstecs interbibliotecaris amb biblioteques d'arreu del món. També s'encarrega de diverses tasques relacionades amb el front office, és a dir, atenció a usuaris, taulell de la biblioteca...

OpenScience trainee: S'encarrega de gestionar el repositori institucional, Cadmus, i de les tasques relacionades amb l'Open Access.

Electronic resources trainee: S'encarrega de gestionar els recursos electrònics de la biblioteca. Cataloga els eBooks i gestiona els proxys i els paquets editorials/títols individuals que la biblioteca adquireix.

Cal comentar, que cada trainee té assignades unes tasques secundàries que porta a terme a les tardes. Aquestes tasques varien cada any i segons els projectes o objectius de la biblioteca en aquells moments.


CONSELLS

Trobar allotjament:

Com que trobar allotjament a Florència pot esdevenir un malson, compartiré amb vosaltres uns recursos que em van ajudar a mi en la recerca de pis:

- EUI Newcomers: Grup de Facebook format per investigadors, estudiants i staff de l'EUI on sovint se solen publicar ofertes de pisos.

- AFFITTO Casa / Stanze a Firenze AFFITTI: Grup de Facebook on es publiquen diàriament ofertes de pisos a Florència.

- Idealista.it: portal immobiliari.

Per una altra banda, l'EUI ofereix la possibilitat d'allotjar-se en uns pisos de la Universitat que es troben molt a prop de la feina.

També existeix l'EUI housing service, sevei que ajuda a cercar pis als membres de l'EUI.


El temps a Florència:

Abans de fer la maleta, heu de saber com és el temps durant l'any a Florència. La temperatura a la capital de la Toscana sol ser similar a la de Barcelona, però una mica més extrema en ambdós sentits, més calor a l'estiu i més fred a l'hivern.


Fotos:

Us deixo unes quantes fotos perquè vegeu com de bé us ho podeu passar. Sol·liciteu la beca!



Fent hiking a Prato


Bartending al bar de l'EUI



Pizza a Nàpols



De camí a l'oficina




Personal de la biblioteca i trainees ballant a la Library Party


Si necessiteu qualsevol informació extra, no dubteu a contactar amb mi!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada