dimarts, 21 de juny del 2011

Pràctiques a la Biblioteca de l'Institut Universitari Europeu de Florència



Molt bones!



La veritat que poques coses queden per dir que no hagin dit els exbecaris que han tingut la gran oportunitat de viure aquesta experiència, però veurem què s'hi pot fer.



Fa cosa de dos mesos i mig que vaig arribar i la veritat que quan va arribar el moment de fer la maleta em va fer molta por, deixava moltíssima gent endarrere per començar de nou a una ciutat de la qual desconeixia totalment l'idioma i on no sabia on anava a parar exactament. Al cap de 2 dies ja tenia clar que és una de les grans experiències de la meva vida.

Actualment som 5 becaris, 3 txecs, una grega i jo. La biblioteca està dividida per diversos departaments i jo treballo al d'adquisisions i estadístiques. Cada matí arribo a l'institut cap a les 8 i 10 i la meva primera feina consisteix a fer el count use, és a dir fer el recompte de llibres que s'han fet servir a la biblioteca però que no han sortit en préstec, i ho fem a través de Millenium i cada llibre porta un xip i per tant ho fem amb el lector de xips que jo al principi quan ho vaig veure vaig flipar moltíssim :P

Després vaig cap al despatx i allà el que faig és descarregar les comandes de compra dels nous llibres que han enviat els especialistes en les matèries i les reviso perquè no hi hagi errors com que ja tinguem el llibre, i faig la comanda. També faig la recepció dels llibres i els poso a punt per classificar i catalogar.

A més, han adquirit un nou programa d'estadístiques i he ajudat a introduir la informació i a crear les variables, etc. També estic algunes tardes amb la secció europea catalogant tractats i documents en línia.

La veritat que tota l'experiència que estic agafant és genial i m'encanta, m'omple moltíssim. El personal i els altres becaris són excepcionals i hem fet algunes coses tots junts, com els comiats de les noies que van plegar quan vaig entrar jo i un dels txecs; quan el Barça va jugar la tornada de les semifinals de la Champions vam anar tots a casa la Martine, o per un aniversari que vam anar tots a esmorzar junts a la magnífica terrassa de la facultat (foto).

Amb els altres becaris hem anat a Bolonya junts un cap de setmana, després hem fet un dinar grec i un sopar txec i al bar de la universitat s'ha celebrat la festa espanyola.

El dia 10 de juny es va fer la festa de graduació i la veritat que va ser una festa molt maca perquè tothom s'arregla i la gent no va estressada com durant el dia.

I deixant de banda la feina, què dir-vos de Florència, no? La ciutat com a tal és preciosa i amb tot el moviment dels indignats ens hem ajuntat molts dels espanyols que estem per aquí i hem fet manifestacions, FlashMob (http://www.youtube.com/watch?v=7cZPeP8_ooA) mireu-lo perquè val la pena, sentades, assemblees, teatre... ja que no som molts hem de fer coses que cridin l'atenció (grup del Facebook Democracia real ya Firenze per si hi voleu donar un cop d'ull a tot el que hem fet) i a partir d'aquí he fet altres amistats que m'estan ensenyant una altra vida diferent a la que coneixia fins ara, ja que ells porten aquí des de setembre i ara estan a punt de marxar molts d'ells i em fa moltissima pena perquè són gent molt maca també.





He aprofitat per fer turisme per la Toscana, que val moltíssim la pena, Chianti, San Gimignano, Volterra, Siena, Cinque Terre... I també he anat a Verona, ja que els meus companys de pis són d'allà, i amb això és amb una de les altres coses que he tingut sort, estic a un pis gran, preciós i amb gent genial.

Crec que resumint no puc dir que estic malament, ans al contrari estic molt feliç i amb moltes ganes de viure tot el que em queda.




Fins al moment crec que estic creixent tant professionalment com personalment i per tant és una cosa que m'omple moltissim, així que si us ho esteu rumiant, de demanar la beca o no... no ho dubteu!!!






Núria






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada