diumenge, 7 de desembre del 2008

Til Stegmann, guardonat per la Generalitat de Catalunya


Tilbert Dídac Stegmann, responsable de la Biblioteca Catalana de Frankfurt, ha estat un dels premiats en la primera edició dels premis Pompeu Fabra, concretament, en la modalitat de projecció i difusió de la llengua catalana.

El Dr. Stegmann és un actiu catalanista en terres alemanyes: des de 1981 és catedràtic de Filologia Romànica a la Universitat de Frankfurt, on imparteix cursos de llengua i literatura catalanes, i ha posat en marxa diverses iniciatives culturals catalanes en aquell país, com la biblioteca esmentada.

Els premis Pompeu Fabra han estat convocats per primera vegada per la Generalitat de Catalunya, concretament per la Secretaria de Política Lingüística, per reconèixer i premiar les persones o entitats que hagin contribuït a l'impuls del català en diversos àmbits.

S'han concedit en cinc modalitats: de comunicació i noves tecnologies, en l'àmbit socioeconòmic, en la projecció i difusió de la llengua catalana, a la trajectòria professional, científica o cívica, i a la incorporació a la comunitat lingüística catalana.

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el passat 3 de desembre de 2008, al palau de la Generalitat. El premi, que no té dotació econòmica, consisteix en un guardó de bronze amb el bust de Pompeu Fabra, realitzat per l’escultor Manuel Cusachs.

La Biblioteca Catalana de Frankfurt és un dels centres on els estudiants de la Facultat poden anar en el programa de pràctiques d'estiu a l'estranger. La col·laboració de la Facultat amb el Dr. Stegmann va començar l'estiu del 2005. Des d'aleshores, cada any diversos estudiants de la Facultat col·laboren durant els mesos d'estiu en la creació del catàleg d'aquesta biblioteca.

Els estudiants seleccionats reben allotjament gratuït, un curs d'alemany, 100 euros mensuals i una bicicleta en préstec. En diversos missatges d'aquest bloc podeu llegir les seves experiències.

Des d'aquí felicitem el Dr. Stegmann per aquest guardó tan merescut, i desitgem que la col·laboració amb la nostra Facultat continuï per molts anys.

1 comentari:

  1. :)
    El senyor Stegmann és un crack:) M'alegro moltíssim que hagi estat el meu cap durant dos mesos:)

    Encara enyoro Frankfurt!!:)

    ResponElimina