dimecres, 16 de maig de 2012

Estada a l'ENSSIB de Lyon


Salutacions a tothom,

Tal com vaig prometre el mes d’octubre passat, us faré cinc cèntims de la meva estada a l’Enssib de Lyon, ara que ha finalitzat l’Erasmus i el Màster en Gestió de Continguts Digitals.

La veritat és que vaig marxar cap a França il·lusionada, però sense posar grans expectatives en la ciutat de Lyon, i em va sorprendre molt favorablement. Lyon és una ciutat preciosa, amb molts racons que et fan oblidar que estàs en una de les ciutats més importants del país veí, i la qualitat de vida que es gaudeix és immillorable. En el meu cas, compartia pis al centre de la ciutat i em desplaçava en bicicleta cap a la facultat, passant pel carril bici del costat del riu Rhône, i creuant el parc de la Tête d’Or. Més bucòlic impossible.A la facultat em vaig relacionar més amb gent d’altres nacionalitats que els propis francesos, no es pot generalitzar, però molts tenen un punt d’arrogància, especialment per tot el que fa referència a sota els Pirineus, que fa difícil una bona entesa. Afortunadament també vaig conèixer gent fantàstica.

El nivell d’ensenyament de l’Enssib em va agradar, i es tocaven molts temes diversos dins una mateixa assignatura. El problema és que, de vegades, els aspectes més pràctics els passaven per un sedàs teòric una mica feixuc, i en alguna ocasió retrocedien en el temps de manera innecessària. Poso per exemple parlar del Gopher, el pas previ a la www, un gran desconegut de les noves fornades de professionals.

Coincideixo amb els alumnes que qualifiquen molt positivament una estada a l’estranger, però també m’agradaria fer esment en el fet que costa molt l’adaptació a la vida diària en tornar d’un Erasmus. És com despertar d’un somni i haver-se d’adaptar a la realitat a marxes forçades. Per això us aconsello que us doneu temps, aquesta gran experiència no us la traurà ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada