dissabte, 12 de desembre de 2015

Erasmus a Gant


Hola a tots i a totes!

Em dic Alexandra i ara fa uns mesos que em vaig graduar en Comunicació Audiovisual (CAV UB). Vaig decidir anar d’Erasmus en el meu últim any de carrera (2014 – 2015) a Bèlgica, concretament a Gant.

Molts mai haureu sentit a parlar d’aquesta ciutat, jo mateixa no la coneixia quan vaig veure les opcions que tenia per fer l’Eramus. Feu-me un favor i busqueu a Google Imatges Gent, Gante, Ghent, Gand, en l’idioma que vulgueu i prepareu-vos per quedar bocabadats.


No us enganyo quan us dic (i no només jo, també tota la gent que vaig tenir l'oportunitat de conèixer en el meu Erasmus) que no es poden sentir més afortunats d’haver tingut l'oportunitat de viure en una ciutat amb tant d'encant com Gant. És una de les ciutats medievals més ben conservades del món i, a més, és petita, te la pots recórrer en bici tants cops com vulguis en un dia però, alhora, mai t’acabes la quantitat de botigues, cafès, restaurants i pubs que té. És, a més a més, una ciutat d’estudiants, pel que fa que sigui sense dubte una de les millors destinacions Erasmus que pots escollir

Tot està pensat per als estudiants

La Universitat t’oferirà tots els avantatges possibles i faràs molts i molts amics. La festa és també una passada, molt recomanable i, el millor, sempre et mous en bici, faci fred o calor, hagis d'anar a la uni o a fer la bogada al costat de casa, la bici serà la teva millor companya. 


Quant a l’allotjament

Jo vaig llogar un estudi dúplex al centre de la ciutat, en un edifici d’estudiats (molt millor que anar a un edifici on no tots són estudiants). Si no pots trobar-ne cap així et recomano que et quedis a la residència de la universitat. Això sí, no podràs evitar estar en un gueto espanyol. Jo tenia molt clar que no era el que volia, tot i que sempre fas molts bons amics espanyols i seran amb els que més mantinguis el contacte.

Si voleu saber més sobre l’allotjament, no dubteu a enviar-me un e-mail (deixo el meu contacte més avall) o enviar-me un missatge per Facebook (Alexandra Berruezo).

Quant a la part acadèmica

De la meva experiència m’agradaria advertir-vos que, si la vostra idea és estudiar cinema i/o tele potser Gant no és la millor opció (però tampoc crec que sigui molt pitjor que les altres opcions Erasmus). A hores d’ara ja t’hauràs adonat que els convenis Erasmus es fan entre Universitats d’Europa, i realment n’hi ha molt poques en les quals el seu programa sigui 100% pràctic en l’àmbit audiovisual, i de vegades la teoria no és el que ens agradaria que fos. Per a això hauries de mirar una escola de cinema.

Tot i així la UGent ofereix cursos molt interessants que a mi em van agradar molt. Per exemple, en el primer semestre, l’assignatura d’Història del Cinema va ser súper interessant i vaig aprendre un munt (això sí, prepara't per estudiar i fer exàmens orals en anglès, el nivell és alt). També em va agradar molt Visual Strategies in Cinema and TV, tot i el seu títol, no és el que penseu. Es tracta d’una assignatura en la qual et proposen unes exposicions (la majoria a Brussel·les, gran excusa per anar a conèixer la capital) i fer treballs en els quals has d’analitzar les obres o instal·lacions que més t’hagin agradat. De nou, examen oral en anglès.

Si hi ha alguna cosa que destacaria de l’aspecte acadèmic es l’alt nivell de la Universitat. Tots els espanyols (i companys que van fer l’Erasmus en un altre país) vam coincidir que el nivell a Bèlgica era molt alt i que no té res a veure amb el que un es pot trobar a Itàlia, per exemple. Però que això no et faci dubtar, estudiar en una de les millors universitats d’Europa farà brillar el teu currículum i per a tu serà tot un repte que et farà créixer com a persona i com a estudiant. M’heu de creure quan us dic que vaig sentir-me molt i molt orgullosa de mi mateixa quan vaig aprovar-ho tot després dels grans esforços que vaig fer (vaig haver d’anar a recuperació en dues assignatures, una al primer semestre i una altra al segon ;p).

També he de mencionar que moltes de les assignatures que vaig cursar eren en flamenc, per la qual cosa els Erasmus que no parlem l’idioma fèiem les assignatures a distància. Sí, això vol dir no anar a classe. Només un 40% de les meves assignatures van ser presencials, això et dóna tot el temps lliure del món, però també requereix que et sàpigues organitzar el temps i saber-te preparar bé per als exàmens.

   

Podria seguir escrivint sobre la meva experiència, hi ha tantes coses per explicar... Però millor que si teniu cap dubte us poseu en contacte amb mi, contestaré a les vostres preguntes encantada.

En resum... No dubteu ni un minut a agafar Gant com a primera opció Erasmus, us prometo que no us en penedireu i que és la millor opció. Per alguna raó és sempre la destinació més demanada :p

Espero no haver-vos espantat amb el tema acadèmic, la part lúdica de passar un semestre o dos a Gant és tan i tan bona que no sabria per on començar. Per a més informació podeu veure els articles que vaig escriure al blog de Turismo de Flandes: Bélgica y Bruselas - http://www.erasmusenflandes.com/

INTERESSANTÍSSIM!

Encara no t’he convençut? Atent! Cada any apareix una convocatòria per fer de corresponsal en una de les quatre ciutats de Bèlgica: Anvers, Gant, Lovaina i Brussel·les. Si ets seleccionat tindràs l'oportunitat de ser tu el corresponsal que posi al dia a tothom del tot el que passa en la teva ciutat belga. Un sou de 700€ al mes durant un semestre sencer t’està esperant per fer la teva estada el més enriquidora possible! 

CONVOCATÒRIA 2015 - 2016


Tot Zins! (:
_________________________________________________________________________________

Alexandra Berruezo
e-mail: berruezoalexandra@gmail.com

© Todas las fotos son propiedad de Alexandra Berruezo 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada