Objectius i normes del blog

dilluns, 16 de setembre del 2013

Pràctiques d'estiu a Malta



Bona tarda!

Sóc l'Esther Angulo Jordà, estudiant del 4rt curs del Grau d'Informació i Documentació, i he gaudit de les pràctiques d'estiu a Malta. La meva estada ha estat de dos mesos i al centre on he realitzat les pràctiques ha estat el MCAST (Malta College of Arts, Science and Technology).





Primer de tot comentar que la meva estada de pràctiques no tenia cap tipus d'ajut ni cap tipus de remuneració.

La meva principal preocupació quan vaig saber que m'havien assignat Malta va ser buscar allotjament. Al ser una estada de dos mesos vaig descartar els hotels, a més, només per fer el xafarder es pot veure que les nits d'hotel a Malta són cares, ja que la majoria d'hotels es troben a St. Julians, Sliema o la Valletta. Així doncs l'opció que vaig escollir va ser la Malta University Residence, que es troba a Ħal Lija (ells diuen Hal Lia, la h sona), un barri residencial. Pel que fa a la residència, està prou bé, són diferents apartaments on en cada un hi ha 8 habitacions, 5 lavabos amb dutxa i cuina (amb dues neveres). Després tens l'opció de pagar per una habitació compartida o si pagues una mica més la tens per tu sol.


A continuació, podeu veure algunes fotos de l'habitació i de la piscina.


Habitació amb balcó
Exterior amb la cantina i la piscina

Un altre tema molt important a Malta és el transport, ja que l'única manera de moure't és amb l'autobus. L'empresa que ho gestiona es diu Arriva i té un punt d'informació a la Valletta i a Sliema, des d'allà t'ajuden amb els autobusos més adequats per arribar a on vulguis, i també et fan un carnet de transport. Aquest carnet es diu Arriva Saver Card, per poder tenir aquest carnet has de viure un mínim de 3 mesos a Malta. En el meu cas, en arribar al juliol i marxar per setembre, van comptar com 3 mesos. Els papers que necessites per poder tenir aquest carnet, que t'estalvia molts diners en bus, ja que no pagues el preu del tiquet com a turista, és: una fotocòpia del DNI i un paper que digui que viuràs 3 mesos a Malta (en el meu cas la residència va redactar aquest justificant).

Pel que fa al centre de pràctiques, es troba situat en un campus a Paola (ells diuen Paula), i els estudis que ofereixen són del tipus cicles formatius de grau mitjà i superior de diferents branques del coneixement: agroindústria, ciències aplicades, art i disseny, construcció, negocis i comerç, serveis a la comunitat, enginyeria electrònica, tecnologies de la comunicació, enginyeria mecànica, nàutica i aviació.

En concret tots aquests estudis es divideixen en 7 instituts diferents, la majoria d'ells es troben al campus de Paola, però alguns es troben a Naxxar, Mosta, Qormi i Gozo.

Les meves tasques van ser:
  • Inventari de diverses seccions de la biblioteca, incloent la introducció de les dades a l'ordinador i revisar els ítems que no s'havien trobat;
  • Assignar encapçalaments de matèria a partir de la llista de Sears a les assignatures dels nous cursos que ofereix aquest any el MCAST, per tal de crear una bibliografia recomanada de tot el curs;
  • Arxivar factures de la biblioteca, informes i correspondència;
  • Revisar i comparar les revistes electròniques dels paquets d'Emerald i d'EBSCO, per veure si hi havia coincidències;
  • Escanejar la coberta, la taula de continguts i l'índex dels llibres, per tal de poder alimentar el sistema que permet fer cerques a aquests PDFs. La cerca consisteix a poder cercar a la taula de continguts i a l'índex, d'aquesta manera l'usuari pot saber que en aquell libre es tracta aquell tema;
  • Buscar els e-books i el preu dels títols que la biblioteca vol adquirir;
  • Catalogar libres de nova adquisició (assignar encapçalament de matèries a partir de la llista de Sears i assignar el número a partir de la DDC (Dewey Decimal Classification);
  • Transcriure les descripcions de la DDC per números, per ampliar i actualitzar LMS (Library Management System);
  • Fotocopiar i plegar els tríptics que es van repartir durant la setmana d'acollida de nous estudiants;
  • Assistir a una xerrada de 3 hores sobre dificultats de l'aprenentatge (Learning disabilities -  Understanding and Responding).
A continuació, podeu veure algunes imatges de la biblioteca:


Exterior de la biblioteca principal del MCAST, situada al centre del campus
Planta baixa de la biblioteca

Algunes coses que s'han de tenir en compte són:
  • S'ha de vestir pantalons llargs i samarreta amb màniga curta (no es pot anar amb tirants). El tema de la vestimenta no només afecta el personal sinó els usuaris, i si aquests no compleixen la normativa no podran entrar a la biblioteca;
Cartell a l'entrada de la biblioteca
  • Millor portar jaqueta, ja que l'aire condicionat a Malta els agrada posar-lo molt fort i per tant si es vol evitar passar fred, un refredat, mal de coll, etc. és millor portar jaqueta.
I finalment, dos mesos donen molt de si, només dir que vaig poder visitar tot el que proposava la guia que em vaig comprar! Vaig visitar moltes ciutats com: Msida, Mdina, Victoriosa, Birgu, Sliema, St. Julians, Mosta, Birkirkara, Valletta, entre altres. A més, també vaig visitar les dues illes de Malta que són Gozo i Comino, i llocs naturals com: Blue Grotto, Blue Lagoon, Azure Window, St. Peter's Pool, Paradise Bay, Golden Bay, etc.

Victoriosa
Blue Lagoon (Comino)

Un altre punt a destacar és que a l'estiu a Malta es celebren moltes "festas", és el nom que donen a les seves festivitats a un sant o església, la celebració consisteix en petards, llums al carrer, bandes d'orquestres, misses, i més petards. Els petards són quasi cada dia des de les 9 del matí fins al vespre de dilluns a diumenge, i no estic exagerant. I una altra cosa que es pot fer a Malta i que és el que potser la fa més famosa és anar de festa a Paceville, situat a St. Julians.

Festa de Ħal Lija

Això és tot per part meva però si algú vol saber més, està interessat a anar allà o li han assignat Malta, que no dubti a posar-se en contacte amb mi!



Esther Angulo Jordà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada