dissabte, 7 de novembre del 2009

Mobi-Blog, un bloc europeu sobre mobilitat d'estudiants


Les experiències de mobilitat internacional solen deixar, en la majoria dels participants que les gaudeixen, unes vivències personals molt frapants i positives. Una bona part dels beneficiaris d'una beca Erasmus, quan acaba la seva experiència a l'estranger, desitja apuntar-se de seguida a una altra oportunitat per marxar.
Aquest entusiasme dels que tornen contrasta amb els dubtes, inseguretats i prevencions que aquests mateixos participants tenien abans de marxar. Les informacions objectives, factuals, de les quals els candidats disposen, segurament no poden transmetre aquests sentiments. Aquestes vivències tan satisfactòries, com passa amb totes les sensacions, són difícils de comunicar «des de fora».

Per tal d'intentar suplir aquest dèficit, l'abril de 2005 va néixer aquest blog, Mòbils BiD, que principalment vol recollir els relats personals dels protagonistes de la nostra Facultat que viuen les experiències de mobilitat. Estem a punt d'arribar als 300 missatges publicats.

Amb el mateix objectiu va néixer, el març del 2008, Mobi-Blog, un blog d'unes intencions molt semblants al nostre, si bé d'un abast molt més gran: tot Europa. Aquí el podreu veure: http://mobi-blog.eu/.

En l'àmbit de la Universitat de Barcelona existeix també un blog dedicat als estudiants en mobilitat, elaborat des de l'Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals. Va començar el desembre de 2006 i el podeu fullejar aquí: http://uri-ub.blogspot.com/.

Com més serem, més riurem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada