dimecres, 18 de setembre del 2013

Testimonis d'exalumnes a l'estranger

Tres exalumnes de la Facultat (Ester Angulo, Daniel Becerra i Marta Fernández Golbano) han estat entrevistats al blog Observatori professional, que publica el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, sobre la seva experiència laboral a l'estranger.

En els temps actuals, de manca de feina en el sector públic –un dels principals proveïdors d'ocupació per als professionals de la informació– augmenta la tendència de cerca de feina a l'estranger.

A l'entrevista, l'Ester, el Daniel i la Marta expliquen breument la seva trajectòria, les dificultats que han trobat i les seves vivències a l'estranger, i comparteixen alguns consells per als que s'ho estiguin pensant.

Des de la Xina, en Daniel recomana: «Un dels aspectes més importants quan viatges a l’estranger, és que no pots anar amb les teves idees prèvies gaire arrelades. No només els criteris professionals, sinó les formes de fer, de pensar i de resoldre coses poden ser molt diferents, i si no busques i fas amics que t’ajudin a transitar la burocràcia, se’t fa més difícil.»

L'Ester, que treballa avaluant el funcionament d'aplicacions per a dispositius mòbils en una empresa holandesa, comenta: «La grandesa de la Biblioteconomia i sobretot la Documentació és que et permet treballar en diferents àmbits. Ara a Espanya demanen community managers amb base documentalista, per exemple. En l’àmbit de l’empresa privada i sobretot al món dels telèfons intel·ligents (smartphones), tablets i pàgines web, la Biblioteconomia també hi té cabuda, no es tracta només de catalogar o estar de cara al públic resolent els dubtes informatius dels usuaris.»

Finalment, la Marta, que ja fa anys que viu per Europa (Itàlia, Grècia, Regne Unit) afirma: «Jo crec que totes les experiències són positives (ho passis millor o pitjor), perquè en treus profit, pots arribar a aprendre moltes més coses que quedant-te sempre a casa. Al principi, a Roma ho vaig passar molt malament, però després, quan hi penso, és on he après més sobre els comportaments de les persones.»

Aquí trobareu l'entrevista sencera:
http://www.cobdc.net/observatori/oportunitats-de-feina/marxar-a-lestranger-una-opcio-real/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada