dilluns, 21 d’abril de 2008

Pràctiques d'estiu a l'estranger: campanya de 2008

Com en anys anteriors, la Facultat ofereix als seus estudiants la possibilitat de portar a terme unes pràctiques professionals durant l'estiu, en diverses ciutats d'arreu del món. Aquestes pràctiques es porten a terme en el marc dels convenis de cooperació educativa, i per elles es poden aconseguir un o dos crèdits de lliure elecció (en cas que siguin 1 o 2 mesos d’estada).

Una bona part de les biblioteques i els arxius que acullen els estudiants pertanyen a l'Instituto Cervantes (11, de les 37 que s'ofereixen en total), però també n'hi ha d'altres d'entitats tan interessants com l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), la Biblioteca d’Alexandria, la British Library, el Centre Pompidou de París i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), per posar uns exemples. Malauradament, en la majoria de casos, les biblioteques o entitats no retribueixen els estudiants per aquestes pràctiques, tot i que en alguns casos sí que hi ha una remuneració o es cedeix l'allotjament (12 centres ofereixen alguna mena d'ajut). Cal veure en cada cas quines condicions es donen i quins requisits es demanen de caire lingüístic o acadèmic, com també les activitats previstes i el nombre de places ofertes.

En l'enllaç següent veureu els llocs on es pot optar: http://www.ub.edu/biblio/content/view/335/163/.

I en aquest, el text de la convocatòria amb les condicions i la documentació que cal tramitar: http://www.ub.edu/biblio/content/view/334/163/

El termini acaba el 12 de maig!

Per ajudar els estudiants en aquests desplaçaments enguany comptem amb el suport econòmic d'11 empreses i institucions que aportaran beques que seran distribuïdes entre els alumnes seleccionats per a ajudar-los en les seves despeses.

No cal dir com agraïm des de la Facultat la generosa col·laboració d'aquestes empreses, que esperem que continuï en el futur!

Són les següents:


Adocat

Biblària

Catalunya Ràdio
Digibis

DINSER

DOC6

Ebla Gestió Documental

EPI

Fundació Banc Sabadell

Libritech

Xertium

5 comentaris:

 1. Records desde Berlin!

  http://catberlin.bloc.cat

  ResponElimina
 2. Quan contribueix cada empresa?

  ResponElimina
 3. La majoria d'empreses col·labora amb 300 euros. N'hi ha unes poques que aporten més.

  ResponElimina
 4. Rebut, enhorabona pels esforços esmerçats. Això promet ^0^

  ResponElimina
 5. Sí, sí sí! les beques ja estan aquí :)

  Maria

  ResponElimina