dimarts, 6 de setembre de 2005

Estada de pràctiques a la BPI

Hola a tothom!

Ara que ja som en ple mes de setembre, toca fer balanç de l'estiu que s'acaba. Per a alguns no hi ha hagut vacances en el sentit literal de la paraula, però sí experiències molt maques.

M'agradaria compartir-ho amb tots els que es pregunten si realment això de les pràctiques a l'estranger durant un mes a l'estiu val la pena. Segurament un bon grapat d'entre vosaltres pot haver pensat que passar l'estiu treballant, fora de casa i sense cobrar no motiva gaire... doncs només us puc dir que cal provar-ho!

He tingut la sort de poder gaudir d'una estada mensual a la BPI (altrament coneguda com a Bibliothèque Publique d'Information), el centre bibliotecari públic depenent del Centre Georges Pompidou de París. Només el fet de pensar que podia tenir aquesta oportunitat em va fer llançar-m'hi de cap. Quan desitges una cosa tant se val que no et paguin, que no sàpigues ni on dormiràs ni de què viuràs, us asseguro que després trobes solucions per a tot.

No era la meva primera vegada a París (fa uns anys ja vaig viure plenament la ciutat en un Erasmus, que evidentment també un convido a tastar!), de manera que aquesta vegada ho havia planejat com a estada "estrictament" professional. Tot i que en una ciutat com París és impossible limitar-se a la feina! Cal viure-la al màxim, i us asseguro que teniu temps de sobres de fer-ho.

Anem al gra: l'estada a la bibliteca. Només puc dir que he conegut gent fantàstica, que des del primer moment m'han tractat com una més, donant-me la mateixa llibertat que ells. La biblioteca és immensa, tenen tots els recursos logístics i materials que volen, i poder arribar a conèixer el funcionament de tot plegat des de dins era un repte i una aventura. Quan vaig arribar em van adjudicar dos "tutors" o persones encarregades de guiar-me. No cal dir que tot està perfectament organitzat (la feina a fer, tot i que també et deixen escollir, les visites organitzades a altres centres, tiquets restaurant...). Vaig tenir la sort de visitar de primera mà algunes de les biblioteques més extraordinàries de la ciutat (BNF, Kandinsky, Historique, Mazarine...). És sorprenent les ganes amb què reben la gent interessada en la seva feina.

Pel que fa a les tasques que he pogut desenvolupar a la BPI com a "stagiaire" són ben variades: catalogació, esporgada, adquisicions, servei públic... De fet, vaig poder entrevistar-me amb personal de tota mena de departaments diferents, i així anar coneixent a poc a poc el funcionament d'una gran biblioteca com aquesta.

Podria passar hores explicant tot el que he fet, però prefereixo deixar una mica de misteri perquè potser, qui sap, ho descobriu per vosaltres mateixos el proper any!

Per acabar només dir que tot plegat també deixa lloc a una vida social força agitada, gràcies als becaris i estudiants que treballen a la BPI, i que en són molts!!

Espero haver-vos obert les ganes de provar-ho el proper any; jo us asseguro que n'he quedat molt satisfeta!!

Bon inici de curs!

Mireia Pérez Cervera

2 comentaris:

  1. I ja posats, on vas dormir i de què vas viure? :-)

    ResponElimina
  2. He de confessar que he tingut molta sort de tenir amics a Paris molt generosos que m'han obert les portes de casa seva. La resta, doncs evidentment que he hagut d'estalviar una mica, per menjar i transport i aquestes coses, però t'asseguro que no és tan difícil marcar-te un pressupost.

    Espero haver respost a la teva curiositat...anònim!

    Mireia

    ResponElimina