dilluns, 6 de juliol del 2020

Pràctiques en organismes europeus



En altres ocasions s’ha parlat, en aquest blog, de pràctiques en organismes internacionals. En aquesta entrada ens farem ressò de dos programes de pràctiques oferts per organismes que depenen de la Unió Europea, per a estudiants i per a graduats recents. La majoria d’aquests programes solen oferir una petita remuneració econòmica als escollits, que els permet subsistir en el nou lloc de residència.

En primer lloc, el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)  (https://www.eesc.europa.eu/en/about), amb seu a Brussel·les i que disposa d’una interessant biblioteca: https://www.eesc.europa.eu/en/general-information/library

Aquest òrgan ofereix dos programes de pràctiques: de llarga durada i de curta durada. El de llarga durada (de cinc mesos, amb un ajut de poc més de 1.200 euros mensuals) està adreçat a graduats universitaris de qualsevol especialitat. Comencen en dos moments de l’any: el 16 de febrer i el 16 de setembre. Doncs bé: Ara és el moment de fer la sol·licitud de cara el febrer de 2021 (el termini acaba el 30 de setembre de 2020). Us asseguro que gaudir d’una experiència així és molt beneficiós per al desenvolupament personal i professional.



Per la seva banda, el Comitè Europeu de les Regions (CER) (https://cor.europa.eu/en), amb seu també a Brussel·les, també disposa d’una biblioteca rellevant: https://cor.europa.eu/en/engage/Pages/library.aspx

Aquest Comitè també ofereix uns programes de pràctiques molt similars als del CESE. El més interessant des del meu punt de vista té una durada de cinc mesos, amb una remuneració d’uns 1.200 euros mensuals i amb inici els dies 16 de febrer o 15 de juliol de cada any. Per al període del febrer, cal presentar ARA la candidatura (fins al 30 de setembre).

En tots dos casos, la sol·licitud es fa en genèric a l’organisme, i en funció de la formació de cada candidat i de les possibilitats dels òrgans, es van adscrivint als departaments més adequats. Es poden fer les dues sol·licituds a la vegada.

No em cansaré de repetir-ho: si no hi ha alguna raó que us ho impedeixi, no deixeu d’intentar-ho. Lluny de perdre-hi, els guanys poden ser molt interessants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada