dimarts, 22 de setembre del 2015

Erasmus CAV a Macerata, Itàlia


Salutacions,

L'experiència Erasmus, com quasi tothom afirma, és una vivència increïble i completa. De les millors decisions que podreu prendre l'any que el curseu.

Itàlia: L'estada a Itàlia no se us farà distant i estranya, ja que tenen una cultura i costums similars als nostres. El trànsit i la circulació són autèntiques trampes mortals, si et pensaves que els vianants tenien preferència en els passos de zebra, puc assegurar-te que en el reglament italià no hi figura. El transport per tren i per busos està molt ben comunicat i amb la companyia de Trenitalia pots arribar a tots els racons molt fàcilment. Ara bé, no esperis una puntualitat alemanya. 

Els italians: Els italians són gent molt oberta i amb molta afició per la conversa. Et resultarà molt fàcil relacionar-te amb ells. S'ha de dir que el nivell d'anglès a Itàlia és similar al d'Espanya, fet que farà que la majoria de la gent prefereixi que li parlis en italià o castellà abans que en anglès. 

Macerata: Macerata és una ciutat de 40.000 habitants d'estètica renaixentista i alguns fragments medievals. És la capital de la província de les Marques, i es troba al centre d'Itàlia, a 20 km de la platja Adriàtica. Aquesta regió està relativament lluny de les grans ciutats del nord, de la Toscana i del sud, i al mateix temps està a prop de totes elles, ja que la mitjana per arribar a Nàpols, Venècia, Roma, Florència, Pisa, Siena, Bolonya o Milà és de 3-5 hores a preus raonables. Pel demés, molts dels estudiants italians d'allà han assegurat que tot i estar allunyats de les grans ciutats, Macerata és una bona regió per viure i conèixer la "Vera Itàlia". 

Macerata és una de les ciutats més barates que trobaràs a tota la península. L'allotjament no és gens car ni gens difícil de trobar, i les residències d'estudiants són força assequibles. La majoria dels pisos barats es troben al centre, entre 2 i 5 minuts de les facultats que es troben dintre de la muralla medieval. Els supermercats són una mica més cars que a Espanya però també hi ha grans supermercats amb infinitats de productes de marca blanca que amb bus o una bona caminada són de fàcil accés. I sí, allà la pizza és molt barata. 

Università degli Studi di Macerata: El centre històric de la ciutat és on s'ubiquen gran part de les facultats medievals. La seva especialitat sobretot és la de caire humanístic. La universitat italiana és molt recomanable a l'hora de cursar i convalidar assignatures teòriques. Els professors són carismàtics i els exàmens són orals, amb 3 oportunitats d'assistir-hi. El CRI ofereix cursos d'idiomes gratuïts, que segons la universitat aporten un nombre determinat de crèdits. La puntualitat dels professors sol ser dolenta i el mètode d'ensenyament es basa en un curs intensiu per assignatura que pot durar un mes i mig o dos mesos, depenent de les hores setmanals que s'hi dediquin, i un examen final oral, on s'ha de portar llegit i estudiat els llibres que es manen per al curs. Els professors solen ser comprensius amb els estudiants Erasmus i els faciliten material o aconsellen tècniques d'estudi o de preparació, però no regalen els aprovats. (Sí, nano, a l'Erasmus també s'ha d'estudiar XD.)

Vida nocturna i l'ESN: La vida nocturna a Macerata és rica quant a bars i places per trobar-se, ara bé, no és la capital de la festa i el vici. És una ciutat bastant tranqil·la on la festa la pots muntar amb els amics que fas, d'una manera molt calmada, o s'agafa el tren i es viatja a les ciutats de la costa (20 minuts de tren o 30 de bus). 

L'ESN, l'organització internacional de voluntaris que ajuden i orienten els estudiants Erasmus, és molt propera i està formada per molt bona gent, que t'ajudarà tant en la recerca d'allotjament, en els viatges i l'organització d'activitats d'interès, i a gaudir del temps lúdic nocturn si els caus simpàtic.

Res més a dir del lloc. L'experiència Erasmus et serà més o menys profitosa o plena en funció de la gent que coneguis, les experiències que visquis i les lliçons que aprendràs dins i fora de la universitat. 

BUONA FORTUNA!  
     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada