dimecres, 8 de gener del 2020

XI Congreso Internacional Latina de Comunicación Social


Som la Carme Moreu, la Noemí Llopart i en Gerard López, estudiants de 5è curs d'INFOCOM. El dia 2 de desembre de 2019 vam participar a l'XI Congrés Internacional Latina de Comunicación Social a la Universitat de La Laguna de Tenerife. A continuació, us explicarem la nostra experiència. 

Tot es remunta quan per a l'assignatura d'Estructures del sistema audiovisual, impartida pel professor Carlos Aguilar, vam fer un treball d'investigació, conjuntament amb la nostra companya Noemí de Diego, en el qual volíem estudiar si la premsa de dretes a les eleccions generals del 28 d'abril de 2019 tendia a posicionar-se cap a un partit concret. El treball va resultar tenir uns resultats i unes conclusions molt destacades i llavors en Carlos va proposar-nos presentar-lo a la taula per a joves del congrés organitzat per la Revista latina de comunicación social.

Després que ens l'acceptessin, i per motius de feina, vam decidir assistir un sol dia al congrés, encara que aquest fos més llarg. L'article que hi presentàvem era "La prensa española conservadora en el contexto multipartidista: ¿De la estrategia de bloques a la prensa de partido?".

Llavors ja va ser quan va arribar el dia del congrés. En arribar, ens vam acreditar i ens van donar les actes del congrés on hi ha el nostre treball. Tot seguit vam assistir a l'acte inaugural i on premiaven diversos estudis, ens va semblar molt interessant. Vam anar a dinar i, a primera hora de la tarda, va arribar l'hora de presentar el nostre treball. A la nostra mesa hi havia diverses investigacions, molts eren d'estudiants de doctorat amb temes molt diversos i d'universitats d'arreu d'Espanya. Els temes comprenien des de periodisme a cinema. Tothom tenia un temps limitat per fer les exposicions i després hi havia una ronda de preguntes i de reflexions que ajudaven a replantejar possibles errors en els treballs.

Malgrat ser els més joves que presentaven, creiem que ha estat una gran experiència on hem pogut interactuar amb molta gent diversa i amb ganes d'aprendre. Us animem a participar en congressos com aquest, ja que és una experiència molt enriquidora!

PD: Haguéssim volgut penjar una fotografia on hi fóssim els tres, però tenim el cap en tants llocs que no ens en vam fer cap!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada