divendres, 30 de desembre del 2022

Amb ganes de participar en un congrés internacional?

Viatjar a l’estranger sol ser una pràctica interessant. Prou ho saben els estudiants i graduats que deixen el seu testimoni en aquest blog. Com més llarga sigui l’estada, més possibilitats hi ha de viure experiències enriquidores tant des d’un punt de vista laboral com personal. 

Una de les modalitats per marxar fora una temporada és actuar com a voluntari en un congrés. Precisament ara hi ha oberta una crida per captar voluntaris que vulguin col·laborar en el congrés anual de l’IFLA, que se celebrarà l'agost de 2023, a Rotterdam (Països Baixos).

A la majoria de lectors d’aquest blog no cal descobrir-los què és l’IFLA: la federació internacional d’associacions i institucions bibliotecàries, l’òrgan professional de més alt nivell del món de les biblioteques i la informació.

Aquesta entitat celebra un congrés anual, a mitjans d’agost, que reuneix uns quants milers de delegats de pràcticament tot el món. El congrés se celebra cada any en una ciutat diferent. Sovint, molt allunyades de casa nostra. I el preu d’inscripció és molt alt. Per això, per a algú que li agradi aquesta temàtica i desitgi acostar-se al món de l’IFLA, aquesta pot ser una oportunitat.

Cal dir que l’IFLA no dona cap ajut econòmic als voluntaris. Això vol dir que cal tenir uns estalvis per fer front als costos del viatge i manutenció durant el temps del congrés. I cal estar disposat a portar a terme feines de suport, com per exemple, passar el micròfon a les sales, preparar documentació que es lliura als assistents, acompanyar algú...

No cal dir que l’anglès és necessari, i ganes de treballar i d’aprendre d’aquesta experiència internacional.

Els interessats trobaran tota la informació aquí: https://2023.ifla.org/call-for-volunteers-2023

A veure si algú s'hi anima i ens ho explica per aquí, un cop hagi passat!

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada