divendres, 28 de juliol del 2023

Experiència d'intercanvi internacional a Argentina

 
Jo soc l'Aina Cucurull i aquest semestre passat he estat de mobilitat internacional a Argentina. Actualment, estic a punt de començar el meu 4t any de Comunicació Audiovisual a la UB.

Fa cinc mesos, el dia 23 de febrer de 2023, vaig començar el meu intercanvi amb la Universidad de Belgrano de Buenos Aires i ja estic a la recta final del viatge, el qual acabo el dia 28 de juliol del 2023.

I tal com et pregunta tothom arran de l'intercanvi, "Per què Argentina?"

Sempre havia tingut clar que volia marxar a fer una mobilitat, així que quan vaig tenir l'oportunitat de demanar la plaça al Global UB ho vaig fer. Mai hauria pensat que me n'aniria tan lluny de casa, però bé, la vida és una. De totes les ofertes que oferia el programa, Argentina era la que em semblava més interessant, així que ho vaig sol·licitar, i aquí estic.

Els primers passos per entrar al país van ser realment esgotadors. Vaig haver de fer un munt de paperassa pel visat d'estudiant, vaig haver de mirar-me les matèries que faria, vaig haver de buscar allotjament, etc. És realment estressant, però una vegada ho tens, ja tot es comença a posar en ordre i, una vegada ja al país, no hi ha massa més tràmits a fer a part de gaudir de la teva estada.

L'experiència que jo he viscut aquest semestre a l'estranger és realment difícil posar-ho en paraules. Prendre la decisió de marxar a Argentina és una de les millors que he pres mai. No només pel que fa als estudis, que m'ha anat molt bé, sinó a escala personal. M'ha ajudat a créixer, a conèixer i a entendre coses que abans ignorava per complet.

Buenos Aires m'ha donat l'oportunitat de conèixer una nova cultura i ciutat. Si bé és cert que Buenos Aires és una ciutat "semblant" a Barcelona, tot i això, és un lloc molt internacional on coneixes gent de tota Llatinoamèrica amb la qual aprens un munt de moltes cultures i molts llocs diferents, ja que des de la ciutat es pot viatjar a diverses províncies del país. S'ha de tenir en compte que no som a Europa i, per tant, s'ha d'anar amb compte pel carrer i vigilar els llocs on vas. Així i tot, és fàcil moure't per llocs segurs i no conec a ningú d'intercanvi que hagi tingut problemes de seguretat.

En l'àmbit professional, personalment he après moltes coses. Sobretot, he après a ser més flexible. Els argentins tenen una manera de treballar i, en general, de fer les coses diferents de nosaltres. És per això que a l'hora de fer treballs en grup m'he hagut d'adaptar a ells i aprendre a treballar a la seva manera. Aquesta és la part que realment s'ha de complir, ja que és la raó per la qual estàs a Argentina. Les tasques que has de fer com a estudiant internacional són assistir a classe i fer sobretot els exàmens finals.

Personalment, el meu consell és que si teniu l'oportunitat, feu un Erasmus o un intercanvi internacional. És tota una experiència i descobriment. Us recomano plenament seguir el meu exemple i gaudir al màxim una experiència així.

A continuació adjunto algunes fotografies del meu viatge d'estudis!

Obelisc de la Ciudad de Buenos Aires


Caminito, Boca, Ciudad de Buenos Aires


Cataractes d'Iguazú, Misiones, Argentina


Ciudad de Salta, Salta, Argentina


Quebrada de las Conchas, Salta, Argentina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada