Objectius i normes del blog

dimecres, 16 de setembre del 2015

Pràctiques d'estiu a la Queens Library de Nova York


Hola a tots,

Sóc la Carlota Serrano i fa pocs dies que he tornat de Nova York, on he estat els darrers dos mesos realitzant unes pràctiques d’estiu a la Queens Library, biblioteca pública del comtat de Queens.

El Sistema de Biblioteques de Nova York està format per la New York Public Library (NYPL), la Queens Library i la Brooklyn Public Library.

La Queens Library està formada per una biblioteca central i 62 biblioteques sucursals ubicades en el mapa que trobem a continuació.



La seva missió és la de proporcionar serveis de qualitat, recursos i oportunitats d'aprenentatge permanent a través de llibres i una varietat d'altres formats per atendre les necessitats informacionals, educacionals i culturals i els interessos de la seva població diversa i canviant.

La biblioteca central

La Central Library de Queens, biblioteca on he passat la major part del temps de la meva estada de  pràctiques, està situada al barri de Jamaica. Aquesta biblioteca compta amb un fons d’aproximadament un milió de volums i més de 800 títols de publicacions acadèmiques i revistes en més de vint idiomes. També compta amb més de 100 ordinadors i diverses impressores per als usuaris.

Per tal d’obtenir la Library Card has de ser ciutadà de Nova York. Un cop tens la targeta pots fer ús de tots els serveis que la biblioteca ofereix (préstec, ús d’ordinadors, impressores, activitats, tallers, etc.).

La biblioteca està dividida en diferents seccions:
  • Teens (joves de més de 12 anys)
  • Childrens library discovery center (nens de 3 a 12 anys)
  • Adults (adults)
  • Media Centre (on es troben els CDs i DVDs)
Tasques

Al llarg de la meva estada de pràctiques he dut a terme una gran varietat de tasques. Per començar, he format part del New Americans Program, programa destinat a donar suport  als  immigrants i a les persones que acaben d’obtenir la seva ciutadania. En aquest  programa duen a terme activitats, tallers, guies de recursos, classes d’angles, recursos en diferents llengües i donen suport en el procés d’obtenció de la ciutadania d’Estats Units, tot això destinat als anomenats “nous americans”. Dins d'aquesta d'àrea de la biblioteca he donat suport a través de l’actualització de la base de dades d’agències afiliades al New Americans Program. Aquesta base de dades recull informació de diferents agències que donen suport a la població immigrant de Nova York.

Dins el NAP també he dut a terme tasques de traducció de la llengua anglesa a l’espanyola de materials de difusió d’activitats com per exemple Power Points informatius de les activitats i tallers que es duen a terme a la biblioteca.

A la biblioteca central també he tingut l’oportunitat de tenir la meva primera presa de contacte amb la digitalització de documents. Amb els escàners que podeu veure a les imatges següents, vaig dur a terme la digitalització de diferents llibres en estat deteriorat.






















A part d’estar a la biblioteca central, també he tingut el plaer de visitar algunes de les altres biblioteques sucursals com les de Corona, Flushing, Jackson Heigts, Long Island City i Mc Goldrick. En aquestes biblioteques he estat situada a la taula del bibliotecari i he dut a terme tasques d’atenció als usuaris com són consultes d’informació, cerca al catàleg, cerca de llibres a les prestatgeries, reserva de llibres, suport en l’inici de sessió per a reservar un ordinador, suport en les màquines de préstec i retorn de documents, bibliotecària a la zona de nens, etc.

D’altra banda, també he donat suport a alguns esdeveniments que tenien lloc a les diferents biblioteques, com activitats per a la preparació per a la ciutadania, el Korean Independence Day, activitats al carrer per a nens, entre d’altres.

L’horari de treball era de 5 hores diàries, generalment de 10 a 15 h, excepte els dimarts, que les biblioteques no obren fins a les 12, ja que duen a  terme sessions de formació per al personal de la biblioteca; en aquests cas l’horari era de 12 a 17 h.

Vida a la ciutat

Viure a Nova York és bastant car (sobretot ara que la diferència entre dòlar i euro és mínima) principalment en termes de menjar, allotjament i transport.

En ser el país per excel·lència del ‘fast-food’ (menjar ràpid i que no necessita preparació), comprar menjar al supermercat és realment car, sobretot si parlem de fruita, verdura i carn.

Pel que fa a l’allotjament, he compartit un pis a través del portal web Airbnb. Per últim, i en referència al transport, una targeta de viatges il·limitats costa sobre uns 120 euros al mes i també hi ha l’opció de comprar una ‘Metro Card’ i anar-la carregant amb els diners de cada viatge (opció que no recomano perquè cada viatge costa 2,75 $).


Per acabar, m’agradaria comentar que ha estat una gran experiència a nivell personal i professional i us animo a tots a viure una experiència així!!


1 comentari:

  1. Bona nit,

    m'agradaria saber com has pogut aconseguir aquestes pràctiques.

    Gràcies.

    ResponElimina