dimecres, 26 de juny del 2024

Mobilitat a la City University of Hong Kong

Hola! Soc l'Eva Martínez, estudiant de tercer any de Comunicació Audiovisual i he finalitzat la meva mobilitat internacional a la City University of Hong Kong.

Des que era petita, sempre he tingut clar que volia viure l'experiència universitària a l'estranger. Quan tenia catorze anys, la meva passió pel cinema es va veure maximitzada pel cinema asiàtic, i, després de fer molt bons amics hongkonguesos, vaig decidir realitzar el meu intercanvi a la City University of Hong Kong.

Hong Kong Island: focs artificials pel nou any lunar


Primer de tot, situem Hong Kong al mapa, i és que sovint la gent el confon amb el Japó. Hong Kong és una regió administrativa especial de la Xina. Envoltada de mar al sud, ja que és una península, i al nord limítrof amb Shenzhen, Xina. Es tracta d'una antiga colònia britànica, la qual cosa fa que sigui una ciutat multicultural, i n'és un clar exemple la City University of Hong Kong. I és que aquest 2024, CityU ha estat classificada com la Universitat més Internacional del Món.

El meu intercanvi es va desenvolupar entre gener i juny de 2024. Com a estudiant de Comunicació Audiovisual, a CityU he estat estudiant d'intercanvi a la School of Creative Media. Les assignatures que he cursat han estat Music Production, Studio Photography i Documentary Photography, que corresponen al grau de Creative Media, Audience Analytics & Media Strategies i Strategic Media Planning, equivalents al grau en Comunicació.

Aquestes cinc assignatures es cursen al mateix edifici, per sort, ja que el campus és prou gran. (Us deixo una foto a continuació perquè es mereix ser apreciat. Les vistes des de l'interior són precioses!)

School of creative media: estudi de fotografia, planta 5 i estudi de so en directe
 

Les classes s'imparteixen en anglès, perquè és l'idioma vehicular a la universitat. Com he comentat, Hong Kong és antiga colònia britànica, per la qual cosa les llengües oficials són el cantonès i l'anglès, encara que aquesta última també depèn del nivell educatiu de cada persona. Pel que fa a l'horari, cada classe s'imparteix un cop per setmana i té una durada de 3 hores. En el meu cas, tenia classe de dilluns a dimecres. Depèn de les assignatures que triïs, la classe més d'hora és a les 9 del matí i l'última fins a les 10 de la nit. Hi ha carreres fins i tot que tenen classe els dissabtes, però aquest no és el cas de les assignatures de la nostra carrera.

L'edifici de Creative Media és una petita mostra del campus, que compta amb una biblioteca amb un jardí intern i amb exemplars fantàstics, set cafeteries amb diferents gastronomies (fins i tot un restaurant de kebab!), botigues dins del campus, un passadís que connecta la universitat amb un centre comercial i el metro, i fins i tot gelats propis! Una meravella! Així que si algun cop has somiat amb la vida universitària com a les pel·lícules, CityU és per a tu.

Una de les activitats a la residència: cuinar postres tradicionals

A continuació us deixo més raons per les quals realitzar un intercanvi a Hong Kong i uns quants consells:

Primer de tot: Hong Kong és petita i compta amb una varietat de paisatges increïble: tant si t'agraden els gratacels, com si prefereixes pobles de costa, aquí trobaràs de tot, i el millor és que els podràs recórrer durant la teva estada, ja que la ciutat és petita i està ben connectada per transport públic. 

Kowloon Park: una zona d'acampada, cafès i vistes a HK Island (l'altra part de la ciutat)

Precisament, com que és petita, el metre quadrat de Hong Kong és un dels més cars del món, per la qual cosa els lloguers són molt elevats. Aquí va el meu consell: sol·licitar allotjament a la residència de la universitat. A més de ser barat, es troba al campus, per la qual cosa estalviaràs temps, especialment si et quedes a l'edifici 10 o 11 com jo, ja que tens davant la Facultat de Creative Media. També coneixeràs més gent, perquè la majoria d'estudiants d'intercanvi s'allotgen a la residència i s'organitzen activitats setmanals per fer comunitat. I per si no n'hi hagués prou, també té gimnàs i cuina comuna.

Rodatge al carrer, vistes des d'un gratacel, espai de coworking


Parlant de fer comunitat, la segona raó per la qual recomano anar a Hong Kong és pel networking. Durant la meva estada vaig conèixer moltes persones del sector audiovisual en esdeveniments o per amistats. Així, em van oferir una passantia.

Finalment, us recomano aprofitar el geoposicionament de Hong Kong per viatjar molt. Durant aquests cinc mesos, he viatjat a la Xina, Vietnam, Macau, Taiwan, Tailàndia i Indonèsia. La major part dels meus viatges els he fet sola, però si preferiu viatjar en companyia, sempre hi ha estudiants disposats, així que aprofiteu i digueu que sí a totes les oportunitats.

Xina, Vietnam, Macau

Taiwan, Tailàndia, Bali (Indonèsia)

El meu intercanvi a la City University of Hong Kong ha estat meravellós. He gaudit de les classes, la ciutat, la gastronomia, els viatges... però, sobretot, de les amistats que he creat durant la meva estada, que conservaré per sempre. Us animo a tots a realitzar un intercanvi a Hong Kong, ho gaudireu segur!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada