Objectius i normes del blog

dijous, 29 de setembre del 2005

Estada en pràctiques a la biblioteca de l’Instituto Cervantes a Munic

Hola a tothom!

Em presentaré, sóc la María José López, i aquest any estic matriculada en assignatures de segon de la llicenciatura en Documentació. L’Amadeu Pons m’ha demanat d’escriure “quatre línies” sobre la meva estada en pràctiques a la biblioteca de l’Instituto Cervantes a Munic.

Bé, d’entrada haig de confessar que feia ja un parell d’anys que estava temptada a l’estiu de fer aquest tipus de pràctiques a l’estranger. Era una oportunitat de, en primer lloc, adquirir experiència laboral en l’entorn bibliotecari, i d’altra banda practicar un idioma, l’alemany, que en el meu cas havia estudiat durant un cert temps. Haig d’aclarir, però, que no era una condició obligatòria conèixer l’idioma del país per a realitzar aquestes pràctiques, però sí ajudava.

... I, aquest any m’he decidit, i l’experiència ha estat molt positiva. Primer semblava tota una aventura marxar fora. En el meu cas, la durada del conveni era només d’un mes. Havia de trobar allotjament, però va ser molt senzill ja que el mateix Instituto Cervantes a Munic et buscava allotjament. Jo vaig tenir molta sort, ja que una companya que treballava al mateix Instituto Cervantes em podia llogar una habitació.

Bé, doncs, ja no necessitava res més, i vaig lligar la maleta i cap a Munic. També vull afegir que el conveni és remunerat amb 322 € com a ajut a l’estudi; realment aquesta quantitat no és suficient, ho heu de valorar vosaltres, però el factor econòmic en aquest cas s’ha de considerar com a una inversió en experiències personals i en preparació professional.

Finalment, sí, s’ha de reconèixer que la durada d’un mes és poc per a familiaritzar-se bé amb el treball i el funcionament d’una biblioteca i també és poc per a millorar els coneixements en un idioma, però consisteix a obrir-se portes cap al futur, obrir noves possibilitats de conèixer altres entorns.

Només em queda per afegir que us animo a participar en aquest tipus de pràctiques a l’estranger. I per la meva part el proper any jo hi tornaria!!

Fins aviat.

María José López

7 comentaris:

  1. AIXÒ,AIXÒ, MÉS CALERS PER LA "BECA" I MENYS XERRAMECA!!

    MOLT MARXAR, MOLT MARXAR....SI ELS PAPES T'HO PODEN PAGAR!!

    ResponElimina
  2. Em semba injust aquest comentari. Si bé és ben cert que les "beques" només ho són de nom, i que caldria incentivar una mica més als estudiants econòmicament. Ara bé, la resta és molt injusta, tenint en compte que molts dels que marxem a fora ho fem després d'haver fet molts esforços econòmics treballant durant tot l'any i estalviant el màxim per poder gaudir d'aquest mes a l'estranger.
    El que passa és que en el fons sóm pocs els que decidim sacrificar altres coses per a noves experiències.

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Ja hem diras qui et va pagar, pk jo he estat fent una beca Cervantes i no vaig veure ni un euro

    ResponElimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina