dimarts, 9 d’abril del 2024

Experiència com Au Pair a Roma!

Ciao a tutti!! Come state?


Soc l'Eulàlia Català i em vaig graduar en el doble grau en Informació i Documentació i Comunicació Audiovisual el juny passat. Des que vaig començar la carrera, tenia molt clar que en algun moment voldria marxar fora per conèixer una nova cultura, llengua i experimentar nous espais per créixer personalment. Els primers anys de carrera em vaig plantejar anar d'Erasmus, però amb la pandèmia tot es va complicar una mica i vaig acabar decidint que marxaria un cop finalitzats els estudis, ja que també els combinava amb unes pràctiques extracurriculars a l'Arxiu EtsaB · Càtedra Gaudí a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i altres estudis de doblatge.

Així doncs, un cop graduada, ja em vaig plantejar on marxar i què hi aniria a fer, a fora. És cert que després de tants anys estudiant i treballant, tenia ganes de desconnectar per saber què fer un cop tornés. Vaig pensar a marxar de voluntariat, però tenia poc temps per buscar un lloc que m'interessés i al final vaig decidir en fer d'Au Pair, ja que és una feina que et permet tenir bastant de temps lliure i d'adquirir moltes competències que per mi eren molt interessants.

Amb tot, vaig triar un país bastant semblant al nostre, Itàlia, i a mi m'importava anar a una ciutat amb un caire internacional, com és Roma. Com ja sabeu, Roma és una ciutat molt bonica, que "té un encant i llum especial", comentem sempre amb els amics. Per mi, encara que sigui una ciutat força caòtica, m'agrada la bellesa artística que té, hi ha tantes coses a fer i veure que no te'n canses mai! Així doncs, vaig crear-me un perfil a AuPairWorld, on vaig conèixer la família on "treballaria", i a finals de setembre vaig marxar. Per mi, ser Au Pair és una cosa que m'està anant molt bé personalment i professionalment, és una feina molt agradable si ets una persona inquieta i que t'adaptes ràpidament als canvis. Jo estic en una família de tres adolescents i la meva feina és molt variada, però sobretot es basa a ajudar a la família amb les tasques domèstiques. M'hi sento molt a gust i come un altro membro della famiglia!

Per altra banda, ho estic combinant amb estudis, ja que ser Au Pair em permet tenir molta llibertat per formar-me professionalment. Per una part, estic fent un curs en línia de Coordinació de Producció online a FastForward by ESCAC i ho combino amb un Diploma d'Expert a la UOC en Comunicació i Promoció de la Salut i l'Alimentació. Sempre he tingut molt d'interès en la nutrició, i aquest curs m'ha permès trobar relació entre els àmbits que tant m'agraden: la informació, la comunicació i l'alimentació. Alguns dels temes que estic aprenent en aquests estudis de la UOC és a seleccionar les eines més adequades per comunicar de manera efectiva en l'àmbit de la nutrició, a desmentir mites i creences gràcies a fonts fiables d'informació i saber com aplicar les TIC en l'àmbit professional de la salut. Per acabar, com no podia ser d'una altra manera, estic aprenent italià per sentirmi come a casa, i emportar-me una cosa més a la maleta de tornada!

No tinc molt clar què fer un cop acabi aquest curs 2023-2024, segurament torni a Catalunya, per continuar amb els meus estudis i buscar una feina més estable. De moment, aprofitaré aquests últims mesos aquí, gaudint de Roma, la Città Eterna.

A tots aquells que dubteu a marxar, feu-ho, de debò! És una experiència magnífica, que et permet conèixer molt gent variada amb interessos diferents dels teus, sortir de la zona de confort, trobar allò que t'agrada fer i allò que no t'agrada tant, a aprendre una nova llengua i, en el meu cas aquí a Roma, a empapar-me d'art i història tot el dia, fet que em fa molt feliç. En resum, a obrir horitzons i a trobar-te en situacions que abans no t'havies plantejat. És normal sentir que quan acabes la universitat no tens les coses clares, hi ha gent que sí, però no va ser el meu cas. És normal que us agradin moltes coses i alhora no us n'agradi cap, i per això recomano reflexionar i desconnectar per trobar allò que realment us agradi i us faci feliços! Us animo a tots a fer-ho!

Grazie a tutti! Vi mando un grande abbraccio dall'Italia!!Vistes a una secció del Foro Romano Piazza Spagna, amb la Chiesa della Trinità dei MontiA l'interior del Colosseo RomanoGelato al pistacchio e alla nocciola della gelateria Fiocco di Nieve, 
una delle migliori di Roma, un indispensable si sou a Roma
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada