divendres, 7 de juliol del 2006

Becaris; per a Mòbils BiD; Frankfurt


Hola des de Frankfurt,

Som el Francesc, el Dani, la Núria i la Berta. Escrivim com tants altres al blog de la facultat per explicar-vos la nostra experiència fora del país.
Estem becats a la Biblioteca Catalana de Frankfurt, la que té la col·lecció més important fora de Catalunya de llibres en català. Aquí, tot i semblar estrany la gent estudia el català, ens han explicat que hi ha uns 30 alumnes matriculats estudiant la nostra llengua.

A Frankfurt s'hi arriba des de l'aeroport de Hahn (Ryanair) o des de l'Internacional (altres companyies), des d'ambdós surt un autobús que et porta cap a Frankfurt City, a l'estació principal Hauptbahnhof. El viatge no surt gaire car.

D'es d'allí ja passem a la Studentzhaus, la residència, s'hi arriba amb tramvia. El transport públic aquí és caríssim, per això tothom va en bicicleta. A nosaltres ens n'han deixat unes que ens porten amunt i avall... com que és tot pla amb un moment et plantes a qualsevol lloc de la ciutat. També és una manera molt maca de fer turisme ;-)

Com dèiem: a la residència tenim una habitació per cadascú, amb un llit, una nevera, pica i armaris. És força gran. La cuina i el WC són compartits, però estan sempre molt nets perquè hi ha una brigada de neteja que passa dos cops al dia (bé, la cuina potser no està tant neta). És important saber que els que voleu venir l'any vinent haureu de comprar paelles, olles, coberts, plats... perquè a les habitacions no n'hi ha i a la cuina tampoc (i els que hi ha estan una mica atrotinats). També ens donen llençols i coixí.

Aquí al costat hi ha un súper assequible per estudiants, tipus Lidl que obre de 7 del matí a 8 de la nit. Això si, per dinar us aconsellem que us quedeu al Casino, el menjador universitari, que per 3 euros dines i te'n sobra.

A la Biblioteca, la gent és molt simpàtica i atenta, en general com tots els alemanys que hem trobat al llarg del poc temps que portem aquí. A la feina parlem en català amb la majoria del personal i pel carrer pràcticament tothom xampurreja l'anglès, així que l'idioma no ha de ser un inconvenient.


Més endavant us anirem explicant més cosetes.
Francesc, Dani, Núria i Berta.

4 comentaris:

  1. Uooo! és la canya!!!

    M'estàn entrant ganes d'anar-hi ja! jeje. Espero que al Setembre no hagin canviat gaire les coses i m'ho trobi tot tan guai com ho esteu explicant vosaltres ^^

    Per cert, que tal és la feina? Que heu de fer? és avorrit? dificil? divertit? interesant?

    eli.

    ResponElimina
  2. Hola!
    Rocío,Aquest mail amb preguntes concretes que dius que els hi enviaràs, quan el responguin, em podeu incloure a la llista de destinataris? jaja jo tb tinc preguntes per fer però si ja sé les que has preguntat tu doncs jo ja no em repetiré i faré preguntes diferents, que si no es molt avorrit per ells explicar les coses dos cops jajajaja

    eli R.
    eliramirez82@hotmail.com

    ResponElimina
  3. sí que pinta bé, sí... les bicis, la residencia, el català a l'extrenger...

    una abraçada , sobretot als nois q són els què conec

    ResponElimina
  4. Hola gent!

    Fa temps que em ronda pel cap tenir una experiència a l'estranger com la que heu tingut vosaltres l'estiu passat. La veritat és que, amb tot el que expliqueu, m'heu acabat de convèncer!

    Passat els exàmens de gener, aniré a parlar amb l'Amadeu, a veure què m'explica. Segur que aquesta destinació la demana molta gent i ho tindré difícil, tenint en compte que el meu expedient no és gaire brillant...

    Per si algú de vosaltres vol dir-me alguna coseta més, aquí deixo el meu e-mail: montseamatlle@gmail.com

    Petonets!

    Montse

    ResponElimina