Objectius i normes del blog

dimecres, 25 d’agost del 2010

Saluditos des de Mèxic

Hola!

Sóc en Joan Homet. Aquest any he acabat la diplomatura i ja fa més de 2 setmanes que estic a Mèxic realitzant les pràctiques d'estiu a la biblioteca José Maria Lafragua de Puebla i l'experiència està sent molt profitosa tant professionalment com turísticament.

La biblioteca on treballo és especialitzada en fons antic, ja que dins del seu fons bibliogràfic hi trobem més de 55.000 llibres impresos dels segles XV, XVI, XVII i XVIII. Estic treballant a la secció de catalogació, els primers dies em van ensenyar com catalogaven, ja que utilitzen unes etiquetes específiques dins del Marc21 per catalogar fons antic i després de 3 dies que em van dedicar sessions de formació el que estic fent és ajudar-los a catalogar el seu fons antic com un membre més del seu equip de treball.

Com que treballo als matins, disposo de les tardes lliures per poder visitar la ciutat a on sempre hi ha coses a fer: visitar la multitud de petits museus existents, perdre'm per llibreries on es poden trobar autèntiques relíquies literàries a un preu molt assequible o simplement passejar i observar, ja que en qualsevol carrer o racó et trobes coses que sorprenen.

Cal dir que el centre històric de la ciutat mostra impressionants edificis d'arquitectura colonial espanyola, i pel mateix ha estat declarat com a "Patrimoni de la Humanitat" per la UNESCO. De tots els edificis colonials, el més impressionant és la Catedral, la qual presumeix ser la més gran de Llatinoamèrica, l'estil de la qual és neoclàssic.

Els caps de setmana els aprofito per fer turisme, he anat a veure museus, esglésies, les piràmides, poblacions indígenes i poblets rurals perduts pel centre de Mèxic a on sembla que el temps s'hagi aturat des de fa segles.

Un capítol a part és el menjar, ja que val la pena anar a Mèxic només per assaborir els seus plats típics, ja que hi ha centenars d'opcions per escollir.

També m'ha sorprès positivament el tracte rebut per part dels mexicans, ja que la majoria és gent que viu amb molt pocs recursos, molt humils i que de seguida que et coneixen t'obren les seves portes. Crec que la cultura europea té molt a aprendre d'ells, de la seva manera de viure i de veure la vida.

Coincidint amb la meva estada a la biblioteca Lafragua he pogut assistir a la presentació del projecte "Los Primeros Libros de las Américas" que és un projecte on col·laboren biblioteques de Mèxic, Estats Units i la Complutense de Madrid, que el que fan és donar a conèixer visualment aquells llibres produïts durant el primer període de la impremta a Mèxic, des de l'any 1539 fins a finalitzar el segle XVI. El que estan fent és digitalitzar completament els llibres per posar-los posteriorment a Internet lliurement perquè tothom els pugui consultar.

Tot seguit us adjunto un parell de fotografies, en una podeu veure la sala general de consulta de la Biblioteca José María Lafragua i en l'altra podeu veure el que escriu davant de la Piràmide de la Lluna:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada