divendres, 7 de setembre del 2012

Recursos i serveis de la UB per aprendre llengües


Avui repassarem diversos recursos i serveis que la Universitat de Barcelona posa a la vostra disposició per aprendre idiomes. Fent-ne servir un o més d'un, en funció de les vostres necessitats, podreu aprendre la llengua o llengües que més us interessin al vostre ritme, ja sigui assistint a classes, sessions de conversa o de manera autodidacta des de casa vostra o la biblioteca.

Escola d'Idiomes Moderns: s'hi poden aprendre 18 idiomes diferents i n'ofereix cursos ordinaris de nivell i cursos extraordinaris d’introducció, de fluïdesa oral, de preparació d’exàmens o per a estudiants de diferents disciplines universitàries. Tal com us vam indicar en una entrada anterior, ja és obert el període de matrícula per a aquest curs.



Rosetta Stone: es tracta d'un programa d'autoaprenentatge d'idiomes amb fama internacional. L'usuari només necessita un ordinador amb accés a Internet i uns auriculars amb micròfon. Un mateix decideix el seu ritme d'aprenentatge, els seus horaris i el temps que hi dedica. La UB us ofereix la possibilitat d'adquirir-ne una llicència semestral o anual a preus especials. El proper període de matrícula s'obrirà a l'octubre. Ja us podeu apuntar a la llista d'espera o bé consultar al seu espai del campus virtual les condicions ofertes durant el curs passat.



Centres d'autoaprenentatge de llengües: són uns espais on l’usuari pot utilitzar diferents tipus de mitjans (àudio, vídeo, ordinadors, etc) i de materials (fitxes d’activitats autocorrectives, activitats preparades, llibres de consulta i de lectura, diaris i revistes, jocs...) per tal de poder aprendre alguna de les llengües que ofereixen en funció del seu nivell. Ofereixen els següents idiomes: alemany, anglès, castellà, català, francès, hebreu, italià, japonès, polonès, rus i xinès. A més de poder fer servir els materials in situ, també compta amb un servei de préstec.

Hi ha centres d'autoaprenentatge de llengües a Sants, a Universitat, a Mundet, a Bellvitge, a la Facultat d'Economia i Empresa, a la de Física i de Química i a la de Medicina. Podeu veure'n les adreces, els horaris i les llengües ofertades per cada un en aquest enllaç.

Practicar l'expressió oral: si el que us interessa és practicar l'oral, s'organitzen grups de conversa en anglès, francès, italià i alemany, dinamitzats per un estudiant nadiu amb un màxim de 8 persones per grup. Es fa una sessió setmanal d'una hora de durada i n'hi ha de diversos nivells, d'A2 a C2. Són gratuïts per als estudiants de la UB i se n'obté un certificat d'assistència dels Serveis Lingüístics.

Una altra opció per practicar l'oral és l'intercanvi lingüístic. En trobareu més informació i ja us hi podreu inscriure a la borsa d'intercanvi lingüístic.

En properes entrades, es repassaran altres recursos disponibles per estudiar idiomes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada