dimarts, 16 de juny del 2015

Erasmus a Groningen



Fer Erasmus o no? La resposta és clara i concisa: Sí. Fer-lo als Països Baixos (Groningen)? Sí. Fer-lo a l’Hanzehogeschool of Applied Sciencies? Depèn. La meva experiència a l’Erasmus va ser fantàstica. 




Groningen és una ciutat petita, però plena d’estudiants d’Erasmus; consta de dues universitats: Hanzehogeschool (que té conveni amb la UB) i la RUG. Les bicicletes són el transport clau que aconseguiràs de segona mà en qualsevol botiga o estudiant que marxa i que t’encantarà, oblidaràs el concepte Bicing de Barcelona. Els mercats orgànics i barats seran clau per estalviar i no fer forats a les butxaques. Els canals, els vaixells, la Martini Tower i els parcs seran espais on gaudiràs de la companyia dels teus nous amics. Els amics, altre gran punt de l’Erasmus. En faràs molts i de diverses nacionalitats des de canadencs, nord-americans, francesos, etc. però també cal dir que Groningen té molta, molta arribada d’espanyols. No et preocupis, practicaràs anglès, t’ho asseguro. Però tindràs aquell grup, aquella estona per gaudir d’un bon pernil serrà i una truita de patates. 


Però suposo que la qüestió aquí, no és només a nivell personal, social i econòmic sinó universitari. I creu-me, és important. Quan vaig  marxar de Barcelona, no tenia gaire informació sobre la Hanze. Sincerament va ser molta recerca personal i vaig acabar triant: Creating Communication Campaigns, la idea és bona i el concepte hi és present quan hi vas. Però les empreses per les quals crees la campanya i la Universitat no s’entenen gaire. Tria molt bé el programa. Les preguntes que t’has de fer abans de marxar o que jo m’hagués fet ara són: Vols treballar en diversos camps de la comunicació tals com Marketing i Relacions Públiques? No t’importarà només fer càmera i edició en una assignatura? No t’importarà estudiar teoria i fer extenses lectures i anàlisi crítica en anglès? Si les respostes són positives. La Hanze és per a tu. Si no, reitero, mira molt bé els programes. N'hi ha alguns que inclouen més treballs pràctics. De totes maneres, la Hanze ofereix certs aspectes com campus universitari i una subscripció al gimnàs força econòmica. 


No ens oblidem dels viatges, els quals penso que són fonamentals per al creixement personal. Viatjar amb companys d’Erasmus i d’altres nacionalitats et permetrà obrir-te a nous menjars i cultures, a poc a poc oblidaràs els plats dels pares i de l’àvia. Groningen està situada a només dues hores en tren d’Amsterdam, si aneu un grup de 7 persones el round trip et sortirà per només 14 euros i podràs gaudir dels aspectes culturals i històrics en la bella ciutat d’Anna Frank. I si bé tens mal temps, sempre podràs gaudir de Van Gogh i els seus quadres. També està molt a prop d’altres països europeus: Bèlgica, França, Alemanya, etc. La manera com facis els viatges és totalment teva, però si serveix d’alguna cosa, a Groningen organitzen carreres d’autostop, jo en vaig fer una de Groningen a Berlín i va ser una història a recordar. 



Espero que això sigui útil per a qualsevol estudiant confús, que encara es qüestiona per què Groningen. De veritat, no t’ho pensis. Groningen és una passada. Només et diré quatre últimes paraules: estudiants, Amsterdam, bicicleta i viatges.



Que vagi bé l’aventura!



Marta Lopera Marmol
mloperamarmol@gmail.com
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada