dijous, 1 de gener del 2009

Nous centres Erasmus disponibles per al curs que ve: Coïmbra

Els estudiants de la Facultat poden optar, a partir del curs 2009-2010, a dos nous centres universitaris europeus on estudiar una part de la carrera dins del Programa Erasmus.

Per un cantó a Portugal, a la Faculdade de Letras de la Universidade de Coimbra (http://www.uc.pt/fluc).

A part de la (relativa) familiaritat que podem tenir amb la llengua portuguesa i del nivell de vida a Portugal, que no és superior al de Catalunya, el principal valor que podem trobar en aquesta universitat és el paral·lelisme existent amb els plans d'estudis de la Universitat de Barcelona.

L'equivalència d'assignatures de les universitats estrangeres és un element que l'estudiant Erasmus ha de tenir molt en compte a l'hora de planificar el seu viatge. Com més gran sigui el grau de coincidència entre els plans d'estudis, més possibilitats hi ha que pugui aprofitar el temps –acadèmicament parlant– en l'experiència Erasmus.

A Coïmbra s'imparteixen ensenyaments en Ciência da Informação, Arquivística e Biblioteconómica a dos nivells. Aquí podeu veure el pla d'estudis del primer cicle (equivalent a la nostra diplomatura, llicenciatura i al futur grau) estructurat en tres anys: http://www.uc.pt/fluc/ensino/1ciclo/docspdf/CIAB.pdf.

El segon cicle s'anomena Informação, Comunicação e Novos Media. Aquí es pot veure el seu pla d'estudis, de dos anys de durada (equivalent al màster): http://www.uc.pt/fluc/ensino/2ciclo/docspdf0809/inform_comun_media.pdf.

La Universidade de Coimbra ofereix a tots els estudiants estrangers cursos de portuguès i ajuda per localitzar allotjament. Aquests detalls pràctics els podeu veure a: https://www.uc.pt/en/driic/estudantesIN/erasmus.

Recordeu que a Portugal tenim acord amb una altra universitat: Porto (http://sigarra.up.pt/flup/planos_estudos_geral.formview?p_Pe=730).

Aprofiteu les oportunitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada