Objectius i normes del blog

dimarts, 25 d’octubre del 2011

INSTITUTO CERVANTES DE LONDRES 2011


Sóc la Lara Pasarín, diplomada en BiD i actualment cursant 2n del màster de Gestió de Continguts Digitals i aquest passat mes de juliol he estat de pràctiques a la biblioteca de l’Instituto Cervantes de Londres.

Com fa dos anys, repeteixo Cervantes després de la meva estada a Roma i l'oportunitat de viure un temps a l’estranger, d’acostumar-se a una rutina on tot és nou i diferent i viure-ho de forma intensa i il·lusionant.

Londres és una ciutat fantàstica amb molt per fer i per veure, i sobretot per passar-hi l’estiu, quan més surt el sol i les temperatures són més càlides.

La feina desenvolupada a la biblioteca ha estat molt variada, atenció d’usuaris per una banda, i feina més especialitzada com catalogació per l’altra. En el cas d’aquest estiu les alumnes de pràctiques hem fet els horaris i la feina del personal de vacances així que vam haver de fer una mica de tot.   

Com molts ja sabreu la gestió de les biblioteques al Cervantes es fa per mitjà del programa AbsysNet, amb diferents mòduls per a la gestió d’usuaris, préstecs, devolucions, catalogació, etc. i bastant fàcil d’utilitzar.

La biblioteca de l’Instituto Cervantes de Londres, a diferència d’altres biblioteques Cervantes, és petita i amb un fons potser no tan actualitzat com en d’altres d’arreu del món. En aquest sentit s’ha de tenir en compte que cada seu es gestiona independentment i que les necessitats de cada centre són diferents.

Per sort, el Cervantes de Londres podrà comptar amb una nova biblioteca el 2012 gràcies a la remodelació de l’actual edifici. A mitjans d’agost van començar les obres de la nova biblioteca en un espai molt més gran i adequat per encabir tot el fons i afavorir la consulta. La finalització de les obres està prevista pel febrer - març i actualment donen servei amb una col·lecció notablement reduïda.  

El meu dia a dia a Londres va ser molt acollidor gràcies a les residències on vaig allotjar-me. Totes dues molt ben situades, vaig estar primer a Nutford House (Oxford Street – metro Marble Arch) i Holland House (Victoria Station) a 10 minuts del Cervantes, a Belgravia, una de les zones més adinerades i barri de les ambaixades. Holland House la recomano especialment perquè té uns preus molt econòmics, (trobo que una de les més barates situades al centre) amb esmorzars i sopars inclosos, això sí, amb uns horaris molt anglesos (esmorzars de 7-8.30 am i sopars de 6.30-8 pm).

Fer vida a la residència és sinònim de conèixer molta gent i de fer pinya amb els espanyols que cada vegada més envaeixen Londres en busca de feina i d’oportunitats.  S’ha de tenir en compte, a més, que a l’estiu s’omple d’estudiants i gent jove que hi van a aprendre anglès, fer cursos, a fer pràctiques, treballar, etc.


De turisme a Londres està tot dit, no descobriré res de nou. Però hi ha una sèrie de coses gairebé obligades:

• Pujar en el London Eye (pagant uns £12) i gaudir d’unes panoràmiques espectaculars de la gran ciutat que és Londres. Si podeu aneu-hi en les hores on es pon el sol, no té preu veure el capvespre sobre el Tàmesis.

• Descansar, menjar, córrer en qualsevol dels parcs verds i preciosos. Hyde Park és enorme i m’agrada especialment en les últimes hores de la tarda quan es juguen partits de futbol entre amics. I St. James’ Park, florit, ben cuidat i amb unes vistes molt maques de Buckingham Palace des del llac.

• Festa per Brick Lane, Old Street i immediateses. La més autèntica de Londres. A Brick Lane els diumenges la festa comença ja al migdia amb mercats de tot tipus i pubs "de lo más moderno".

• Compres per Portobello Market, el mercat de Notting Hill. És molt gran i m’agrada especialment la part vintage, antiguitats i roba de segona mà.

• Música en directe pels pubs de Candem.

• Pintes als carrers del Soho. L’ambient està al carrer als voltants dels pubs.

• Festivals pels barris de Londres. Jo vaig poder anar als festivals de Hackney i Shoreditch. Els recomano especialment, són molt autèntics.

• De museus, qualsevol d’ells, tots són impressionats i gratuïts.

• Passejar de nit a la vora del Tàmesis... és maquíssim (però farà fred!).

Londres és sinònim de globalització, de modernitat, de barreja de cultures i vida al carrer. Una ciutat d’oportunitats on s’hi va a aprendre anglès i a fer pràctiques... però també a conèixer uns quants roommates, a sortir de pintes i a viure l’estiu gastant molts pounds. I love London!

Dit això, només em cal dir que recomano sortir a l’estranger, fer pràctiques professionals, conèixer llocs nous... és descobrir, gaudir i viure!


Lara Pasarín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada