dimarts, 9 de setembre del 2014

Pràctiques a l'arxiu de l'ACNUR (Ginebra)



Sóc la Clara Artigas i he estat el mes d'agost de pràctiques a l'arxiu de l'ACNUR (UNHCR) a Ginebra.

L’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) és un organisme dependent de les Nacions Unides encarregat de protegir els refugiats i desplaçats per persecucions o conflictes, i promoure solucions duradores a la seva situació, mitjançant el reassentament voluntari en el seu país d'origen o en el d'acollida.*





El personal de l'arxiu és molt amable i acollidor, i sempre estan disponibles per qualsevol dubte que et pugui sorgir. La llengua de treball a l'ACNUR principalment és l'anglès, però també va bé tenir algun coneixement de francès, sobretot pel que fa a la vida diària.

La meva feina ha estat la descripció i buidatge de documents de l'arxiu històric, dels anys 50 i 60, provinents de l'Executive Committee of the High Commissioner's Programme (ExCom). No negaré que ha estat una tasca una mica monòtona, però que resultarà molt útil de cara als investigadors que visiten l'arxiu. L'última setmana, però, també he tingut l'oportunitat de col·laborar amb un grup de voluntàries japoneses que vénen cada estiu a treballar a l'arxiu, fent d'altres tasques de control del fons.



Pel que fa a la ciutat, Ginebra és molt tranquil·la i agradable, amb un ambient internacional, on resulta fàcil de moure's i adaptar-s'hi. D'altra banda és realment molt cara (allotjament, menjar, transport), així que millor si veniu amb una mica d'estalvis! La millor opció d'allotjament, pel que fa al preu, són les residències, i com a mínim a l'agost, no és difícil trobar-hi plaça.

En definitiva, l'oportunitat de fer pràctiques a l'estranger és totalment recomanable i positiva; et dóna accés a veure com funcionen diversos tipus d'organitzacions molt diferents entre si, practicar idiomes i, de passada, ampliar el currículum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada