dijous, 2 de febrer de 2012

Bobcatsss 2012 a Amsterdam


Com ja sabeu, BOBCATSSS és un congrés internacional de ciències de la informació, que es celebra cada any a una ciutat diferent d'Europa i que és organitzat (majoritàriament) per estudiants.Aquest any 2012 es celebrava a Amsterdam, i s'ha notat, ja que el congrés ha fet rècord de participants (400). Encara que el congrés es faci a una única ciutat, sempre és un fruit d’una col·laboració entre vàries universitats, enguany: la Hogeschool van Amsterdam, la Hanze University of Applied Sciences Groningen i per últim la Stuttgart Media University.

Bé, i què fèiem nosaltres allà? Una mica de tot, el “Spanish team” estava format per: Eli Ramirez, Grelda Ortiz i Aina Giones (que guanyaren el premi al millor pòster!!), Vicent Gil i Karina Sánchez (que vàrem presentar un workshop), Adrià Piqué (que també va fer un pòster), Rosa Molina (workshop) i de Vanesa Giatas, Laia Manuel i Anna Noguera (que plantejaven un vídeo que tractava sobre les diferències entre el món de la informació entre Holanda i Espanya). Tots nosaltres acompanyats per Andreu Sulé i Candela Ollé, de la UOC.


No tot va ser congrés, vàrem visitar el Van Gogh Museum, el Rijkmuseum, la plaça Dam i la fabrica de Heineken entre altres coses, però sobretot vàrem passejar fins no sentir els peus. Sense oblidar com vàrem vórer el Madrid-Barça en un bar de mala mort i amb comentaristes en holandès.
 
El tracte dels organitzadors va ser molt bo, la participació en el congrés incloïa un sopar de benvinguda (que va resultar exageradament elegant), el dinar de dos dies del congrés (lunchpack), així com un passeig en vaixell pels canals i altres activitats del “Social Programme” (nosaltres vàrem escollir la visita als arxius de la ciutat d’Amsterdam i la visita a la Biblioteca central d’Amsterdam). 


També aprofitàrem per reunir-nos amb l’equip de la University of Borås (Suècia) atès que al 2014 el BOBCATSSS s'aplega a Barcelona i haurem de col·laborar amb ells per a organitzar-ho.


En resum, el BOBCATSSS ha estat una experiència genial, que ens ha fet aprendre moltíssim i us animo que participeu en el següent congrés, que es farà en Ankara a principis del pròxim any.

Un salut Bobcatsters!!


Vicent Gil Esteve


4 comentaris:

  1. El sopar "exageradament elegant" va ser brutal!! XD sóc fan de la gamma de postres per triar i remenar (però no dels nuggets de peix que semblen nuggets de pollastre, això no ¬¬)
    Ens veiem a Ankara! ;)

    ResponElimina
  2. Genial, el report Vincent! Ens veiem aviat.
    Gràcies :D

    ResponElimina
  3. Molt bona crònica, Vicent! La veritat és que el viatge en general ha estat tot un èxit. D'una banda, la visita a la ciutat d'Amsterdam i tots els seus racons típics ja va valdre la pena. Però de l'altra, l'oportunitat d'haver assistit a un congrés d'aquestes magnituds, i haver pogut relacionar-nos amb gent d'altres països que treballa sobre els mateixos àmbits que nosaltres ha estat increïble. Crec que ha estat una gran experiència per a sortir de la nostra facultat durant uns dies i obrir-nos al món per a veure què s'hi cou.

    Realment haurà significat una bona empenta per a motivar-nos a començar a preparar el BOBCATSSS 2014 amb força. Sobretot de cara als principiants que hi vam assistir per primer cop, que crec que hem pogut viure les magnituds de BOBCATSSS i absorbir moltes idees per a començar a treballar i deixar el nostre país en un lloc ben alt.

    Ara ens toca a nosaltres. Molta força i endavant! :)

    ResponElimina
  4. Les actes del congrés de BOBCATSSS d’Amsterdam es troben disponibles en línia, amb els resums de tots els treballs presentats. Les trobareu en aquest enllaç.

    D’altra banda, recordar que el vídeo de la presentació de Rosa Molina també està disponible en línia, fent clic aquí.

    Finalment, recordar també que el vídeo preparat per Vanesa Giatas Sebastián, Laia Manuel Viejobueno i Anna Noguera Rocadembosch es pot veure aquí.

    ResponElimina