Objectius i normes del blog

divendres, 17 de juliol del 2009

La Comissió Europea es planteja augmentar la mobilitat juvenil

La Comissió Europea ha publicat un llibre verd titulat Promoting the learning mobility of young people, disponible a http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-policy/doc/mobility/com329_en.pdf.

L’objectiu és obrir un debat entre tots els estaments implicats sobre la manera millor d’oferir més oportunitats als joves europeus perquè desenvolupin els seus coneixements i les seves competències fent una estada en un altre país. Tanmateix, la mobilitat internacional és realizada només per menys del 0,5 % de joves entre 16 i 29 anys.

Les estades d’estudis, experiència laboral o voluntariat en un altre país són una de les maneres principals amb les quals els joves poden millorar la seva posició laboral i el desenvolupament personal.

El llibre verd planteja els punts principals relacionats amb la mobilitat juvenil i convida a la participació de qualsevol persona, amb l’aportació d’idees o suggeriments. Aquesta consulta pública serà oberta fins el 15 de desembre de 2009 i es vehicularà mitjançant un qüestionari en línia disponible a: http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/consult/index_es.html.

Ján Figel', el comissari europeu responsable d’educació, formació, cultura i joventut, ha declarat que «la mobilitat en la formació és positiva per a lesp persones, els centres d'ensenyament, les universitats i les institucions de formació i la societat en el seu conjunt. Contribueix a l'adquisició de capacitats, coneixements lingüístics i competències interculturals, i reforça la capacitat de les persones i les organitzacions per innovar i competir a escala internacional. Cal encoratjar la mobilitat, de manera que els períodes d'aprenentatge en altres països es converteixin en la norma i no en l'excepció. Això és important, tant per a la solidesa i la sostenibilitat de la recuperació econòmica de la UE com per a la cohesió social de les societats europees el segle XXI.»

Per a més informació: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/1096&format=HTML&aged=0&language=ES&guiLanguage=en.

Accés al llibre verd:
http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-policy/doc/mobility/com329_en.pdf.

Formulari per aportar suggeriments al debat: http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/consult/index_es.html.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada