dissabte, 29 d’abril del 2023

Sessions informatives sobre voluntariat i feina a l’estranger


Els que seguiu aquest blog i esteu motivats per portar a terme una estada a l’estranger en el futur pròxim, podeu assistir a unes sessions informatives que organitza el SAE (Servei d’Atenció a l’Estudiant) de la UB sobre algunes oportunitats per a la mobilitat internacional. Aquestes xerrades es fan virtualment, a través del Campus virtual.

El pròxim dijous, 4 de maig de 2023 (de 13 h a 14 h), es parlarà sobre «Oportunitats de voluntariat i cooperació a l’estranger». La sessió anirà a càrrec del Servei Civil Internacional de Catalunya.

Dijous següent, 11 de maig de 2023 (també de 13 h a 14 h), la xerrada anirà sobre «La Xarxa EURES per buscar feina i pràctiques a Europa»,  a càrrec del Servei EURES de Barcelona.

Totes dues possibilitats són ben atractives per portar a terme una temporada a l’estranger i gaudir dels beneficis que comporta (conèixer una societat diferent, millorar la llengua estrangera, forjar noves amistats…). Pel que fa a la primera, potser alguna vegada tenim ganes d’aportar la nostra força de treball i les nostres capacitats professionals de manera generosa, en un entorn desafavorit econòmicament o socialment, però no sabem com canalitzar aquesta inquietud. El Servei Civil Internacional de Catalunya és una organització sense ànim de lucre que vol vehicular aquesta voluntat.

La proposta de la Xarxa EURES té tot un altre sentit, igualment atractiu. És un projecte impulsat per la Comissió Europea que té l’objectiu final d’afavorir la millora professional de joves titulats universitaris mitjançant una estada laboral en un altre país de la Unió Europea. Ja n'hem parlat anteriorment en aquest blog, perquè fa anys que funciona.

L’assistència a aquestes xerrades és gratuïta i es fa per via telemàtica, però cal inscriure-s’hi prèviament als formularis que estan enllaçats en cadascuna. Podreu tenir més informació aquí.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada