dilluns, 3 de novembre de 2008

Tot l'agost a London!

Hola a tots!

Sóc l’Enric, i aquest passat agost vaig estar a la London School of Economics.

Val a dir que era la meva primera experiència d’aquest tipus, i que anava bastant intrigat. Vaig tenir la sort de compartir ciutat amb l’Eli, que va anar a l’Instituto Cervantes i, bé, vam tenir la sort de compartir residència (que no habitació) i molts petits viatges i experiències.

La LSE, una gran desconeguda fins al passat agost


El centre, abans que res, era impressionant. Un edifici gegant de 5 pisos en ple centre de la ciutat i renovat i redissenyat per Norman Foster (mig Londres del segle XXI està dissenyat per aquest home!), amb unes escalinates centrals en forma circular tant estètiques com incomodes de pujar. També era curiós el sostre, que s’obria o tancava en funció de la temperatura exterior. Lamentablement, no van comptar que temperatura i pluja no van sempre de la mà, i en alguna ocasió van tenir algun ensurt passat per aigua!

La meva tasca allà era molt concreta: servir de suport als professors de cara al curs 2008/2009. Resulta que a la LSE les bibliografies són tant extenses que les editen ells mateixos, i per unes 20 lliures pots tenir les lectures recomanades juntes. Bé, les noves tecnologies no perdonen i, tot i que molts alumnes prefereixen la opció de paper, la LSE s’ha compromès a oferir les lectures de forma virtual. I aquí entrava jo: agafava les lectures, una per una, i comprovava que tot fos en ordre, no hi haguessin infraccions de copyright i procedia a escanejar-les i posar-les a la base de dades, així com avisar al professor en qüestió de que les seves lectures ja eren online.


Una flor dels jardins d'una de les facultat's d'Oxford


Tot i que la feina no era res de l’altre món, he d’estar molt agraït a les meves caps, la Vonny i la Mei, que em van tractar fantàsticament, i sempre tenien clar que jo estava allà per a viure l’experiència i no per fer feines inútils. Així doncs, trencant tópics, puc confirmar que no vaig ni tocar una fotocopiadora britànica!

A més de la feina habitual, quasi cada dia tenia una visita a un departament diferent de la Library. Fins a 15 visites diferents vaig arribar a fer! Personalment em quedo amb les següents:

Els serveis als usuaris, on vaig poder comprovar quines necessitats tenien durant el mes d’agost (principalment relacionades amb logins per als PCs).

La secció de preservació i conservació on, tractaven amb llibres en estats esgarrifosos i els hi col·locaven unes capsetes fetes a mida per cadascun!

El Departament de Màrketing, que em va confirmar quant de gran és la Library que necessita un departament únicament per a tasques de promoció.


Un grafitti de Banksy al tunnel de Waterloo


En quant a l’estada a London, va passar volant. Els primers dies anava una mica desconcertat, i vaig decidir que, en el meu temps lliure, faria llargues passejades cada dia per una zona diferent de la ciutat. Després m’unia a la Eli i feiem petites visites a exposicions, llocs emblemàtics, museus... No va haver cap dia que no féssim alguna cosa!

Destaco especialment el cap de setmana que vaig visitar el London Eye i el Madame Tussaud, i l’estupenda excursió a Oxford passada per aigua (molt britànic), així com el tunnel de Banksy, un grafiter de renom que té la seva pròpia exposició a Waterloo, sota les vies del tren. Sense comptar que ens vem repassar tots els museus i galeries, i fins i tot vaig tenir la oportunitat d’anar a un cine en alta definició digital i llumenetes! (que ja ho cobraven, ja...).

Visita obligada a l'Amy


I, ja per acabar, diré el que tothom: sortiu!!! Gaudiu del món, i disfruteu d’aquesta oportunitat de conèixer gent, llocs, llengües... ah! I també una mica de tasca bibliotecària!3 comentaris:

 1. Mmmm
  Quant de temps... sembla q faci molt temps :-(
  Aiiiiiiii vull tornar a marxar!!! XD

  Jo em vaig quedar amb les ganes del Museu de Cera :-o
  (excusa per tornar-hi, potser?) ^-^

  ResponElimina
 2. Enric que bé que tu vas passar!!!

  ma agradat molt jejeje

  cuida't

  ResponElimina
 3. Ohhh qué guai, tenia ganes de llegir un resum de la teva experiència londinenca, esperant a que m'expliquis detalls en persona jajajajaja

  Petonets,

  Montse

  ResponElimina