dimecres, 4 de febrer del 2015

Erasmus a Dinamarca - Roskilde University


Hola a tots.

M’agradaria explicar breument la meva estada d’Erasmus a la Universitat de Roskilde de Dinamarca.

Cost de vida. La primer cosa que es mira quan es vol realitzar una estada Erasmus és la quantitat de diners aproximats que es necessitaran. Dinamarca és un dels països més cars d’Europa i és per això que és un factor a tenir en compte a l’hora d’escollir on volem marxar.

Menjar. Comprar menjar al supermercat (Fakta o Anneto, els + barats) no és desbaratat comparat amb Espanya. Excepte la carn, tots els altres aliments bàsics tenen un preu semblant a aquí. Una altra cosa és quan volem menjar fora, en aquest cas sí que trobarem uns preus desorbitats, excepte si volem un kebab (+ barat que aquí i tot).

Allotjament. A l’hora d’escollir on viure es presenten dues opcions: residència al campus o pis a Copenhagen. Pis a Copenhagen és la primera opció que vaig contemplar, ja que viure en una ciutat com aquesta és quelcom únic. Tot i això, en aquesta ciutat trobar apartament és tot un repte i finalment vaig optar per l'opció de residència al campus. Va ser la millor decisió que vaig poder fer. Els preus dels apartaments oscil·len entre els 200 i els 400 euros, però hi has de sumar el preu del transport per anar cada dia de CPH a la universitat de Roskilde. Per contra, la residència pot costar entre 400 i 500 euros, depenent del tipus de residència que triïs. El gran avantatge del campus és el fet d'estar a 2 minuts caminant de la universitat. Però el més rellevant és que aproximadament un 90 % dels estudiants internacionals vivien allà i per tant viure fora del campus comportava perdre relació i contacte amb la gent internacional. A més a més, és una residència en la qual gaudeixes d’una llibertat total, sempre i quan els dilluns de cada setmana estigui tot decent. De fet, l’única persona que vigilava la residència hi era tres dies a la setmana i només pels matins = festa sempre que es volgués.

Transport. Pel que fa al transport, no és excessivament car. El problema està que per anar de la ciutat de Copenhaghen a la universitat/campus, la klipcard (T-10) surt a uns 60 euros, ja que són 8 zones, 30 minuts de viatge aproximadament. Tot i això, hi ha una targeta recarregable amb la qual cada viatge costa uns 6 euros i a la llarga és una mica més barat.

Universitat. La universitat és sense cap dubte el factor de major pes per escollir aquesta destinació. La manera que té de funcionar és molt diferent. Hi ha 4 assignatures, i aquestes no es fan de manera simultània. Cada una es fa durant un període, s’acaba, i després es comença amb la següent. Hi ha 2 workshops que són bastant pràctics, de 3 setmanes cadascun. Més tard es fa un curs de 2 setmanes totalment teòric i finalment el projecte de final de semestre. Es comença al novembre i tot i no tenir classes, s’ha de quedar quasi cada dia amb el grup assignat, ja que s’ha de fer un treball de qualitat en un mes i mig. El que més remarcaria és la filosofia que segueix aquesta universitat, en la qual per sobre de tot es valora que l’estudiant aporti coneixement propi i sigui crític amb tot allò que aprèn. Sempre que allò que diguis tingui un bon raonament darrere, serà benvingut.

Conclusió. Amb tota sinceritat puc dir que han estat els millors 4 mesos de la meva vida i la millor decisió que he pogut fer. La manera de veure les coses que tenen tant els danesos com la universitat és un punt molt a favor. Però el millor és l'experiència de conèixer gent de tot arreu i això us ho trobareu a qualsevol de les universitats que escolliu. Per tant, sigui el lloc que sigui, l'experiència serà impagable. Per qualsevol consulta no dubteu a enviar un correu a bulon94@hotmail.com Salut!

Lluís Bullon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada