Objectius i normes del blog

dijous, 26 de maig del 2005

Experiència a París amb el programa Eurodissea

Hola a tothom!

Em dic Laura i us escric des de París. L'Amadeu, amb qui continuo mantenint el contacte després de la meva estada a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de Barcelona, m'ha demanat que us relati una mica la meva experiència a la capital francesa. Ho faig amb molt de gust i espero que aquestes línies serveixin a tots aquells/aquelles que estiguin pensant a marxar a l'estranger.

Doncs bé, vaig arribar a Paris ara fa uns set mesos gràcies al programa Eurodissea per a joves treballadors, una iniciativa de l'Aseemblea de les Regions d'Europa. L'Eurodissea, per entendre'ns, ve a ser l'equivalent de l'Erasmus, l'única cosa que canvia és que en lloc d'ampliar estudis fora de casa, el que fas és adquirir una experiència dins de l'àmbit laboral del país on tu desitgis anar (Anglaterra, Alemanya, França...).

La Generalitat de Catalunya és qui s'encarrega de gestionar aquest programa europeu a casa, i si no estic equivocada, les seves oficines es troben a la Ronda de Sant Pere, núm. 17, 1er pis, de Barcelona. L'única cosa que us requeriran per a participar-hi serà omplir un formulari amb les vostres dades, els vostres estudis, les destinacions de la vostra elecció, i una foto. El vostre dossier quedarà arxivat per a ser contrastat amb totes les ofertes de feines que es rebin de tota Europa, i quan el vostre perfil coincideixi amb els seus requeriments, aleshores us trucaran. En el meu cas, entre el moment de fer la sol·licitud i la trucada, van passar uns sis mesos aproximadament, però tot depèn de la demanda que hi hagi i de la destinació.

Suposo que una cosa que us preguntareu és el nivell de llengua que us demanaran per marxar. Normalment, s'agraeix parlar ni que sigui una mica la llengua del país, pero podeu creure'm que jo vaig marxar a França sense saber dir gaire més que «Bonjour» o «Bonsoir», així que en aquest aspecte podeu estar tranquils. El programa inclou un curs intensiu d'un mes de llengua (gratuït) un cop arribeu a lloc.

La beca és remunerada amb uns 600-700 euros mensuals aproximadament, i a partir del moment en què treballeu, possiblement rebreu una petita indemnització per part de l'empresa, que en el meu cas són uns 200 euros. L'allotjament (generalment en residències d'estudiants) us el busca el mateix programa; aixo sí, l'heu de pagar vosaltres de la vostra butxaca. Però la beca, malgrat que no us arribi per menjar al Maxim's cada dia, cobrirà les vostres necessitats bàsiques.

Jo he tingut la sort de ser acceptada com stagière al CIDJ (Centre d'Information Jeunesse) de París, on m'he sentit més que ben acollida per part dels meus companys i els meus responsables, i no cal dir que la meva estada també m'ha permès coneixer moltíssima gent, tant francesos com belgues, alemanys, etc. El nivell de llengua, evidentment, també ha millorat, i he pogut conèixer al detall una ciutat que malgrat ser una mica freda i fosca a l'hivern, a la primavera resulta encantadora :-)

Bé, espero que el meu escrit us animi a fer les maletes, i, si es dóna el cas, no puc més que desitjar-vos BONNE CHANCE À TOUS!!

Laura Sahún

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada