divendres, 12 de setembre del 2008

Pràctiques d'estiu a Aberystwyth

Hola, sóc la Laia i durant el mes de juliol he estat realitzant un conveni de pràctiques d’estiu a l’estranger. El centre de pràctiques ha sigut la biblioteca Hugh Owen, biblioteca universitària d’Aberystwyth.

El lloc de destinació va ser el que jo vaig posar en primera opció, per tant, em vaig enfrontar al repte amb molt entusiasme i moltes ganes, encara que és una decisió que pot portar molts dubtes i pors, els quals van augmentant a mida que s’acosta el dia de marxar, i que alhora van desapareixent amb el pas dels dies un cop has arribat a lloc.

Aberystwyth és un petit poble de 12.000 habitants situat al centre de Gal·les, el qual acull uns 10.000 estudiants durant el curs escolar. És un poblet encantador que ofereix gran varietat de paisatges per gaudir de la natura sempre amb la companyia del mar i alhora botigues per passar l’estona i infinitat de pubs i un llarg "seafront" per on fer passejades al costat de la platja (passeig marítim d’una milla i mitja). Hi ha edificis antics, així com les runes d’un castell al costat del mar i l’antiga universitat, entre d’altres, que fan que el poble, tot i ser d’interès turístic, no perdi l’encant.




Des del dia que vaig arribar vaig estar realitzant diferents tasques a la biblioteca, totes elles enriquidores i entretingudes.

Els primers dies van ser dies de conèixer a la gent de la biblioteca i de conèixer els espais físics de les biblioteques amb xerrades dutes a terme pels responsables de cada departament. Va haver-hi una visita a la biblioteca Thomas Parry, a l’Old College i a la Biblioteca Nacional.

Com a resultat d’haver realitzat aquest conveni de pràctiques he pogut aprendre una gran quantitat de coses, tant a nivell personal com professional.


Crec que és una experiència molt bona i que val molt la pena i estic molt orgullosa d’haver-me decidit a fer-ho i la repetiria sens dubte ja que et dóna l’oportunitat de conviure amb altres persones d’un país diferent del qual en pots aprendre moltes coses alhora que realitzes unes petites vacances i gaudeixes del turisme i de la companyia d’altres estudiants que es troben en la mateixa situació que tu.

Un dels aspectes que més m’ha cridat l’atenció és el fet que absolutament totes les indicacions i informacions (tant en la biblioteca física com en la pàgina web) es troben en els dos idiomes que es parlen a Aberystwyth, és a dir, en welsh i en anglès.

Realment, és una experiència que m’ha ajudat molt a créixer com a persona i a tenir una visió molt més àmplia de la professió.

Des d’aquí vull animar a totes aquelles persones que sempre els ha fet gràcia la idea de marxar i que no s’acaben de decidir, que marxin, realment val la pena i és una experiència que no s’oblida mai.





Encara que sigui només un mes, quan arriba l’hora de marxar t’envaeix una sensació molt rara. Després de viure un mes intensament allà sents que pertanys a aquell poble i costa separar-se d’allò que ha format part de la teva rutina de cada dia i d’aquells amics dels quals, tot i saber que l’adéu no serà per sempre, la necessitat de seguir al seu costat et faria quedar un temps mes. Però alhora, la idea de tornar a casa i recuperar la teva vida i la teva gent t’empeny a acceptar la realitat i veure-ho com una experiència molt positiva que sempre recordaràs i que de fet, a Aber sempre s’hi pot tornar i com que mai serà el mateix sense ells, només queda dir, ens veiem a Barcelona, a Crakow, etc.


1 comentari: