dimarts, 25 de març del 2014

Erasmus a Niça


Vaig arribar el setembre de 2013 per iniciar el meu tercer any del grau en Comunicació Audiovisual a la ciutat francesa de Niça. El temps ha passat volant d'ençà d'aquell primer dia i per tant puc dir que estic gaudint d'una experiència única i inoblidable. No només he tingut l’oportunitat de cursar els meus estudis en una altra llengua, en un altre país i en una altra cultura. També he conegut gent extraordinària, provinents d'altres indrets del món, amb els que he intercanviant noves maneres d'entendre les coses, nous punts de vista i per suposat, riures, festes i una excusa per posar en pràctica la gramàtica anglesa i francesa que durant tant de temps he après
a l'escola.

Archivo: Niza - Le port Lympia.jpg

Niça és la capital dels Alps-Maritimes i pertany a la Côte d'Azur, molt propera al Principat de Mònaco i Cannes. El temps, típicament mediterrani, ens permet estrenar la màniga curta a principis de març i, pels més agosarats, és quan es comença a prendre el primer bany en un mar de dos colors ben diferenciats: blau molt clar a la part més propera a les pedres, que adopta un to molt més fosc a la part més allunyada.
Anys enrere, la ciutat havia format part d'Itàlia, i aquest detall històric queda palès en l'arquitectura d'alguns dels seus edificis, especialment a la Vielle ville (ciutat vella), que destaca pel colorit i els finestrals dels pisos, els carrers estrets i els bars nocturns.

Els francesos consideren Niça la ciutat d'estiueig dels parisencs adinerats. És per això que allà els preus són tant alts. Pels que volen viure a França una temporada, cal que sàpiguen que poden gaudir d'una beca d'habitatge (CAF) que els proporcionarà una suma d'aproximadament uns cent euros al mes. Específicament per aquells que viuen a Niça, poden optar també a una ajuda de 150€ a l'any. Això sí, et semblarà que la burocràcia no s'acaba mai.

Escrit per Olga Diaz (odiaz_92@hotmail.com).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada